Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar kızım ayın 10unda 10 ayını bitirecek ve biz hala et kıyma yemedik.vicdan azabı çekiyorumbilmiyorumkismile midesi bulanıyor ve direk çıkarıyor. ezdim,blenderdan geçirdim ama olmuyor.bu arada hala diş yok acaba düzgün çiğneyemiyor mu diyorum. dr ise sürekli deneyeceksin diyor başka bişey yok. siz nasıl et,balık veriyorsunuz tavsiyelerinize ihtiyacım var
canınm benim kzım 2,5 yaşında hala et sevmiyor. çorbasına sebzelerle birlikte kıyma olarak pişirip blendırdan geçiriyorum. ama tavukla balığı Allahtan seviyor. ben böyle çözüm buldum artık.
nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
kötfe olarak denedin mi ???????????*
bebekler kötfeyi severler..
Benim kızımda 20 aylık köfte, kırmızı et yemiyor. Benimde sinirlerim bozuluyor.
Yok hemen ağzından çıkarıyor.
Balığı seviyor, tavuğuda açsa yiyor keyfine bağlı yani sıpanın
kötfe olarak denedin mi ???????????*
bebekler kötfeyi severler..
canım bizim yediğimiz gibi baharatsız köfte yaptım ama onu da yemedi. sen nasıl yapıyorsun yazarsan sevinirim bir de köftenin yanında ne veriyorsun
nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
canım bizim yediğimiz gibi baharatsız köfte yaptım ama onu da yemedi. sen nasıl yapıyorsun yazarsan sevinirim bir de köftenin yanında ne veriyorsun
canım ben daha yeni başlatacağım köfteye..
doktorumuz soğan koyma dedi sertleştiriyormuş..
ben dana yağsız kıyma , yumurta sarısı az, birde milupanın 7 tahıllısı var gece için
azda ondan koyu yapacağım..
buna benzer milupanın sitesine gir sulu köfte tarifi var öylede yapabilirsin..
inşallah yarın yer benim kurbaammm...
nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
köftenin yanında yoğurt ver canım...
O, Artık Anne:))
Kayıtlı Üye
benimki kıyma yiyemiyor ama sulu köfte yapınca çok seviyo köftesini iyice eziyorm ekmeğin içinde pek anlamıyo ama eti çok seviyo zaten et obur bir ailenin torunu :))
hangi çorbayı çok seviyorsa 1 kaşık kadar koy sonra yavaş yavaş çoğalt, benimkide ilk başta sevmedi sonra ara verdim tekrar denedim tarhana çorbasının içinde çok seviyor. Birde irmikle pişirmeyi dene bebekler irmikli şeyleri seviyorlar kıymanın tadını hafifletir belki.
Kıymayı 5-6 kez çektirin ve çorbalarına ekleyin.
Henüz yeni yeni pütüre alışır etin tadından değil kıvamından reddediyordur.
irem&özge 5-6 kez çektirme fikrini en kısa zamanda deneyeceğim. ben hep 2 kere çektiririm belkide ondan hemen çıkarıyor bir de blenderden geçireyim bari
canım ben daha yeni başlatacağım köfteye..
doktorumuz soğan koyma dedi sertleştiriyormuş..
ben dana yağsız kıyma , yumurta sarısı az, birde milupanın 7 tahıllısı var gece için
azda ondan koyu yapacağım..
buna benzer milupanın sitesine gir sulu köfte tarifi var öylede yapabilirsin..
inşallah yarın yer benim kurbaammm...
nınım oğlun köfteyi yedi mi inş yemiştir
ANNEYİM BEN :))
Kayıtlı Üye
canım bebeyin et yemiyorsa 3 yada 4 ay verme çünkü doktorumda bana bu konuda bilgiler vermişti benim kızımda peynir yemezdi demem oki bebeyine bir müddet verme o tadı unutsun daha sonra tekrardan az az vermeye başla vitamin olsun dersen baklagillerden ver etteki proteinler onlardada var yada ilik kemik suyu kaynat çorbalarına ver ben bir kaç ay peynir vermemiştim daha sonra hergün azar azar vere vere alıştı yemeye şimdi 3 yaşında eğer yemeyi red ediyor ağlıyor ve sen zorla yadirmeye calışırsan hiçbir zaman o tada alışmaz sevmez büyüsede yemez allah kolaylık versin canım her dönem bir problem çıkıyor karşına
![Emir Bebek :emir_bebek: :emir_bebek:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk46.gif)
nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
nınım oğlun köfteyi yedi mi inş yemiştir
canım yedi ama o kadar çok değil..
olsun önemli olan 1 köftede olsa yemesi..
elimle verdim..öyle daha çok seviyor...
nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
sen ne yaptın et olayını ???
nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
geçen cuma doktora gittik..
Ata da yemekde pek kıymayı yemiyor..
doktoruna söyledim kıymayı haftada 1-2 köfte yapıp versem olurmu dedim olur dedi...
yemeklerinede et suyu kullanacağım..
zaten benimkide 1.5 ay devamlı sebze yiyince bıktı ..
yemek istemiyor..
bende tarhana ve domatesli şehriye yapmıştı onuları çok sevdi..
bu ara böyle vermeyi düşünüyorum..
bakalım sebze olayını ne yapacağım ??
belki tarhana ve şehiyenin içine azar azar sebze koyarım..yer inşallah..
benim de bebeğim et yemiyor.Zaten korktuğum da buydu.Ben de yemezdim küçükken,ayırırdım hep.Bak bana benzedi işte.Ama denemekten vazgeçmeyeceğim tabi.Her yolu deneyeceğim.Olmadı ızgara köfteyi eline vereceğim yesin bisküvi gibi::)))