• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğim, devam sütü, biberon..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

candylady

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2016
385
286
103
Merhaba kadınlar kulubü güzelleri, şimdiden çok teşekkür ederim hepinize.

Tam 1 yaşında bebeğim var 3350 kg doğdu şuan 9600 kg . Yaşına girdigi zaman doğum kilosunun 3 katı olması gerekiyormuş yani bizim 400-450 gram eksiğimiz var. 4 adet dişi çıktı yürümeye başladı ve hiç yerinde durmuyor çok hareketli. Günde 3litre su içip, düzenli beslenip, düzenli uyuduğum halde stresten dolayı son 2 aydır sütüm az eskisi gibi dolup taşmıyor ama çok şükür azda olsa hala var. Çocuğumda çok emiyor bazen sütü bitirdiği halde emmeye devam ettiği için canım yanıyor. 3 ana öğün , 2 ara öğün ek gıda veriyorum, hepsini kendim evde hazırlıyorum.

Hipp 3 devam sütü aldım emdikten sonra göğsümde süt bitince vermek için.Emzirmeye devam edeceğim sürekli vermeyeceğim. Daha önce hiç devam sütü içmedi bide 2 paket aldım fakat oğlum tadını beğenmedi içmedi.

1. Sorum : Devam sütünün içine Hipp organik bebe bisküvisi mi karıştırsam yoksa pekmez mi yada içine tadını güzelleştirecek oğlumun severek içebileceği ne karıştırabilirim?

2. Sorum : Suyunu bu vakte kadar hep philips avent natural yenidogan biberonla verdim. Biberonda su dışında başka hiç birşey vermedim. Devam sütüne Bebe büsküvisi karıştırırsam biberon ucu nasıl olmalı? Yenidogan uç var, yavaş akışlı uç var bir sürü çeşidi var hangisini alacağıma karar veremedim. Biberondan sonra memeden soğusun istemiyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Pekmezle sut bir arada olmamali aslinda. Pekmezdeki demiri oldugu gibi baglar.
Hipp organik bebe biskuvisi biz de kullaniyoruz hipp 2 ile. Ama biberondan degil kasikla yiyor oglum. Pekmez peynir vs kahvaltiyi da bitki cayi ile hazirliyoruz. Neden biberon istiyorsunuz ben onu anlamadim. Biberon mi daha iyi? Bize bastan beri hep kasik kullanin dediler. Ilk dogdugunda sut emmek istemedi hipp1 ile basladik ilk ay full kasikla yedi. Istah artti yetistiremedik biberon kullandik. Ama yine azaltiyoruz henuz 6.5 aylik bebek.

Tam bilgim yok ama bize asm deki hemsireden ozeldeki doktora her saglik yetkilisi ayina uygun biberon ve emzik kullanmak icin uyardi. Yenidogan kullanmak yanlis sanirim

Naçizane tavsiyem biberon ile uğraşmayın

Yaşına gelmiş süt içebilir bardak kullanabilir

En ideali de Türk kahvesi fincanı

Mamayı da muhallebi vs bitirin

2 paket büyüklerinden aldım devam sütünü elimde kalmış olursa üzülürüm bunları içirdikten sonra normal süt içiriyim o halde.

Şuan : Sabah kahvalti .. öğlen meyve püresi.. akşam makarna yada pilav ve etli yada tavuklu sebze yediriyorum.. Araogun kefir yada yogurt.. Gece uyumadan önce pirinç unlu meyveli muhallebi.. Yani gece uyumadan önce muhallebiyi kesmeli miyim?

Pekmezle sut bir arada olmamali aslinda. Pekmezdeki demiri oldugu gibi baglar.
Hipp organik bebe biskuvisi biz de kullaniyoruz hipp 2 ile. Ama biberondan degil kasikla yiyor oglum. Pekmez peynir vs kahvaltiyi da bitki cayi ile hazirliyoruz.

Tam bilgim yok ama bize asm deki hemsireden ozeldeki doktora her saglik yetkilisi ayina uygun biberon ve emzik kullanmak icin uyardi.

Yani hangi biberon ucundan almalıyım malesef bi çok çeşidi var fakat hiç hangi aya uygun olduğu yazmıyor.

Yani hangi biberon ucundan almalıyım malesef bi çok çeşidi var fakat hiç hangi aya uygun olduğu yazmıyor.
Bunlar yazıyor biberon memesi paketi üstünde ben her markada gördüm 0-6 6-12 diye gider. Benim bebeğim 5.5 aylık wee damaklı meme ucu kullanıyorum tam kavrıyor rahat ediyor. Orta akış

2 paket büyüklerinden aldım devam sütünü elimde kalmış olursa üzülürüm bunları içirdikten sonra normal süt içiriyim o halde.

Şuan : Sabah kahvalti .. öğlen meyve püresi.. akşam makarna yada pilav ve etli yada tavuklu sebze yediriyorum.. Araogun kefir yada yogurt.. Gece uyumadan önce pirinç unlu meyveli muhallebi.. Yani gece uyumadan önce muhallebiyi kesmeli miyim?

