• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim ek gıda yemiyor

sdgkopz54

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4
Puanlar
6
7 aylık bir bebeğim var. 5 aylıkken ek gıdaya başladım sebzeleri sade haşlanmış bir şekilde az da olsa yiyordu fakat daha sonra farklı tariflere başladım ve artık yemiyo kaşığı uzattığım anda başını çeviriyo tatsın diye bi kere zorla veriyorum dah zorlamayın dedikleri için zorlamıyorum ama 2 ay oldu hiç ilerleme kaydedemedim hatta geriledik yani ilk başlarda yoğurdu çok güzel yiyordu şimdi yoğurt da yemiyor
Bu normal mi yoksa başka bir yöntem mi denemeliyim tecrübeli anneler yardımcı olursanız çok sevinirim 🥰

eğer emiyorsa gıdaları anne sütüyle karıştırarak katı gıda miktarını azdan başlayıp zamanla yavaş yavaş yükselterek alıştırmayı deneyebilirsiniz. zorlamayarak çok iyi yapıyorsunuz tiksinirse hiç yememe durumu da olabiliyor. bir de amaç doyurmak değil tattırmak o yüzden fazla vermemeye çalışın fazla verince de komple reddediyorlar

eğer emiyorsa gıdaları anne sütüyle karıştırarak katı gıda miktarını azdan başlayıp zamanla yavaş yavaş yükselterek alıştırmayı deneyebilirsiniz. zorlamayarak çok iyi yapıyorsunuz tiksinirse hiç yememe durumu da olabiliyor. bir de amaç doyurmak değil tattırmak o yüzden fazla vermemeye çalışın fazla verince de komple reddediyorlar
En başında öyle başlamıştım ama yiyecekse tekrar baştan başlayayım yeterki bebeğim yesin 🥰

Back
X