• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğim geniz akıntısı balgamlı öksürükten uyuyamıyor yardım!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

KBKubra

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2019
14
2
6
37
Kızlar merhaba bebeğimde(14 aylık) gecen günlerde 6. Hastalık belirdi kan idrar sayımı yaptılar temiz çıktı birkaç uykusuz gece ve ateş sonrası bebeğimin vücudu döktü. Daha sonraki hafta ise hafif ateşle birlikte huysuzluk iştahsızlık falan vardı doktora götürdük kan tahlili istedi ertesi güne ateşi çıkmadı şükür tahlil sonucundan sonra doktor eğer ateşi hala varsa antibiyotik kullanılmalı dedi ama ateşi yok dediğimde tamam o zaman kendi kendine düzelmeye girmiş dedi. Fakat bi sorun var cok fazla geniz akıntısı ve balgamlı öksürüğü oluyor yatarken. Sürekli uyandırıyor. Simdi yine ayaktayız Yine uyuyamıyoruz Ne yapacağımızı bilemedik havalandırmaya çalışıyorum odayı ayrıca başına soğan kestim koydum ıhlamur içiriyorum bal yediriyorum berbat bişeymiş yavrum uyuyamıyor resmen siz neler yapıyorsunuz bu durumda işe yarayanları söylerseniz sevinirim.

serum fizyolojik sıkacaksiniz burnundan yoksa uyuyamaz cocuk.
siringayla cekip iki burun deliginden de sıkın birer enjektor nasil rahatladigini gorursunuz
Serum fizyolojik damla kullanıyorum cok zor yapıyorum izin vermiyor şırınga ile nasıl yapıyorsunuz

Serum fizyolojik damla kullanıyorum cok zor yapıyorum izin vermiyor şırınga ile nasıl yapıyorsunuz
damla bir ise yaramaz artik 1 yasini gecmis az gelir ona.
eczaneden torba serumlardan alip igneyle cekiyorum ust kismindan.
ignesini cikarip babasiyla birimiz tutup birimiz sıkıyorduk.
bagris cagiris oluyordu ama yapmadan uyuyamiyordu cocuk nefes alamadigi icin ve bogazi doldugu icin.

serum fizyolojik sıkacaksiniz burnundan yoksa uyuyamaz cocuk.
siringayla cekip iki burun deliginden de sıkın birer enjektor nasil rahatladigini gorursunuz
Yapmaya çalışayım onu o zaman berbat bişey ememiyor kuzum öksürüyor

Yapmaya çalışayım onu o zaman berbat bişey ememiyor kuzum öksürüyor
Ben belki 1.5 2 yasina kadar surekli yaptim basınçlı sikin ve direk kaldırın ne varsa akar sonra diğer burnuna. Bu sadece burnunu acar.1 cay bardağı ilik suyun içine 1 cay kaşığı bal koyun arada kasik kasik icirin boğazını yumuşatır. Suan ufak kullanılır mi bilmiyorum doktoruna bir sorun ben keçi boynuzu özü ( pekmezi) içiriyorum öksürüğünu kesiyor.

Ben belki 1.5 2 yasina kadar surekli yaptim basınçlı sikin ve direk kaldırın ne varsa akar sonra diğer burnuna. Bu sadece burnunu acar.1 cay bardağı ilik suyun içine 1 cay kaşığı bal koyun arada kasik kasik icirin boğazını yumuşatır. Suan ufak kullanılır mi bilmiyorum doktoruna bir sorun ben keçi boynuzu özü ( pekmezi) içiriyorum öksürüğünu kesiyor.
aslinda pekmez vermesi baldan daha iyi bal 2 yastan once pek onerilmiyor.
alerjik olabilecegi icin.
tereyagini eritip uzerine keciboynuzu ozunu karistirip verebilirsiniz

aslinda pekmez vermesi baldan daha iyi bal 2 yastan once pek onerilmiyor.
alerjik olabilecegi icin.
tereyagini eritip uzerine keciboynuzu ozunu karistirip verebilirsiniz
Pekmez veriyorum Allahtan onu içiyor ama cok iştahsız burun tıkalı olunca. Burnunu açsak cok rahat edecek bugun sabah yaptık şırıngayla pek beceremedık galıba cok almadı cunku artık birkaç saat arayla yapacağız doktora gittik sızın dediğiniz gibi basınçlı sıkın dedi o da. Hava verdi bir de iğne. Kıyameti koparıyor yapılırken kuzum birkaç kere kan tahlılı alınınca doktordan nefret etti resmen

Pekmez veriyorum Allahtan onu içiyor ama cok iştahsız burun tıkalı olunca. Burnunu açsak cok rahat edecek bugun sabah yaptık şırıngayla pek beceremedık galıba cok almadı cunku artık birkaç saat arayla yapacağız doktora gittik sızın dediğiniz gibi basınçlı sıkın dedi o da. Hava verdi bir de iğne. Kıyameti koparıyor yapılırken kuzum birkaç kere kan tahlılı alınınca doktordan nefret etti resmen
cocuk alamaz zaten nasil ceksin burnuna babasi tutsun sikica sizde birden sıkın sıringayi.
kac gundur bosuna eziyet cekiyor cocuk.
yutsa bile birsey olmaz o suyu yeterki genizleri temizlensin.
(ignesiyle degil tabiki normal plastik siringadan bahsediyorum.
acemi oldugunuz icin uyarmak istedim )

cocuk alamaz zaten nasil ceksin burnuna babasi tutsun sikica sizde birden sıkın sıringayi.
kac gundur bosuna eziyet cekiyor cocuk.
yutsa bile birsey olmaz o suyu yeterki genizleri temizlensin.
(ignesiyle degil tabiki normal plastik siringadan bahsediyorum.
acemi oldugunuz icin uyarmak istedim )
Almadı yazmışım yanlışlıkla yaptık ama olmadı demek istemiştim. bir kez daha verdik dünkü gibi degil simdi daha iyi şükür. Bakalım bundan sonra alışacağız sanırım bu tarz şeylere...

İkisini de veriyorum baş pekmez doktoru da bal önerdi bugun sabah akşam birer çay kaşığı verebilirsiniz diye. Serum fizyolojik daha cok rahatlatıyormuş gerçekten kuzum daha rahat nefes alıyor simdi. İnşallah böyle böyle düzelir iyice

Cold mix damla yastigina damlatiyorum rahatsiz oldugunda yastikla yatiriyorum odada viksli su buhari yapiyorum 15 aylik oglumda da oldu anca o sekilde rahat ediyor.birde burnunu temizliyodum surekli fizyolijikle ha bide sutune bal karistiriyorum ihlamuru da ayni sekilde balli veriyorum benimki pekmezi yemiyor suyla karistirip biberonla iciriyorum

Bundan bir kaç hafta önce benim kızımda buna benzer hastalandı şu an da bebeklerde ve çocuklarda hep aynı şikayetleri tetikleyen bir salgın olduğunu söyledi doktorumuz bize balgam söktürücü verdi balgamı atabilsin diye öksürüğünü artırdı evet ama burnundan kakasından attı biraz balgamı bal limon verebilirsin her gün sabah ılık suyla balı karıştırıp verdim soğanı rendeleyip suyunu sıktım içine bal kattım bir tatlı kaşığı verdim kahvaltı sonrası buhar yaptım odasında nem dengesini korumak için ama en iyi gelen şey sterimar baby burun spreyi oldu doktor önermişti gerçekten iyi geldi öksürük biraz zor geçiyor ama azalarak bitiyor geçmiş olsun Rabbim şifa versin

Back