• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim hakkında bir kaç sorum var cevaplayabilir misiniz?

Ciciibebe

Minik kızım yolda(:
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2013
87
3
6
Diğer
Merhaba arkadaşlar.
bebeğim 5 aylık(9 gün sonra tam 5 aylık olacak). yakında işe başlayacağım bir kaç ay çalışıp tekrar izne ayrılacağım ama o bir kaç ayda neler yapacağımı hiç bilmiyorum bu yüzden tecrübeli annelerden aklımdaki sorular hakkında fikir almak istedim.

Sorularımı sorayım.(yarım gün çalışacağım)

1= Bebeğim sadece anne sütü alıyor ve her acıktığında memeden emiyor. Hiç sağıpta vermedim kaç ml süt yeter sabah 8den öğlen 1'e kadar?

2=çok az çalışacağım için öyle büyük meblağlarda pompalar almak istemiyorum hem fiyatı çok çok uygun hem de işe yarayacak elektrikli bir pompa önerir misiniz?

3=Sağdığım sütü mesela süt saklama kabına koydum buzluktan çıkardım onu nasıl ısıtacağım?

4= süt saklama kabı mı poşetimi? ve hangi markayı tavsiye edersiniz?

5= 6 aya kadar anne sütü dışında sadece sabahları idare etmesi, oyalanması açısından meyve gibi birşeyler versem mi? yoksa sadece anne sütü alsında 6 aydan sonra mı vereyim? meyve filesi varmış hem dişlerini kaşıyomuş gerek var mı?

6= Yürüteç zararlı mıdır? 5 aylık bebek yürütece bindirilir mi?

7= hoppala diye bir oyuncak var ya ondan almalımıyım tavsiye edermisiniz?

8= oyun halısı için geç mi kaldık?

9= biberonları veya pompayı neyle nasıl yıkıyorsunuz?

Bebeğime yarım gün eşim bakacak bir kaç ay o yüzden oyalaması lazım bir şekilde aklıma sorular geldikçe yazarım ben daha şimdiden cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.

öncelikle hayırlı olsun yeni hayatınız. 3,5 aylıkken bıraktım bebeğimi, işe başladım şimdi 8,5 aylık kızım. bu süreçte edindiğim az tecrübemle yardım etmek isterim :34:

süt konusu: bu sizin bebeğinizin iştahına, yemesine bağlı. benim kızım 2-3 saatte bir acıkırdı ve 3 saatte bir defa 90-120 ml arası süt isterdi.

ben medelanın elektrikli pompasını kullanıyorum çok ta memnunum, tavsiye ederim.

buzluktan çıkarınca buzdolabında ya da dolap dışında bekletip biraz çözülmesini bekliyorum. daha sonra bir kaba sıcak su kokuyorum bu sıcak suyun içine sütü kalıbıyla beraber koyuyorum böylece süt ılınıyor.

süt saklama poşeti kesinlikle, çok bereketli oluyor ve az yer kaplıyor buzlukta. ama kalıplar öyle değil. ben lansinoh kullanıyorum hiç sütümde kokma filan da olmadı.

bu konuda her anne farklı davranıyor ben 4.5 aydan itibaren yoğurt ile (ama çok az) ek gıdaya başladım ve gözlemlediğim kadarıyla tam 6 aydan önce 5-5.5 ay gibi başlanırsa bebek daha kolay adapte oluyor yemeye, yutmaya. doktorunuz bu konuda sizi yönlendirebilir ilk önce benim gibi yoğurtla da başlayabilirsiniz veya elma, havuç suyu da hoşuna gidiyor bebeklerin

yürüteç için benim fikrim olumsuz. yani ev kazaları çok oluyormuş yürüteçle paldııır küldür gidiyor bebişler içinde ama kullannalar ve memnun olanlar da var tabi. ben kullanmadım, kullanmayı düşünmüyorum da.

