• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebegim cokmu Minik..?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Leose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2010
105
1
46
Danimarka
Merhaba kizlar.. Benim kizim 6 aylik 8 kilo boyu 69 cm Her goren buyumemis cok ufak diiyor moralim alt ust oluyor.. Kizim cokmu kucuk sizce..?

hayır arkdaşım neden küçük olsun,her bebeğin bünyesi farklıdır..benimkiside 5 aylıkken 7,5 kilo 64 cm o zaman benimkiside seninkine göre şişko ve kısa :D,herkesin lafına bakmayın ya,herkes bişey söyler..

üzülme arkadasım benım kızımda 10 aylık 10 kılo 71 cm, gören herkes bu cocuk obez mı dior :57: insanlara kalsa zayıfsa nıye zayıf, kıloluysa nıye kilolu, boşveeer kulaklarını tıka gıtsın, kımseye begendırmek zorunda değilsin. sağlıklı mı sen ona bak.:32:

hayır hiçde zayıf ve kısa değil bebeğiniz. benim kızımda 6 aylıkken 8 kilo civarındaydı. sağlıklı olsun yeter.

herkes söylemiş zaten çocuğunuzun boyu kilosu az değil ama az da olsa çok da olsa genetik faktörlere de bakmak lazım... sizler ufak tefekseniz çocuk çok büyük ihtimalle ufak tefek olacaktır ama bir yanda da 7 göbek öteye çeker lafı var... yani boşverin boyu kiloyu... sağlıklı mı? doktor gelişimine normal diyor mu ona bakın ve evladınızın keyfini sürün :34:

benım oğlumda 5 aylık 7kılo 70 cm...banada sureklı zayıf bu bebek dıyorlarya acayıp sınır oluyorum...alısmıslar tabı 3 aylık 7 kılo olan tombıs bebeklere benımkı zayıf gelıyor..dr sağlıklı bosver ınce uzun olsun nolur diyor..zaten bebekler 5.ayda falan doğum kılosunun 2 katı olmalıymıs sağlıklı olan buymus..cok uğrastım oğlum kılo alsın dıye ek gıdayada basladık ama kılo alımı değişmiyor artık takmıyorum bende.. maşallah senın kızınında boyu kılosu gayet ıyı bence zaten sağlıklıysa bosver kılosu falan hıkaye

Valla ben bebegimden oldukca memnunum cok sukrediyorum Allahima eli kolu saglam saglikla hic bir problemimiz yok.. Ama insan uzulmeden duramiyor bunu bir deyil her goren diyor aa minyon olacak bu niye buyumemis cok zayif 4 aylikmi cart curt bende ister istemez sinirleniyorum uzuluyorum.. Birgun birine agzinin payini vericem zaten sanki sanane bir bebek kilolu digeri zayif olur her bebek bir olacak diye birsey yok herhalde ama gelde bunu anlat bizim turk milletine..

Valla ben bebegimden oldukca memnunum cok sukrediyorum Allahima eli kolu saglam saglikla hic bir problemimiz yok.. Ama insan uzulmeden duramiyor bunu bir deyil her goren diyor aa minyon olacak bu niye buyumemis cok zayif 4 aylikmi cart curt bende ister istemez sinirleniyorum uzuluyorum.. Birgun birine agzinin payini vericem zaten sanki sanane bir bebek kilolu digeri zayif olur her bebek bir olacak diye birsey yok herhalde ama gelde bunu anlat bizim turk milletine..

Hiç altta kalma canım.. benim üst komşuda böyle herşeye laf eder, süzerek bakardı.. bi gün yine bi laf etti bende karşılığını verdim, o gün bugündür konuşmuyoruz ve çokda rahatım:)))

Merhaba kizlar.. Benim kizim 6 aylik 8 kilo boyu 69 cm Her goren buyumemis cok ufak diiyor moralim alt ust oluyor.. Kizim cokmu kucuk sizce..?

merhaba bebeğin kaç kilo doğdu. bebekler 5. ayda doğum kilolarının yaklaşık iki katına ulaşıyor bence normal kiloda..

