• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğim emiyor zannettik hastanelik olduk!!!!!!!!!!1

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

vertigo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2008
471
7
96
Zonguldak
merhabalar arkadaşlar 11mayısta yavrumu kucağıma aldım bir hafta boyunca bebeğimi emzirdim yada ben öyle zannettim bir hafta sonra kontrole gittiğimizde yavrumun 2950den 2300 e düştüğünü gördük ve dr acil yatış verdi 5 gün boyunca hastanede serum artı sağdığım süt artı mama ile biraz toparlandı ve çıktık ama çok huzursuzum arkadaşlar yavrum gözleriimizizn önünde zayıfladı anlayaymadık şimdi ben onun emmesine nasıl güveniyim sen emdiğini anlarsın diyorlar sadece bir iki kez acıtarark emdi ama bir türlü güvevenemiyorum eve bebek tartısı bile almayı düşünüyorum psikopata bağladım iyice şimdi de önce biraz emzirmeye çalışıp sonra sağdığım sütü ve mamayı veriyorum böyle bir durum yaşayan varmı emdiğini nasıl anlıycam****

bebek emerken cop cop ses gelmemesi gerekiyor.

memenin kahverengi kısmının neredeyse tamamının ağzında olması gerekiyor
$emzirme.jpg

emdikten sona mamayı hemen kabul ediyor mu..

15 dk bir göğüsnden 15 dk diğer göğsünden emzir. karnı doyarsa uyucaktır. bunlar geldi şimdi aklıma.
kolay gelsin cnm

telaslanmakta haklisin,ama uzme kendini sukur bebegin toparlamis.sana bebek tartisi almani tavsiye ederim,en hassas olanlarindan.Benim bebegim kucuk dogdugu ve hastanedeki doktorumuz emip emedigini kontrol etmek icin kontrol emzirmeleri yaptirdi.Once ac olan bebegi tartiyorsun,sonra emzirebildigin kadar emziriyor ve yine tartiyorsun,bunu gunde en az 3 defa ve 3-5 gun boyunca yapip kayit tutuyorsun.Zaten daha ilk gunde bebeginin emdigi miktar hakkinda fikir sahibi oluyorsun.Benim kizim da ne yazik ki emiyor gibi oldugu halde emmiyordu(45 dakikalik emzirmelerde 10 gr anca aliyordu) ve bende emzirme+sagilan sutumu bibronla verme+mama seklinde besledim.Moralini bozma,saglicakla.

hmm bir arkadasimda daha yasamistik biz bu durumu, bebek ayni sizin bebeginiz gibi hizli kilo dususu yasmamisti, onlarda bebegin ememedigini dusunuyorlardi, meger sutu yeterli gelmemis..artik icerik olarak mi yetersizdi ,yaramamis miydi hatirlamiyorum.

uzulmeyin, ek mamalar var eksik etmeyin..

mrh...benim bebegim de 2.200 doğdu ve küçük oldugu için memeyi dogru dürst tutmadı en fazla 5 dk.tutuyordu o da zorla 3 ay sagıp verdim hep + mama verdim..ama şimdi emmediği için sanırım sütüm çok azaldı yok gibi bişey artık...bence tutabiliyorsa meme den kesme önce emzir sonra sag biberonla onu da ver...bende tartı aldım ve çok işe yarıyo en zaından için rahatlıyo ii takip edebiliyosun...inş bebişin tez zaman da toparlanır...

Sağolun arkadaşlar ben de sağılmış sütü vermeden önce emzirmeye çalışıyorum sadece bir kez kuvvetle tuttu ve çekti o emzirmede göğsüm resmen çok acıdı sanki içimden bişey çekiliyor gibi oldu ama sadece bir kez şimdi oyun oynuyor sadece uç kısmını alıyor ben de güvevenmiyorum mecbur sağıp veriyorum süt sağma aralığı ne olmalı ben 3 saatee bir yapıyorum ama kendim hasta olcam inanın hiç halim kalmıyor

bebeğiniz anladığım kadarıyla prematüre bir bebek değil. emme refleksi yeterince gelişmiştir. bence sabırla yarım saatte bir sürekli emzirin. hem böylece sütünüzde artar. sonra emmeye başlayınca zaten düzene girer ama sizde pes etmeyin. meme ucunda ağrı acı olsada emzirmeye devam edin. biraz meme ucuna pekmez sürseniz. belki bu sayede daha kolay tutabilir... bi kavrasa artık sürekli emer...

Hayır canım prematüre değil ama çok fazla kilo kaybetti emme refleksi iyi emziği felan emebiliyor ama beni bir türlü kabul etmiyor napcam bilmiyorum böyle sağarak ne zamana kadar idare edicez

simdilik ne kadar zor da olsa 3 saatte bir sagacaksin,ama bu hep boyle olmak zorunda degil.Ilk 2 ay sutunun bol mu az mi olacaginin belirlendigi ve miktarin duzene girdigi donemdir,sik sik sagmak sutu arttiracagindan bu donemi boyle gecireceksin.2 ayliktan itibaren gunduzleri aralari acsan da geceleri en azindan sik sik emzirmen sutunun devamini saglayacaktir.4.aydan itibaren de zaten bu isin uzmani olacaksin ve ne zaman ne kadar emzirmen lazim,sagman lazim hepsi netlesecek,sen de rahat edeceksin biraz.