hoppala yı ben de istiyorum ama daha alamadım. bu konuda fikrim yok. :50:

oyun halısı inanın ki çok gereksiz bir şey ki zaten sizin bebiş gelmiş 5 aya. uyduruktan minnacık bir halı en az 100-150 tl. ben kendi kızıma da aldım sonra iade ettim. zaten durduğu yerde durmuyor ki 5-6.ay itibariyle bebekler. onun yerine renkli oyuncaklar, çıngıraklar alın hatta mama sandalyesi zamanı gelmiş, sandalye için oyuncaklar alın. eşiniz de daha rahat bakar bebişe.

biberon yıkama fırçaları var. her gün onun yardımı ile sabunlu su ile yıkıyorum. haftada 2-3 defa da kaynatıyorum.

tekrar hayırlı olsun, kolay gelsin.

Bebeginiz ornegin 3 saatte bir emiyorsa 3 saat sonra sutunuzu sagip bir bakin o gelen miktar bebeginizin ihtiyaci olandir muhtemelen.sut sagma cihazi olarak medela kullandim ben memnunum.sut saklama posetleri daha kullanisli.sutu de buzdolabinda 24 saat acikta 6 saat dondurucuda 6 ay saklayabilirsiniz.sutu sicak suyun icine koyarak isitin benmari usulu.ek gida verebilirsiniz elma armut puresi yada pirinc unu muhallebi yogurt gibi.

Merhaba arkadaşlar.
bebeğim 5 aylık(9 gün sonra tam 5 aylık olacak). yakında işe başlayacağım bir kaç ay çalışıp tekrar izne ayrılacağım ama o bir kaç ayda neler yapacağımı hiç bilmiyorum bu yüzden tecrübeli annelerden aklımdaki sorular hakkında fikir almak istedim.

1= Bebeğim sadece anne sütü alıyor ve her acıktığında memeden emiyor. Hiç sağıpta vermedim kaç ml süt yeter sabah 8den öğlen 1'e kadar?

2=çok az çalışacağım için öyle büyük meblağlarda pompalar almak istemiyorum hem fiyatı çok çok uygun hem de işe yarayacak elektrikli bir pompa önerir misiniz?

3=Sağdığım sütü mesela süt saklama kabına koydum buzluktan çıkardım onu nasıl ısıtacağım?

5= 6 aya kadar anne sütü dışında sadece sabahları idare etmesi, oyalanması açısından meyve gibi birşeyler versem mi? yoksa sadece anne sütü alsında 6 aydan sonra mı vereyim? meyve filesi varmış hem dişlerini kaşıyomuş gerek var mı?

Bebeğime yarım gün eşim bakacak bir kaç ay o yüzden oyalaması lazım bir şekilde aklıma sorular geldikçe yazarım ben daha şimdiden cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Merhabalar benim kızım şimdi 1 yaşında ama 3 aylıkken çalışmaya başladım.
1.Bebeğe göre durum değişir 90-100 cc içiyordu kızım.
2.Ben philips elektrikli pompa kullanıyordum.Zaten kutu içerisinde mauel başlığıda var.çoookkkk memnun kaldım.
3.Süt saklama kabı kullanmadım.Poşetini kullandımç
4.Ben milkway süt poşetinden kullandım.Lansinoh ta kullandım ama fiyatı çok pahalı bence.Işıtmaya gelince Benmari usulu gibi sıcak suyun içine donmuş süt poşetini koyuyorsun.
5.Meyve filesini kullandım.Kızım dişilerini erken çıkarıyordu çünkü.Kaşımasına yardımcı oldu.Bol sulu meyveler verdim fileyle.
6.Yürüteç için çok erken.Ağırlık beline baskı yapar şimdiden.9 aydan önce doktorum önermedi.
7.Hoppala kullanmadım.
8.Oyun halısı çok gereksiz.O şimdi seslere duyarlıdır.Diş kaşıyıcılı çıngıraklar var deneyebilirsiniz.
9.ben hergün kaynatıyordum.
Ayrıca eşinizi tebrik ederim.Kolay değil 5 aylık bebeğe erkeğin bakması.Altını almak felan.

İnşallah yardımcı olmuşumdur.