Meyveye muhallebiye kat öyle bitirirsin

Öğlen de ana yemek yiyebilir meyve püresi az

Sabah kahvaltı arada meyve ya da muhallebi öğlen 1 gibi yemek sonra uyku

Uyanınca ekmekli yoğurt

Akşam 7 gibi akşam yemeği

9-10 gibi yatmadan bir ara öğün daha

aralarda da memeye devam

Merhaba kadınlar kulubü güzelleri, şimdiden çok teşekkür ederim hepinize.

Tam 1 yaşında bebeğim var 3350 kg doğdu şuan 9600 kg . Yaşına girdigi zaman doğum kilosunun 3 katı olması gerekiyormuş yani bizim 400-450 gram eksiğimiz var. 4 adet dişi çıktı yürümeye başladı ve hiç yerinde durmuyor çok hareketli. Günde 3litre su içip, düzenli beslenip, düzenli uyuduğum halde stresten dolayı son 2 aydır sütüm az eskisi gibi dolup taşmıyor ama çok şükür azda olsa hala var. Çocuğumda çok emiyor bazen sütü bitirdiği halde emmeye devam ettiği için canım yanıyor. 3 ana öğün , 2 ara öğün ek gıda veriyorum, hepsini kendim evde hazırlıyorum.

Hipp 3 devam sütü aldım emdikten sonra göğsümde süt bitince vermek için.Emzirmeye devam edeceğim sürekli vermeyeceğim. Daha önce hiç devam sütü içmedi bide 2 paket aldım fakat oğlum tadını beğenmedi içmedi.

1. Sorum : Devam sütünün içine Hipp organik bebe bisküvisi mi karıştırsam yoksa pekmez mi yada içine tadını güzelleştirecek oğlumun severek içebileceği ne karıştırabilirim?

2. Sorum : Suyunu bu vakte kadar hep philips avent natural yenidogan biberonla verdim. Biberonda su dışında başka hiç birşey vermedim. Devam sütüne Bebe büsküvisi karıştırırsam biberon ucu nasıl olmalı? Yenidogan uç var, yavaş akışlı uç var bir sürü çeşidi var hangisini alacağıma karar veremedim. Biberondan sonra memeden soğusun istemiyorum.

Şimdiden çok teşekkür ederim.
Devam sütünün içine 1-2 tane bebe bisküvisi katabilirsin ben hunnap'inkini kullaniyorum keçi sütlü ve pekmezli zaten güzel tat veriyor.Ben chicco biberon kullanıyorum kızım 7 aylık biberon ucunu yeni değiştirdim+6 aldim ama baya cok geliyor deliği baya büyük yani ama sizin çocuğunuz 1 yaşındaymış rahat rahat alabilirsiniz artik yenidoğan uç kullanmayın az geldiği için sinirlenebilir ama boğazîna süt vs. cok kaçıyorsa +4ay uçta alabilirsiniz.Aptamilin su ile hazırlanan sütlü pirinçli kaşık mamaları var onu hafif sıvı hazırlayıp biberonlada verebilirsin.Bebeğinin bu saatten sonra memeden soguyacağını hiiç sanmıyorum.Benim kızım ne verirsem vereyim en sonunda illa meme istiyor çünkü onlar icin artık karın doyurmanın yanı sıra sevgiyi en derinden hissetmelerini sağlayan birşey emmek.

Neden kiloya takılıyorsunuz ki,boy kilo oranı persentilde normalse tamamdır. 3 ana öğün 2 ara öğün ideal zaten veriyorsunuz..

Neden kiloya takılıyorsunuz ki,boy kilo oranı persentilde normalse tamamdır. 3 ana öğün 2 ara öğün ideal zaten veriyorsunuz..
+1

Sirf sutu icirebilmek icin pekmezle cazip hale getirmek hem beslenme aliskanligi acisindan hem dis bakimi acisindan problem olabilir. Bahsettigin bebe biskuvisi hakkinda bilgim yok urun etiketini okumani tavsiye ederim. Seker, koruyucu, aroma tarzi bir seyler varsa tavsiye etmem sahsen. Ben uzun suredir biberonu biraktim tavsiye ederim. Direkt bardak bazen de pipet kullaniyorum. Basarilar.

Biberonun normal ayında kullanın emziğini. İçine muz ezip koyabilirsiniz sütünün.. Normal inek sütüne hemen geçmenizi tavsiye etmem ne olur ne olmaz ağır gelebilir ilk etapta.. Ara ara yavaş olarak geçmeniz gerekli.. Muz dışında tatlı olan başka meyveler de ekleyebilirsiniz armut elma gibi.. Çok değil ama az miktarda tadı değişsin diye.. Pekmez katmayın sütle faydası ölüyor ne yazık ki.. Bal için de 1 senesi daha var. Suyla muhallebi yapıp içine toz olarak devam sütü ekleyebilirsiniz.

