• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğim emeklemiyor

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

defnebusra

kızlarıyla çok mutlu :))
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2009
235
1
96
Erzurum
Merhaba arkadaşlar. 11 ay 8 günlük bir kızım var. Boyu 80 cm kilosu 13 kg. Emekleyemiyor, emeklemek için hiç çaba göstermiyor.Yüzüstü yere yatırıyorum karnını kaldırıp dizlerinin üstünde durmuyor. Yere oturtuyorum hiç pozisyonunu bozmuyor, sağına soluna hareket etmiyor. Tutunup kalkmak için uğraşmıyor. Sizce ben ne yapabilirim? Şimdiden teşekkürler...

oğlumda 10,5 aylık o da emeklemiyor yüzüstü yatırınca döne döne ilerliyo bazı bebekler emeklemek istemez direk yürürmüş belki sizin bebeğinizde öyledir endişelenmeyin benide endişelendirmeye çalışanlar oluyo bu durum için çevremde ama doktorumuz baktı gayet sağlıklı bi sorunu yok o nasıl isterse ne zaman isterse yapacak bunları dedi daha zamanı değil demekki dedi

benim oğlum 8 aylık oda emeklemiyor ama çok hareketli dönerek gidiyor senınkının kilosu fazla ondandır bence..

canım her bebek emekleyecek diye bir şey yok.belliki oda emeklemeden yürüyecek:) ama çok emeklemesini istiyorsan hoş olur çünki: emeklemesini izlemek )) emekleyen oyuncak bebekler var onu bebeğinin önüne koy emeklesin belki bebeğinde ondan görerek emekler:))

Canım sen bebeğinin kilosu biraz değil epey fazla. Bi doktora danış istersen. Yürüteç aldın mı? Yürüteçte hareket ediyor mu? ıllaki yürür ama belki de geç yürür her bebek bir olmaz ama bence kilosu emeklememesinden daha ncelikli.

merhaba arkadaşlar benimde ikizlerim bugün tam 8 ayı bitirdiler. biri 10.5 biri 9.5 kilo. kilolu olan bebeğim sadece oturuyor ve kollarını açarak beni yüğrütün diyor. diğeri ise inşallah kalkmak üzere..ben dr sorduğumda sergen yani kilolu olan kilosundan dolayımı dedim. hayır çok sağlıklı bir bebek her bebk bir olmaz dedi. bunun yapısı bu.bir anda kalkar dedi korkma. bende artık hiç endişelenmiyorum ve yürüteç yasakladı........

Benim oğlumda emeklemiyor..bana tutunup kalkmaya çalışıyor..
doktoruda emeklemeden yürüyecek dedi...

Arkadaşlar çok sevinçliyim kızım bizi şaşırttı. Tek başına ayakta duruyor, parmak uçlarımı tutarak yürüyor. Sürekli gezmek istiyor. Koltukları tutunarak geziyor. Ama yerden tutunupta kalkmıyor. Amabunları yapması bizi mutlu ediyor. Kilosu için kan tahlili yapıldı, bir problem çıkmadı. Yürüteç kullanıyoduk ama artık binmek istemiyor, kendisi gezmek istiyor. Büyük bir yürüme isteği var. Böyle giderse yaşında yürür herhalde... Boşuna endişelenmişiz. ılginize teşekkür ederim...:ecrin_bebek:

benım kızım emeklemeden 1 yasını 1 hafta gectikten sonra bırden yurudu hıc emeklemedn sımdıde hem emeklıyor hem yuruyor yetısemedgı yerlere pesımden kosacagı zaman emekleyerek oyle bır gıdıyoki kedi gibikaydirigubbakcemile414 aylık olduk halada emeklemeye devam:))

bazı çocuklar emeklemeden bir anda yaşını karşılarken yürüyo.komşumunda hiç bir emekleme kalkma belirtisi yoktu yaşına az kala kalkındı şimdi yürüyo maaşallah.yerlerde sürünmek istemiyo belliki.

Back