öncelikle hayırlı olsun yeni hayatınız. 3,5 aylıkken bıraktım bebeğimi, işe başladım şimdi 8,5 aylık kızım. bu süreçte edindiğim az tecrübemle yardım etmek isterim :34:

süt konusu: bu sizin bebeğinizin iştahına, yemesine bağlı. benim kızım 2-3 saatte bir acıkırdı ve 3 saatte bir defa 90-120 ml arası süt isterdi.

ben medelanın elektrikli pompasını kullanıyorum çok ta memnunum, tavsiye ederim.

buzluktan çıkarınca buzdolabında ya da dolap dışında bekletip biraz çözülmesini bekliyorum. daha sonra bir kaba sıcak su kokuyorum bu sıcak suyun içine sütü kalıbıyla beraber koyuyorum böylece süt ılınıyor.

süt saklama poşeti kesinlikle, çok bereketli oluyor ve az yer kaplıyor buzlukta. ama kalıplar öyle değil. ben lansinoh kullanıyorum hiç sütümde kokma filan da olmadı.

bu konuda her anne farklı davranıyor ben 4.5 aydan itibaren yoğurt ile (ama çok az) ek gıdaya başladım ve gözlemlediğim kadarıyla tam 6 aydan önce 5-5.5 ay gibi başlanırsa bebek daha kolay adapte oluyor yemeye, yutmaya. doktorunuz bu konuda sizi yönlendirebilir ilk önce benim gibi yoğurtla da başlayabilirsiniz veya elma, havuç suyu da hoşuna gidiyor bebeklerin

yürüteç için benim fikrim olumsuz. yani ev kazaları çok oluyormuş yürüteçle paldııır küldür gidiyor bebişler içinde ama kullannalar ve memnun olanlar da var tabi. ben kullanmadım, kullanmayı düşünmüyorum da.

hoppala yı ben de istiyorum ama daha alamadım. bu konuda fikrim yok. :50:

oyun halısı inanın ki çok gereksiz bir şey ki zaten sizin bebiş gelmiş 5 aya. uyduruktan minnacık bir halı en az 100-150 tl. ben kendi kızıma da aldım sonra iade ettim. zaten durduğu yerde durmuyor ki 5-6.ay itibariyle bebekler. onun yerine renkli oyuncaklar, çıngıraklar alın hatta mama sandalyesi zamanı gelmiş, sandalye için oyuncaklar alın. eşiniz de daha rahat bakar bebişe.

biberon yıkama fırçaları var. her gün onun yardımı ile sabunlu su ile yıkıyorum. haftada 2-3 defa da kaynatıyorum.

tekrar hayırlı olsun, kolay gelsin.

Bebeginiz ornegin 3 saatte bir emiyorsa 3 saat sonra sutunuzu sagip bir bakin o gelen miktar bebeginizin ihtiyaci olandir muhtemelen.sut sagma cihazi olarak medela kullandim ben memnunum.sut saklama posetleri daha kullanisli.sutu de buzdolabinda 24 saat acikta 6 saat dondurucuda 6 ay saklayabilirsiniz.sutu sicak suyun icine koyarak isitin benmari usulu.ek gida verebilirsiniz elma armut puresi yada pirinc unu muhallebi yogurt gibi.

Arkadaşlar sizin tavsiye ettiğiniz marka çok pahalı ben bi kaç aylığına bişey istiyorum idare edicek kadar.
bide biberona hemen alıştımı bebekleriniz?
mama sandalyesini ne kadar süre kullanıyor?
Benim kızım her acıktığında emziyorum en iyisi işe başlamadan bi deniyim bakalım nasıl olucak çok teşekkür ederim cevaplarınız için

Hoppala ve yurutec kazalara neden olduğu için onerilmiyor.benim bebegim 8 aya kadar halisini kullandi sonra pek bir ise yaramiyor. Allah bebeginizi sağlıkla buyutmeyi nasip etsin bu arada

ben 5 aylıkken yürüteç
3 aylıkkende kızıma oyun halısı aldım
ikisindende memnun kaldım
kızım kucagı sevmedigi için oyun halısını her gittigim yere götürdüm
yürümeye başlayıncada kaldırdım:34:

