bebeğim dönüyor

Bozo16

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2008
414
7
296
merhaba kızlar

bebeğim erkek 4 ay 20 günlük. yaklaşık 2 aydır sırtüstü yatarken yüzüstü dönüyor. fakat kendisi bu durumdan sanırım pek memnun değil çünkü döner dönmez ağlamaya başlıyor. düzeltiyorum inatla tekrar dönmek istiyor bırakıyor dönüyor ama yine ağlıyor.bazen ben çevirip önüne oyuncak koyuyorum oynasın ilgilensin diye 2-3 dk en fazla hemen ağlıyor.

geceleri de durum çok farklı değil. ilk uykusunu 4 saat civarı güzel uyuyor fakat ondan sonra 1,5-2 saatte bir ağlayarak uyanıyor yanıma bir gidiyorum dönmüş gene bizimki. düzeltiyorum sakinleşmiyor memede uyutup yatııyorum sonra gene kalkıyor gene aynı şeyler. dönmesin diye yatağının 2 yanına yastık koydum ama nasıl beceriyorsa yinede dönüyor.

bu böyle 2 aydır devam ediyor işte. doktorumuz erken dönmeye başlamış vücudu hazır değil henüz korkuyor olabilir demişti. 2 ay geçti neden acaba hala ağlamaya devam ediyor.

çevremdeki herkese sordum hiçbiririn bebeğinde böyle bir durum yok.
ne yapacağımı şaşırdım. düzeltirmi acaba bu durumdan iyice bunaldım. doğru düzgün oyun oynayamıyor uyku da uyuyamıyor

bebişinde bu durumu yaşayan anneler varmı?

canım benim bebeğimde böyle bişey yok ama yazıyı okuyunca aklıma gelen şey şu ; acaba sırt üstü yatmak istemiyor olabilir mi yani sırtında herhangi bir şey olabilir mi bu yüzden yüz üstü dönüyor ama yüz üstü yatmayı da sevmiyor olabilir mi benim bebeğim de yüz üstü yatmayı sevmiyor çünkü

sırtında birşey olduğunu sanmıyorum
o şekilde duruyor oyun oynarken
geceleri de uykuya öyle başlıyor

çocuk böyle her döndüğünde ağlayınca ters çeviriyorum
ama o zamanda engellediğim için vücut hareket gelişiminde sorun olacak diye korkuyorum
emekleme pozisyonuna geçebilmesi için yüzüstüne alışması lazım değil mi

ağlaması da beynimi yiyor ayrıca

Benim kızım iki aylıkken herhangi birisi kucağına alsın kendine doğru (göğüsüne doğru) çevirsin hemen ağlamaya başlardı.Düzeltirdik susardı.Sonradan anladıkki aklına meme geliyor.Meme istiyormuş.Fazla aç olmadığı halde.Acaba seninkininde aklınada meme geliyor olabilirmi?

korkma cnm cok normal o artık emeklemeye calısıcak benım oglumda bıur ay ocne ole yapıyor donuncede bas bas bagırıyordu artık surunmeye basladı yavas yavas emeklıycek

Benim oğlumda yüzüstü uyumayı seviyor..sırtüstü yatırıyorum,bir bakıyorum dönmüş..doktorumuz 6 aylık olana kadar 1,5 saatten fazla yüzüstü yatmasına izin verme dedi.hadi bu sefer çeviriyorum ..kendiliğinden sırtüstü dönmeyide öğrense rahatlıycam ama henüz yapamıyor malesef:)

canım yatırmayın demedi.6 aylık olana kadar daha omurgası gelişiyor.1,5 saat yatsın sonra döndürün dedi.sonra yine isterse yine döner ama çok uzun yatmasın 6 aylık olana kadar dedi..

yok canım beeee bişeycik olmaz emekler de yürür de her bebek farklı oluyor işte belki seninki emeklemeden yürür ben öyle olmasını istiyorum çünkü evimde kedi var emeklemesi zor olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…