• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim doyuyormu yardımcı olurmusunuz???

deryakck

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2010
557
2
46
41
İstanbul
bebeğim 45 günlük sürekli emmek istiyor memeden hiç ayrılmıyor yarım saatte bir emiyor mememde uyuyor yatağına bırakınca uyanıyor durmuyor tekrar emzirmem gerekiyor aslında çok huysuz bir bebek değil ama doymadığı içinmi böyle yapıyor acaba çok tedirgin oluyorum

emme refleksinden dolayı sürekli memede olmak istiyor.eğer alırsa yalancı meme verebilirsin.
benim oğlum yalancı memeyi almamıştı, yapışık ikiz gibi dolaşıyorduk:70:

hepimizin bebekleri oyleydi sen kafana takma belki bazi istisnalar vardir ama kimden duyduysam senin yazdiklarini soyluyor. 3 aylik olsun hersey normale doner. yeni doganlarin mideleri cok kcuk oluyor anne sutude cok hizli hazmedildigi icin hemen tekraracikiyor sen her istediginde emzir.
benim kizimda oyleydi sut yetmiyor diye dusunup yedikce yedim ve 7 kilo daha aldim dogum kilomun uzerine. simdi kizim 6 aylik o zamana gore cok daha az beslenmeme ragmen cok skr sut yeterli.
BOL SIVI ve MORAL anne sutu artar.

bebeğim 45 günlük sürekli emmek istiyor memeden hiç ayrılmıyor yarım saatte bir emiyor mememde uyuyor yatağına bırakınca uyanıyor durmuyor tekrar emzirmem gerekiyor aslında çok huysuz bir bebek değil ama doymadığı içinmi böyle yapıyor acaba çok tedirgin oluyorum

benimki bi başladı mı saatlerce emerdi, göğüsten çekince ağlardı. Orda uyuyup uyanırdı. Etraftakiler de memeden çekince ağlıyor diye ay bu doymuyor sen buna mama ver derdi daha çok sinir olurdum. Sonra okuduğum kitapta "kimi bebekte emme refleksi o kadar güçlü ve istekli olur ki çok uzun süre emebilir, kimi bebek 15 dkda emer uyur, kimisi 45 dakika emer. bu sürenin hepsi emmek için değil, kimisi kendini tatmin etmek, kimisi de uyumak için harcadığı zamandır" yazıyordu. Öyle rahatladım ki etrafı hiç takmadım. Sen de merak etme doyar o inşaAllh. Bir de kilo meselesine takma. Bebeklerin 500-1000gr arası alması gerekir. Normal olan odur.

iki net ölçü var, birincisi günlük "çocuk ağlıyorsa çoğunlukla açlıktandır" (gaz vs gibi sebepler elendikten sonra), ikincisi doktor kontrolünde kilo alımı görülüyorsa çocuk aç kalmıyordur

Bende çoğu zaman aynı şeyi düşünüyorum.Benim kızım 25 günlük.Şimdi bile emziriyorum(2 saattir).Ama doktor kilosu iyi diyor.Bezini değiştirirken bir bak idrarını yapıyorsa yani bez biraz ağırsa doyuyor demektir.Bu arada ılık bal şerbeti damarları açıyor ve anne sütünü artırıyormuş.Ben arada sırada deniyorum.İyi geliyor.

Sizin cocuklar muhtemelen en az 2 yasına gelmiştir mis gibi atlattınız ilk 3 ay sendromunu. Biz de 31 günlüğğz be özellikle gündüz hep emmek istiyor. Kimisi 40 ından sonra , kimisi de 3 aydan sonra düzelir dıyorlar. Meme çatlağım olmasa 5 saatde emziririm gocunmam neyse Heyecanla ve sabırla beklıyorum.

Back