Merhabalar benim kızım şimdi 1 yaşında ama 3 aylıkken çalışmaya başladım.
1.Bebeğe göre durum değişir 90-100 cc içiyordu kızım.
2.Ben philips elektrikli pompa kullanıyordum.Zaten kutu içerisinde mauel başlığıda var.çoookkkk memnun kaldım.
3.Süt saklama kabı kullanmadım.Poşetini kullandımç
4.Ben milkway süt poşetinden kullandım.Lansinoh ta kullandım ama fiyatı çok pahalı bence.Işıtmaya gelince Benmari usulu gibi sıcak suyun içine donmuş süt poşetini koyuyorsun.
5.Meyve filesini kullandım.Kızım dişilerini erken çıkarıyordu çünkü.Kaşımasına yardımcı oldu.Bol sulu meyveler verdim fileyle.
6.Yürüteç için çok erken.Ağırlık beline baskı yapar şimdiden.9 aydan önce doktorum önermedi.
7.Hoppala kullanmadım.
8.Oyun halısı çok gereksiz.O şimdi seslere duyarlıdır.Diş kaşıyıcılı çıngıraklar var deneyebilirsiniz.
9.ben hergün kaynatıyordum.
Ayrıca eşinizi tebrik ederim.Kolay değil 5 aylık bebeğe erkeğin bakması.Altını almak felan.

İnşallah yardımcı olmuşumdur.

biberonu kaynatırken biberon sararmıyor mu ben aventin biberonunu alıp kaynatmıştım sarardı ani ısı değişikliğinden saçmaysa kusura bakmayın yeni ek gıdaya geçicez ya hiç bişi bilmiyorum:26:

Çok teşekkür ederim cevabınız için

biberonu kaynatırken biberon sararmıyor mu ben aventin biberonunu alıp kaynatmıştım sarardı ani ısı değişikliğinden saçmaysa kusura bakmayın yeni ek gıdaya geçicez ya hiç bişi bilmiyorum:26:

Çok teşekkür ederim cevabınız için

Ben cam biberon kullanıyorum.Ama süt sağma makinesinin biberonu plastikti.Evet sararıyor.Ama en aza indirmek için kaynayan suya atarak 5 dk geçmeyecek şekilde kaynatıyordum.Siz kaynayan suyamı atıyorsunuz? yoksa suyu koyup birliktemi kaynatıyorsunuz?

Ben cam biberon kullanıyorum.Ama süt sağma makinesinin biberonu plastikti.Evet sararıyor.Ama en aza indirmek için kaynayan suya atarak 5 dk geçmeyecek şekilde kaynatıyordum.Siz kaynayan suyamı atıyorsunuz? yoksa suyu koyup birliktemi kaynatıyorsunuz?

Ben biberon kullanmadım açıkçası ama bi kere almıştım aventin biberonunu kaynayan suya atmıştım sarardı.
cam olunca sararma olmuyor değil mi?

Hafızamı tazeleyerek cevap vermeye çalışacağım , o zamanları geçeli çok oldu çünkü.

Bebeğin beslenmesi her bebeğe göre değişir , işe başlayana kadar daha iyi gözleyerek not alın , bebeğiniz ne sıklıkta sizi emiyor , bir göğsünüz tamamen boşalana kadar doyuyor mu ? Bunları not alın .

Ona göre sağılmış süt ile vereceğiniz ölçüyü ayarlarsınız . Süt saklama poşetlerinden lansinoh kullandım bende , daha uygun fiyatlıların kalitesi nasıl bilemiyorum . Poşeti sıcak su dolu bir kapta ısıtıyorsunuz , zaten ılıması yeterli.

Oyun halısı için geç değil ama bende gereksiz görüyorum . Şu ara tam sağına soluna dönüp durma zamanı olacak yattığı yerde , yerde bir battaniye üzerine renkli , ışıklı oyuncaklar koyarak ben dönmesine teşvik eder hem de oyun halısına o kadar para vermemiş olursunuz .

