Bebek Beslenmesi Bebeğim, devam sütü, biberon..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Cam biberon edin başlığı 12 aya uygun olsun. Devam sütünü normal ölçüde yap mama ılıkken içine bikaç tane bisküvi at ve karıştır misss içsin :)
Biskuvileti robottan gecirdim un haline getirdim insallah biberonun ucundan rahatlikla çıkabilir

inek sutunden one kecı sutunu denemenızı tavsıye ederım
kecı sutu ınek sutunden daha faydalı ve kansızlık yapmıyor
ben kızıma gunde 2 bardak keçi sutu verıyorum ve kecı sutu verdıgımden berı cok cıddı faydasını gordum gerek kılo alımı gerek diş cıkarımı gerek alerjık bunyesı...
eger milk shop varsa etrafınızda gunluk sut temın edebılırsınız veya süt kurumu varsa bulabılırsınız
ınek sutu gıbı bakterı acısından uzun kaynatmayada gerek kalmıyor 5 dk kaynatsak yetıyor
haftada 5 lıtre alıp 3 lıtresını ıcırıp 2 lıtresıne lor peynır yapıyorum sevıyor bebısler bızde tuketıyoruz tavsıye ederım

Cok cok tesekkur ederim Civil hic aklima gelmemisti
Rica ederim inşallah bulursun. Ben baktım da şöyle göz ucuyla vardı ayları da yazıyor. Bir de şunu eklemek istiyorum bebe bisküvisi vermeyin her ne şekilde olursa olsun.. evde kendiniz yapın daha iyi.

Bebe bisküvisi organik oldugu icin bide hipp marka olduğu icin guvenerek aldim. Yani cici bebe degil. Normalde vermeyecektim fakat devam sütünü begenmedi tadını begensin icsin diye içine eklemeyi düşünmüştüm

cnm hepsinde yazar yazıyor yani bak bu görsel e-bebeğin sitesinden sağ üst köşede 6m+ yazıyor buda 6 ay ve üzeri demeek
Ay benim aklim nerelerde acaba. Emzigin ambalajına hic bakmamistim ben salak kafam yazıyormuş gormemisim. Bende altta ve üstte olan aciklamalarda ariyorum kaç ay olduğunu

Keçi sütü malesef alabilecegim hic bi yer yok ufak bi şehirde yaşıyorum. 3 litre icmek icin ayırdığınız sütü 1 hafta nasil bozulmadan muhafaza edebiliyorsunuz?

Rica ederim inşallah bulursun. Ben baktım da şöyle göz ucuyla vardı ayları da yazıyor. Bir de şunu eklemek istiyorum bebe bisküvisi vermeyin her ne şekilde olursa olsun.. evde kendiniz yapın daha iyi.
Evde yapilan bebe bisküvileri sert oluyormus yorumlarda hep oyle okudum ıslandigi zaman bile yumusamiyormus malesef. En iyisi içine meyve karistirmak

Keçi sütü malesef alabilecegim hic bi yer yok ufak bi şehirde yaşıyorum. 3 litre icmek icin ayırdığınız sütü 1 hafta nasil bozulmadan muhafaza edebiliyorsunuz?
tupper sayesınde :)
tupperım yokken 300 ml lık cam kavanozlara tek kullanımlık koyup agzını ıyıce kapatıyordum actıgımı kullanıp bıtırıyordum onda da bırsey olmuyor buzdolabının orta rafında olması kaydıyla
soguklugu sabıt olunca daha uzun kalıyor bakterı uretmıyor halıyle dayanıyor
eve getırır getırmez kaynatıp saklıyorum

Sayı vs olarak değil nitelik daha önemli

Artık büyük öğlen yemek verin arada da gerektiği kadar ek besin verirsiniz

Bana doktorumun bir yasindan sonra tavsiyesi su oldu.

Kendin evde yaptigin tuzu ve baharati az corba sebze et yemegi yedir. Inek sutu icirme hazir mama biskuvi muhallebi felan verme.

Benim oglum 15 aylik. Kahvaltida yumurta peynir menemen vs yi tam bugday ekmegiyle yediriyorum.

Ara ogun olarak ev yapimi yogurta meyve yediriyorum. Hatta muz gibi meyveleri eline veriyorum kendi issira issira yiyor.

Oglen kemik suyuna etli corba ya da yayla corbasi veya ezogelin gibi tahilli corbalar veriyorum.

Aksam ise o da yiyebilsin diye tuzu az baharatsiz yaptigim yemeklerden yediriyorum. Dolma ici ispanak pilav patates yemegi vs vs.

Hepsini kasikla yiyor. Suyunuda aventin kulplu silikon uclu bardagiyla iciyor.

Ayrica ayran felan isterse kucuk cay bardaginda iciyor ve ilk zamanlar dokuyordu artik hic dokmeden iciyor.

Ben sizin yerinizde olsam ne biskuviye ne de biberona alistiririm.

Cok tesekkur ederim bende inek sütünü ufak cam kavanozlarda saklayabilirim o halde.

Irmiksiz olarak tarifi direkmi yapiyoruz yoksa irmik yerine başka birsey koyuyor muyuz? Ay ne cok soru sordum kusura bakmayin nolur
Önemli değil. Bı çok tarif var irmiksiz netten bakabilirsin aslında ben hiç yapmadım ama irmiğin bisküviyi sert yaptığını biliyorum.

Ek gıda beslenmemiz sizinkiyle hemen hemen aynı sayılır ben sizinkine artı olarak gece uyumadan once pirincli unlu muhallebi veriyorum icine meyve ezip ekleyip. Beni emiyor süt bitiyor gogsumde hala emmek istiyor canim yaniyor diye biberonla devam sütü vermek istemiştim ben aslında. Yani mememi emdikden sonra biberondan süt icsin diye. Yoksa sut bittigi halde memei birakmiyor canim cok yanmaya basladi

Kullandığın devam sütünün aynı markasının püresini alıp içine koyabilirsn istersen. Ben bebeğime öyle yapmıştım çünkü ilk zamanlar hiçbir formül sütü almıyordu. Ya da kendin evde meyve koyarak tatlandırabilirsin

Sayı vs olarak değil nitelik daha önemli

Artık büyük öğlen yemek verin arada da gerektiği kadar ek besin verirsiniz

Sabah.. kahvalti

Ara öğün.. meyve

Oglen.. corba

Aksam.. makarna yada pilav yaninda etli yada tavuklu sebze yemegi

Ara öğün.. kefir yada yogurt

Gece uyumadan once.. muhallebi

Bu şekilde olur dimi?

Evet bende elimdeki devam sütlerini bitirebilmek için içine meyve ekleyecegim. Sonrada inek sütüne yada bulabilirsem keçi sütüne geçiş yapacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…