Bebegim 3200 gr dogdu 5 aylik 2 katini gecti.. Ama bu geri kafali olanlar bunu anlamaz diyolar simdi nerden bakarsan 10 kilo olmasi lazimmis.. Pompaylami sisirsem napsam anca ozaman goze gircez..:27:

bencede normal kilosu :34:
saglikli olsunda canim kilo hic onemli degil :63:

benim oğlum 1 yaşındayken 8 küsür kilolardaydı yani sizin bebeğinizin kilosu hiçte az değil üzülmeyin benim oğlum zayıf bi bebekti hala da öyle herkes bişey söylüyor takmıyorum sizde takmayın bence sağlıklı olsunda gerisi boş

Tabik en onemlisi saglik.. Takmicam bundan sonra agzini acanada $ap yapistircam Lafi valla..
Kizim Yuzunden dolayi ufak gosteriyor sanirim cunku minik duruyor surati. Allah hepimizin cocuklarina saglik versin uzun omurler versin...

malesef herkes herseyı soyluyor.benım oglumda 6 aylık 73 cm ve 8800kg.allaha sukur saglıgı yerınde babamız cok uzun oldugu ıçın oglumda ayına gore bıraz uzunmuş dru ole soluyor.kayınvalıdem her seferınde zaıf bu cocuk deyıp duruyo.onceden cok sınırlenırdım ama şimdı hiç umursamıyorum.benım için onemlı olan saglıklı oması gerısı boş:63:

arkadaşım benim kızım 8 ayını bitirdi.daha ancak 7 kilo olmuştur.boyuda 68 cm gibi.ama çok şükür sağlıklı bir bebek.doktorumuzda sorun yok diyor.ufak doğdu zaten,bizde anne baba olarak ufak tefek insanlarız.birde benim bebeğim çok hareketli bir bebek,kilo alması zor yani.6 aydan önce emeklemeye başladı,şimdi de nerdeyse yürüyecek.o kadar hareketli yani.önceden bende çok takıyordum.ama artık takmıyorum.en önemlisi bünyelerinin kuvvetli olması.her çocuğun gelişimi de farklı.bunu da göz önünde bulundurmak lazım.
bence senin bebeğinin kilosu da gayet iyi

benim oglum 10 aylık 7.500 gr bize bıle doktor normal dıyor, ben zayıf mı dıye sorunca.. bence bebegının kılosu cok ıyı.

Cok saolun yorumlariniz icin bende takmicam diyorum artik ama bugun bebegimi tarttik 6 bucuk aylik ve 7900 zayiflamis kuzucugum moralim yine cok bozuldu.. 15 gun once 8 kiloydu off.. saglikli olmasi tabiki en onemlisi ama insan ister istemezz kafasina takiyor istee

takmayın dicem ama malesef takılıyor.sizi çok iyi anlıyorum.benimde kızım 7.5 aylıktı 9.5 kiloydu boyuda ortalamanın üst sınırındaydı çok iyi hatırlıyorum.kadının biri ilk defa tanışmışım 3 aylıkmı dedi:53: ve benimki ortalıkta emekliyor..siz hiç 3 aylık emekleyen bebek gördünüzmü ömrünüzde acaba dedim.ağlamamak için zor tuttum kendimi..7.5 aylık dedim hiç gelişmemiş dedi.ağzının ortasına çarpasım geldi ama soğukkanlılığımı korudum.dr gayet memnuın gelişiminden dedim ortalamanın üstünde dedim 9.5 kilo dedim.kadın hala anlamıyor hala dengesiz patavatsızlığına devam ediyor aaa bumu 9.5 kilo neresi 9.5 falan diyor ısrarla..birazda yaşlıydı kadın..tamam teyze belli oldu sen çok uzuuun bir süredir bebek görmemişsin yakın çevrende dedim.

al iste ne demeli buna.. Ben yurt disindan katiliyorum bizim kaldigimiz sehirde butun turkler nerdeyse birbirini tanirlar.. Gecenlerde bi kadin gordum bana diyor kizin buyudumu hala kucukmu.. Kadinida uzun zamandir gormuyorum ha.. dedim kucukmu ne kucugu kadin diyor felan kisi dedi kucukmusde oyuzden sordum.. Artik kimsede konusacak laf kalmamis herhalde onun bunun cocugunun kilosunu dedikodu yapiyolar sinirlerim alt ust oldu..Kilolu olsa nazar ediyorlar zayif olunca laf ediyolar napsak bilmemki.. Biz memnunz kilosundan ama bunlar yokmu insanin moralini bozup cekiliyolar sonra ne yapsam ne yedirsem kilo alacak pfff.. Masallah senin bebegin kilosu iymis 7-5 aylik 9.5 kilo.. Allahim butun bebislerimizi esirgersin..

benim bebegim 3200 gr dogdu şimdi 2.5 aylık boyu 60 cm kilosu 6 kilo
zayıf duruyor doktor gelişimi gayet iyi dedi boyu uzun oldugu için zayıf gösteriyormuş
milletin lafına bakarsan helade yaşlılıkar ii besleyemyorsun sütün yaramıyor derler
aman hiç takmıcaksın kafana
dokor ne diyorsa odur benim için gerisi boş..

Back