Bebeğim hakkında bir kaç sorum var cevaplayabilir misiniz?

Bende emziren calisan anneyim

1-Sut ml bebege gore degisir sen buzluga stokla aciktikca kullansinlar

2-philips avent elektrkli muhtesem otesi

Niye almayasinki bebeginden kiymetlimi

hem harika sut sagiyor farkli hizlarda

hem gogsune emme etkisi yaratip sutunu arttiriyor ustelik bozulmuyor onca calismaya ragmen

Bebegim icin asla ucuza kacmam sahsen

3-Sutu gece cikartiyorumki sabaha kendiliginden cozulsun birden isiyla şoklama olmasin

İcecegi zaman sicak su dolu kapta benmari usulu isitiyorumki bu onemli zaten ilik olacak hemen iliniyor

4-poset verimli degil ben sonrada philips aventin sut saklama kaplarini aldim kolay temizleniyor yikayika kullan

Hatta suan etsuyu donduruyorum En guvenilir plastik

ustelik sut makinasinada takiliyor

5-ben İki uc kasik elma havuc suyuna baslamistim file kullanmadim hic

6-yuruteci 9 ayllikken kullandim zaten uc ay kullandi ve gunde 4 kez enfazla yarimsaat gezdi. Saatlerce yuutecte birakmak iyi degil

7-la kesinlikle tavsiye edilmiyor almadim

8-Kullanmadim

9-biberinlari sut makinasi parcalarini sut kaplarini karbonatli suyla kendi fircalariyla yikayip ayrica kaynak icme suyuyla yikiyorum

10- umarim yardimci olmusumdur kolayglsin canim

Sut sagma makinesi alma. Mendelanin elektrikli makineleri var kiralanabiliyor cok iyi ondan kirala. Eczanelerde sut posetleri var onlardan alabilirsin. Almanada gerek yok aslinda sabah sagip gidececgin icin biberonda kslsin sutun. Isitmak icin biberonu sicak suyun icine oturt. Kizim kuvezde kaldigi için hastanede vermislerdi bize bu egitimi

Cevabın için çok teşekkür ederim kiralamak ne bileyim hiç içime sinmiyor. şimdilik poşet alma fikrinden yanayım bende. ama tabi dediğin gibi sabahları sağdığım bile yeter aslında öğlene kadarda yinede süt olmaz falan tedarikli olayımda.

Cevabın için teşekkür ederim canım sağma makinasını ucuz alayım diyorum çünkü enn fazla 2,5 ay kullanıcam çok çok gereksiz gibi geliyor bana. işimi görecek kadar olsa yeterli ve öğlene kadar zaten bi biberonluk süt bile yeter gibi sanki günde.
karbonatlı su ile fikri içinde teşekkür ederim çok yardımcı oldun.

Cevabınız için çok çok teşekkür ederim gerçekten.
5. ayını doldurduğu için oturur pozisyona geçmiştir dediniz ben hiç oturtmuyorum aslında mama sandalyesi alırsam dik oturur pozisyona getirirsem sakıncası olmazmı acaba.5,5-6 aylık olduğunda falan alıcam.

Cevabınız için teşekkür ederim aklınıza gelen herşeyi yazarsanız sevinirim gerçekten çok yardımcı oluyorsunuz:)

biberona alıştırmak istiyorsanız fazla gecikmeyin bence, bazı bebekler kesinlikle kabul etmiyor eger anneleri alıştırma işini ertelemişse.

Arada su içerken biberonu yadırgamıyor gibi sanki ama alışır gibi geliyor bana

Bende sterilasyon maknası almayı düşünüyorum açıkçası artık.
Evet canım o konuda şanslıyım inş zorluk çıkarmaz miniğim babasına.

cevabınız için çok teşekkür ederimmm

5 aydan sonra yastık destekli oturur pozisyona geçebiliyorlar ama bu tabii yine çocuğa göre değişiyor , mama sandalyesinin asıl işlevi bana göre 8. aydan sonra başlıyor ama epey uzun süre kullanıyor , benim oğlum neredeyse 3 yaşına kadar kullandı mesela .

Bayılıyor zaten 5-10sn bile öyle durmaya korkuyodum bişiy olur diye bi 10-15 gün daha duruyimde destekli oturtmaya başliyim ben madem :)
mama sandalyesi hangi marka aldınız siz devrilme ihtimaline karşı en güvenilirini aliyim istiyorum

Birde arkadaşlar ben bebeğime 4 aydan sonra ara sıra su vermeye başladım.
Bebek suyunuda kaynatıp veriyorum cam biberona ama bu suyun hepsi bitmiyor kaç günde bir yeniliyorsunuz bebeğinizin suyunu?
Yoksa bi içimde döküp tekrarmı koyuyorsunuz?

Merhabalar;
İlk püre çorba deneyimimde zeytin yağı kullanmıştım ama benim kız yemedi.Tereyağıyla yaptım çorbasını.azıcık pirinç ve patatesi kaynatıp blendırdan geçirdim.sonra sebzeleri artırarak devam ettim.Pirinç + patates+havuç+ıspanak.Zamanla brokoli de ekledim.Kasaptan kuzu kemiği alıp onu kaynattım.(not: kemiğin içindeki kırılınca oluşan ufak kemik parçaların çıkması için soğuk suda bekletin 2-3 saat kadar..kasabım söylemişti).Çorbalarında kemik suyunu kullandım.Bazende tavuk suyunu.
Zamanla çorbaların içerisine kıymada ekledim.

Kraftın mama sandalyesini almıştım ben . Biraz yer kaplama sorunu vardı , daha portatif olanlarda var ama onlara güvenemedim , bu sığsam beni bile taşırdı

bu pirinç ve patatese ve kemik suyuna çorbaya falan kaç aylıkta başladınız?
Bide devam sütüne nebiliyem mamaya falan illaki başlanılması gerekiyormu yoksa ek gıda olarak direk yavaş yavaş sebzeleremi geçiliyor?
daha 5 aya haftaya giricemiz için doktoruma hiç ek gıda konusunda birşey sormadım yanımda tecrübeli birileride yok ilk sizlere soruyorum cevap için çok teşekkürler :)

Merhabalar;

Ben 5. ayında yoğurda başladım.6. ayında az az çorbaya başladım.Yoğurdunu bazen keçi sütünden bazen inek sütünden mayaladım.
Bizim doktorumuz 4-5 aylıktan itibaren yavaş yavaş ek gıda vermemizi uygun buldu.Yemediği şeyleri zorlamayın dedi.3 aylıktan itibaren çalışmaya başladığım için sütümü sağıyordum.Zamanla sütüm azaldı tabi.Sütünüz yetiyorsa devam sütüne başlamayın.Ama yetmiyorsa düşünülebilir.
Mesela benim kızım süt içmeden asla uyumaz.Yemek yesede bile 100ml süt içer öyle uyur.günde 2 kez uyuyor.mecburen devam sütü kullanıyorum.

canım biberon sararmaz, aventin pes biberonları var sarı renkte belki sendeki odur. yani rengi zaten sarı. yoksa bendeki biberonları defalarca sterilize ettim bir şey olmadı. onlar sterilizasyona dayanıklı malzeme. ama kaynatırken de soyle yapıcan: su kaynarken içinde 10 dakika bekleticen. yani çok uzun kaldıysa bilemem tabii. teknik servise goturebilirsin bu tip sorunları her zaman, ürün avent olunca philips teknik servis hemen donuyor. anne bebek ya, çok uzatmıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…