Umarım dediğin gibi olur canım bu günlerde canım çok sıkkın birden bire kendimi bu durumun içinde buldum 9 ay boyunca hazırmışım gibi hissettim ama değilmişim sanki dua ediyorum bol bol

VERTİGO, canım bebeğini emzirdiğini sandığın dönemde günde kaç kere çiş, kaka yapıyordu? hiç takip ettin mi? ben de emziriyorum uyuyor hemen yoksa aynısı mı diye düşündüm. en azından bize örnek olur.:5:

vertigo, canım bebeğini emzirdiğini sandığın dönemde günde kaç kere çiş, kaka yapıyordu? Hiç takip ettin mi? Ben de emziriyorum uyuyor hemen yoksa aynısı mı diye düşündüm. En azından bize örnek olur.:5:

yapmıyordu canım hele kaka bazen bir gün boyunca yapöadığı oluyordu bu işte bir gariplik var dedim ama evdeki kimse bana inanmak istemedi

yerinde olsan bi kere biberona sağar öyle beslerdim bide gece uyurken bi kerede mama verirdim en azından gözünle görürsün ne kadar yediğini

bende bir hafta emzirdim ve bebeğim 300 gr zayıfladı:( sonra bir ara alıştı ve o dönemde memeyi tutuş şeklimi değiştirdim (kimse bana nasıl tutulacağını anlatmamıştı sağolsun o dönemde birisi bana gösterdi) ve bebeğim o dönem ilk defa güzel emmeye başladı ve göğüs uçlarım yara oldu kanıyordu o şekildede maksimum bir hafta emdi bebeğim devam etmedi malesef:(
sütünü arttırmak isteyen bayanlara bir tavsiyede benden günde bir kaç kez kefir için inanılmaz arrttırıyor.. özellikle de gece yatmadan önce için bu bende biraz işe yaradı..

Geçmiş olsun, canım
Sen bebeğin emiyor zanetmedin, gerçekten emzirdin.
Karnını doymayan bir bebeği susturabilirmısın?
Mümkün değildir. Hele bir hafta boyunca aç kalması...
Bebeğin gerçekten emdi canım, bu konuda rahat ol.
Emmediği diyenler sana yanlış bilgi verdiler, canım.
Belki sütün yapısı besin konusunda fakirdir, buna birşey diyemem.
Bebeğim muhtemelen ondan zayıflamış.
Bebeğin emzirme sırasında dikkatle izle canım. Yutkunuyorsa sütün vardır.
Sen daha rahat olman için,bir kez sütünü bir biberona biriktir ve böyle ver.
Nekadar içtiğini görebilirsin.
Ayrıca, karnını doyurup doyurmadığı anlamak için, emzirmeden sonrası 30-60 ml mama ver.
Eğer onuda içiyorsa bebeğin doymamış demektir.
Sütün yeter yetmez derken, günde 2 kez mama da verebilirsin. Sabah-Akşam.
Her ne olursa olsun moralini bozma. Olan sütünü de kaybedebilirsin.
Tekrar geçmiş olsun.

mrh...benim bebegim de 2.200 doğdu ve küçük oldugu için memeyi dogru dürst tutmadı en fazla 5 dk.tutuyordu o da zorla 3 ay sagıp verdim hep + mama verdim..ama şimdi emmediği için sanırım sütüm çok azaldı yok gibi bişey artık...bence tutabiliyorsa meme den kesme önce emzir sonra sag biberonla onu da ver...bende tartı aldım ve çok işe yarıyo en zaından için rahatlıyo ii takip edebiliyosun...inş bebişin tez zaman da toparlanır...

benim bebeğim 2390 gr doğdu hemşre memeden gelen süte bakıp sütün iyi dedi bende emzirdğimi zannedip mama vermedim meğer bebeğin kan şekeri düşer ve uyurmuş bide bunun üzerine sarılığı yineledi anlayacağınız emzirdim zannettim ve benim bebeğimde hem fototerapi gördü hem serum aldı

bebeğin seni emmiş bence doyuyorki ağlamıyor demekki çünkü benim bebeğimde ilk doğduğunda kilo kaybetti ama sürekli ağlıyordu ve hep memede durmak istiyordu bende doktora götürdüm meğerse sütüm azmış bir ay kadar ek mama kullandık sonradan sütüm artı mamayıda kestik.diyeceğim şu canım eğer bebeğin doymuyorsa hiç susmaz sürekli ağlar ama sanırım sen belirtmediğine göre bebeğin ağlamıyor demekki doyuyor belki sütün yaramıyor olabilir..

Her bebek ağlar diye bişey yok kan şekeri düşüp uyur alabiliyorsan tartı al bence çiş yapması önemli takip et gerekirse sağ ver ilk günler sütüm azdı mama ve anne sütü verdim 3-4 gün sonra baktım süt fışkırıyor emzirdim 1 hafta ara ile dr gittim çok şükür 3600 doğan oğlum 1 aylıkken 5000 kiloydu Moralini yüksek tut bol sıvı tüket asla rejim yapma ve mutlaka uyu dinlen

şu sıaralar sağdığım sütü ve arkasından da mamayı veriyorum arkadaşlar ama sütüm çoooooook azaldı çok moralim bozuk sanırım kesiliyor napıcam bilmiyorum

Vertigo,

Bebeklerimizi aynı gün kucaklamışız. Bir ara süt azalması bende de oldu, birkaç gün mama takviyesi yaptık mecburen. Şimdi sadece anne sütüyle devam ediyoruz. Yeterince dinlenebiliyor musun, bol sıvı alman da çok önemli, lütfen bunlara dikkat etmeye çalış. Herkesin deneyimi farklı ama arkadaşlara ben de katılıyorum, bebeğin emdikten sonra sütünü sağ öyle ver bebeğine tekrar, arkasından mama ver bakalım onu da alıyor mu? Süt arttırmak için bol sıvı, Humana Still Tea, çok abartmamak kaydıyla bulgur pilavı (gaz problemi olmasın diye, kimyonunu bol atman lazım), taze soğan tarzı şeyleri öneriyorum. İnşallah faydasını görürsün.

Back