Biberonlarımı her zaman ılık suda biberon fırçası ile temizledim , arada da kaynatılmış su da beklettim .Kaynatmıyorsunuz su ile beraber kaynamış su da bekletiyorsunuz ve fırçalıyorsunuz.

Yürüteç doktorlarında tavsiye etmediği bir araç , ben kullanmadım , yerlerde yuvarlansın çocuk . 5 . ayını doldurduğu için oturur pozisyona geçmiştir , mama sandalyesi alırsanız , ona bakarken eşiniz rahat edebilir , hem de daha uzun zaman kullanacağınız bir şey mama sandalyesi .

Anne sütüne takviye olarak ek besine 5.5 ayda alıştırma olarak geçilir zaten , 6 ayda başlar çünkü . Ev yapımı yoğurt ve elma püresi ( cam rende alırsınız bunun için ) bir kaç yedirerek alıştırmaya başlayabilirsiniz .

Ben biberon kullanmadım açıkçası ama bi kere almıştım aventin biberonunu kaynayan suya atmıştım sarardı.
cam olunca sararma olmuyor değil mi?

Hayır ben nuk marka aldım hiççç sararma olmadı çok şükür.Cam biberon daha sağlıklı.Biberon emziğinde 2 numaraya geçmeniz gerekecek.Ek gıda olarak hazmı kolay şeylerden başlayabilirsiniz.Ben ev yapımı yoğurtla başladım.Önce 1 tatlı kaşığı sonra 1 yemek kaşığı.Tabi zamanla artıracaksınız.yoğurdun ekşimemiş olmasına dikkat edin.6.ayın sonrasında püre çorba verebilirisiniz.ama gaz yapıcı olmayacak.mercimek gaz yapar.Ben elmayı rendeleyip tülbentten geçirmiştim meyve suyu niyetine.Katı meyve sıkacağında sıkılanı benim kız içmedi:))çok seçiciyiz çookkk.
Aklıma geldikçe yazarım.

biberona alıştırmak istiyorsanız fazla gecikmeyin bence, bazı bebekler kesinlikle kabul etmiyor eger anneleri alıştırma işini ertelemişse.

Ben işe başladığımda oğlum 3,5 aylıktı. Sabah 8-akşam 19 çalıştım.

Sütü işe başlamadan; bulduğumda sağıp stokladım. 6 aya kadar iş yerinde 3 kere sağdım; 9 aylık oluncaya kadar günde 2 kere ve 9 aydan sonra da günde 1 kere sağdım. Devam sütü vermedim.

Ben iş yerine direk cam biberona sağdım; dolaba koydum; ertesi gün de ısıtıcımız vardı orada ısıtıp içti.

Fazla sağdığımda ya da hafta sonu olduğunda da poşete koyup buzluğa koydum.

Sabah erken kalkıp birini sağıp evde bıraktım; bebek uyanınca da diğer memeyi emzirdim.

İşe başlamadan bir kaç gün önce denedim alıştırmayı; pek istemedi; bakıcı da başlarda zorlandı ama biraz uyuyunca daha kolay içti. Benim oğlum yalancı emzik de emmedi; çünkü ben vermedim.

Bence halıya gerek yok; at yere renkli bir yorgan yuvarlansın; dursun; oyuncak alırsınız onun yerine. Benim oğlum şimdi bile ben küçükken bu yorganda mı oynuyordum diye soruyor :)

Ek gıdaları doktora sorarsan yardımcı olur. Benğimki, 4 aylıkken yoğurt başlamıştı; ama bir kaşık kadar. Elma vs. devam ediyor.

Bu arada kendisi 30 aylık oluncaya kadar meme de emdi; yani, bırakır mı unutur mu diye de kendini üzme.

Yürüteç sağlıksız diyorlar; özellikle yürümeye başlayınca parmak ucunda yürümek gibi sorunları oluyormuş; ben hiç almadım.

Hoppala da küçük çocuklar için tehlikeli gibi geldi bana.