Oğlum 1 yaşında 2 ay oldu emmeyi bıraktı.sütüm olmadı maalesef.kızımı 1.5 sene emzirmiştim.oğlum 3510 doğdu şimdi 11.5 kilo.iştahlı bi bebek maşşallah.devam sütü veriyorum.kızım hiç içmemişti mesela.neler denemiştim neler karıştırmıştım içine ama içmemişti.ama oğlum bayıla bayıla içiyo.(o iğrenç şeyi Nası içiyo bizde anlamadık bu arada) tadı çok kötü devam sütünün her bebek içmiyo zaten.biberonda lansinoh un anne memesine çok benzeyen var onu kullanıyorum.

Bunlar yazıyor biberon memesi paketi üstünde ben her markada gördüm 0-6 6-12 diye gider. Benim bebeğim 5.5 aylık wee damaklı meme ucu kullanıyorum tam kavrıyor rahat ediyor. Orta akış
Philips Avent te malesef 6-12 ay yada 12-18 ay gibi hiç yazmıyor e-bebek sitesinden bakıyorum

Meyveye muhallebiye kat öyle bitirirsin

Öğlen de ana yemek yiyebilir meyve püresi az

Sabah kahvaltı arada meyve ya da muhallebi öğlen 1 gibi yemek sonra uyku

Uyanınca ekmekli yoğurt

Akşam 7 gibi akşam yemeği

9-10 gibi yatmadan bir ara öğün daha

aralarda da memeye devam

Gece zaten pirinç unuyla yaptığım muhallebiye kendim muzu ezip ekliyorum. Öğlen elma,armut,çilek bunlardan bi tanesini veriyorum. Sabah,oglen,aksam,ara,gece olarak 5 öğün veriyordum ben. Yani sizin dediginiz gibi 7 öğüne mi çıkarmalıyım yemeklerini?

Oğlum 1 yaşında 2 ay oldu emmeyi bıraktı.sütüm olmadı maalesef.kızımı 1.5 sene emzirmiştim.oğlum 3510 doğdu şimdi 11.5 kilo.iştahlı bi bebek maşşallah.devam sütü veriyorum.kızım hiç içmemişti mesela.neler denemiştim neler karıştırmıştım içine ama içmemişti.ama oğlum bayıla bayıla içiyo.(o iğrenç şeyi Nası içiyo bizde anlamadık bu arada) tadı çok kötü devam sütünün her bebek içmiyo zaten.biberonda lansinoh un anne memesine çok benzeyen var onu kullanıyorum.

Ayynennn bende anlamış değilim... Oğlum da bayıla bayıla içerdi o sıvı devam sütünü.. Tadını geçtim kokusu da berbatt :D

Devam sütünün içine 1-2 tane bebe bisküvisi katabilirsin ben hunnap'inkini kullaniyorum keçi sütlü ve pekmezli zaten güzel tat veriyor.Ben chicco biberon kullanıyorum kızım 7 aylık biberon ucunu yeni değiştirdim+6 aldim ama baya cok geliyor deliği baya büyük yani ama sizin çocuğunuz 1 yaşındaymış rahat rahat alabilirsiniz artik yenidoğan uç kullanmayın az geldiği için sinirlenebilir ama boğazîna süt vs. cok kaçıyorsa +4ay uçta alabilirsiniz.Aptamilin su ile hazırlanan sütlü pirinçli kaşık mamaları var onu hafif sıvı hazırlayıp biberonlada verebilirsin.Bebeğinin bu saatten sonra memeden soguyacağını hiiç sanmıyorum.Benim kızım ne verirsem vereyim en sonunda illa meme istiyor çünkü onlar icin artık karın doyurmanın yanı sıra sevgiyi en derinden hissetmelerini sağlayan birşey emmek.
Philips in biberon uçlarinda malesef kaç ay olduğu yazmıyor normal biberon almak istemiyorum sadece uç almak istiyorum çünkü evde biberon var fazlasiyla. Aventte ne uç alacagimi anlayamadim malesef

Saglik ocağı yediklerine biraz dikkt et kilo alsa iyi olur ama cok hareketliyse eskisi gibi hızlı kilo alamaz canını sıkma dedi fakat yinede benim aklima takildi malesef

+1

Sirf sutu icirebilmek icin pekmezle cazip hale getirmek hem beslenme aliskanligi acisindan hem dis bakimi acisindan problem olabilir. Bahsettigin bebe biskuvisi hakkinda bilgim yok urun etiketini okumani tavsiye ederim. Seker, koruyucu, aroma tarzi bir seyler varsa tavsiye etmem sahsen. Ben uzun suredir biberonu biraktim tavsiye ederim. Direkt bardak bazen de pipet kullaniyorum. Basarilar.
Organik oldugu icin aldim tabi nr kadar güvenilir oldugu tartisilir. Hemen uzerini inceleyecegim

Back