Temizliğe gelince, biz yyıkayıp sterilazyon makinesi vardı; buhar kullanan ona koyuyorduk her gün. Popmpa vs parçalarını da

Öyle çok pahalı değildi; büyük marketlerde vs var çeşitleri

Senin kuzu şanslı öğleden sonra evde olacaksın. Sabah sen g,tmeden uyanır emer; biraz oynar tekrar uyursa babası da rahat eder; bir öğün de biberon aldı mı sen gelirsin zaten

Kolay Gelsin

Yürüteci doktorumuz önermedi ve hiç kullanmadık. Hoppala da aynı şekilde kullanmadık.

Kızım 4.5 aylıkken işe geri dönmüştüm ve doktorumuz da yavaş yavaş ek gıdalara geçebileceğimizi söylemişti, bizde yoğurtla başlamış,tekli sebzelerle devam etmiştik.

Biberonlarını gün aşırı kaynatırdım (cam biberon kullandım) ve hiç sararma olmadı, sütüm ilk 4 ay bebeğime tam yetti, sonra azaldı sağacak kadar sütüm hiç olmadı o konuda bir fikrim yok.

Oyun halısını öneririm.

Merhaba arkadaşlar.

Benim bebeğim prematüre(32 haftalık doğduğu için)olduğu için sütümü sağmak zorunda kaldım.İlk 1 ay hastaneden süt sağma pompası kiraladım ve o şekilde besledim.Çok iyi sağıyordu,kira süresi bitincede Lansinoh marka çift göğüs elektrikli sağım makinası aldım.Hani çok mükemmel sağıyor diyemem ama işimi görüyor(hastaneden kiraladım çok iyi sağıyordu ama çok acıtıyordu).Ama canı acıtmıyor ve 15 dk da çift göğüs sağılmış oluyor.150 tl ye almıştım en uygun fiyatlısı bu sanırım işinizi görür sonucta yarım gün çalışıyorsunuz.Biberon ve pompayı Wewell marka sterilazatör ile steril ediyorum ve kurutuyorda.
Bebeğim şuan düzeltilmiş 3 aylık olucak 2 saate bir 70-80 ml içiyor.Bu bebekten bebeğe farkediyor tabi..

Merhaba arkadaşlar.

1) Anne memesine yakın biberonlar var yavaş yavaş onlara alıştırın.
2)Elektrikli pompalar, manuel pompalara göre daha yavaş ve az süt çıkarıyor.Önerim manuel kullan.
3)Sıcak bir tasa su koy sütünü biberona koy içine oturt.ılıdımı ver bebeğine.
4)Kabı daha uygun.Ben biberon ile saklıyordum.Tabi sen bilirsin.
5)Sadece yoğurt verebilirsin diye biliyorum altı aya kadar ama doktorunla konuş derim.
6)Ben yürütece bindirdim.Zararlı diyorlar ama hiç bir zararını görmedim.
7)Hoppala gereksiz bence.Bir süre sonra sıkılıp çıkmak istiyor.
8)Oyun halısı alırsanız bir ay daha kullanır.Boşuna para vermiş olursunuz.
9)Sterilizatör ler var ama ben kaynatıp sonra peçeteyle siliyorum.Biberon için güzel yöntemim var.içine bir adet peçete koyuyorum sonra kaynar su.kapağını kapatıp çalkalıyorum.tertemiz oluyor.:1:

Son düzenleme:
Bence süt sagmana gerek yok onun yerine meyve puresi yiyebilir. Zaten yavas yavas alistirmak gerek 6 ay sonrasina kalirsa daha zor alisiyirlar.oyun halisi gereksiz geliyor bana bir de bdnim cocuklarimda gozlemledigim 1 yasa kadar pek oyincakla ilgilenmiyorlar ev esyalari daha cok ilgileroni cekiyor.ilk oglumda birkac pahali oyuncak almıştım gercekten kutusuyla dahs cok oynadi

Merhaba arkadaşlar.

Bence meyveye baslamalsım 5 .ay için,hoppaşayı tavsiye etmiyorum oyun halısıda bence gec gereksiz olr.bi iki ay sonra hiç ilgilenmez emekleme döneminde.Allah bagıslasın buarada

Back