merhaba arkadaşlar.. benim bebeğim 3.5 aylık oldu.. zaten 1-2 aydır gece uyanmaları arada değişmekle birlikte 1-2yi geçmez oldu ama son zamanlarda gece hiç uyanmamaya başladı.. akşam saat 9da uyuyor sabah 8 de uyanıyor bazen göğüslerimin ağrısından dayanamayıp ben uyandırıp emziriyorum.. eğer uyanmazsam sabah süt gölünün içinde uyanıyorum.. özellikle sütüm azalacak diye çok endişe ediyorum.. gerçi annemin anlattığına göre bende 7-8 saat uyurmuşum bu zamanlarda ama bu son duruma annem bile şaşırdısizce 11 saat aralıksız uyuması normal mi? uyandırmalı mıyım?
arkadaşım,anladığım kadarıyla sütün bol ve en önemlisi doyurucu,negüzel:81:.
doyduğu için uyanmıyordur aç olsa yada herhangi bi rahatsızlığı olsa uyanır zaten bebeğin.zamanı gelicek ve bu günlerini arayacaksın keyfini çıkar bence.
eskilerin annelerimizin bi lafı vardır bebekler için,'canı rahatki uyuyor' diye.o tatlı uykusunu bölme bırak uyusun mışıl mışıl.sağlıkla büyüsün bebeğin.:)
merhaba arkadaşlar.. benim bebeğim 3.5 aylık oldu.. zaten 1-2 aydır gece uyanmaları arada değişmekle birlikte 1-2yi geçmez oldu ama son zamanlarda gece hiç uyanmamaya başladı.. akşam saat 9da uyuyor sabah 8 de uyanıyor bazen göğüslerimin ağrısından dayanamayıp ben uyandırıp emziriyorum.. eğer uyanmazsam sabah süt gölünün içinde uyanıyorum.. özellikle sütüm azalacak diye çok endişe ediyorum.. gerçi annemin anlattığına göre bende 7-8 saat uyurmuşum bu zamanlarda ama bu son duruma annem bile şaşırdısizce 11 saat aralıksız uyuması normal mi? uyandırmalı mıyım?
doyduğu için uyanmıyordur aç olsa yada herhangi bi rahatsızlığı olsa uyanır zaten bebeğin.zamanı gelicek ve bu günlerini arayacaksın keyfini çıkar bence.
eskilerin annelerimizin bi lafı vardır bebekler için,'canı rahatki uyuyor' diye.o tatlı uykusunu bölme bırak uyusun mışıl mışıl.sağlıkla büyüsün bebeğin.:)
benimde bebegim5 aylik ama daha kesintisiz bi 5 saat uyudugumu bilmem
sutum cok ama demekki fazla doyurmuyoki zirt pirt uyaniyor
bence doktoruna sor cunku bazi bebeklerin kan sekeride dusermis emmeyince o yuzden gece kalkmazsa kaldir emzir demisti doktorum ilk ay bize
ama sonrasindada hic sormamistim cunku benimki her 3 saate bi kalkiyor emmek icin ..
gecen ayki kontrolunde her saat basi kalkiyor dedim emmeye, doktorda demekki doymuyor gece yatmadan once 1 kez mama ver en az bes alti saat kesintisiz uyumasi gerekiyor artik buyudu dedi ..bende en az 6 ay sadece anne sutu vermek istedigim icin mama hic vermedim ve hala saat basi iki saate bi kalkiyor sutum cok emziriyorum geri uyuyor
bence seninki guzel doyuyor isterseniz gece 4 de bi kaldir emzir geri yatir hem sen rahat edersin hemde bebisin o kadar uzun sure ac kalmamis olur ..
benimde bebegim5 aylik ama daha kesintisiz bi 5 saat uyudugumu bilmem
sutum cok ama demekki fazla doyurmuyoki zirt pirt uyaniyor
bence doktoruna sor cunku bazi bebeklerin kan sekeride dusermis emmeyince o yuzden gece kalkmazsa kaldir emzir demisti doktorum ilk ay bize
ama sonrasindada hic sormamistim cunku benimki her 3 saate bi kalkiyor emmek icin ..
gecen ayki kontrolunde her saat basi kalkiyor dedim emmeye, doktorda demekki doymuyor gece yatmadan once 1 kez mama ver en az bes alti saat kesintisiz uyumasi gerekiyor artik buyudu dedi ..bende en az 6 ay sadece anne sutu vermek istedigim icin mama hic vermedim ve hala saat basi iki saate bi kalkiyor sutum cok emziriyorum geri uyuyor
bence seninki guzel doyuyor isterseniz gece 4 de bi kaldir emzir geri yatir hem sen rahat edersin hemde bebisin o kadar uzun sure ac kalmamis olur ..
Öncelikle maşallah demek istiyorum benim oğlum 17 aylık oldu hala geceleri 2 defa kalkıyor.3,5 aylıkken uyuması bir yandan iyi ama en azından gecede 1 defa emmeye kalksa çok iyi olur diye düşünüyorum.Eğer uykusu açılmıyorsa hemen, siz kucaklayıp emzirip tekrar yatırsanız ....
Hem sizde rahatlarsınız.
Peki gündüz uykusu nasıl?Acaba gündüz yeterli uyumuyorda gece ondanmı uyuyor???
sütüm bana hiç bol gelmiyor doğrusu çünkü bizimki çok iştahli bir bebek şimdiye kadar ben doydum diye meme almadığı olmadı.. (maşallah diyeyim) ama bu söyledikleriniz beni çok mutlu etti ne yalan söyliyimama bu günleri ariycaksın derken? sonraları değişir mi gece uykusu?
ben de ilk 1 ay 2 saatte bir emzirmek için kaldırmıştım. ama artık şekerinin düşmesi gibi bişey olur mu bilmiyorum.. bu kadar uzun uyuyunca da insanın aklı kalıyor gece kalkıp nefesini felan kontrol ediyorum allah korusun..
senin bebeğin 2 göğsünü de boşaltıyor mu gece kalkınca? belki sen de uyuyakalsa bile uyandırıp emzirmeye devam etmelisin.. belki karnı iyice doyarsa daha uzun uyur..
Benim bebeğim de 4,5 aylık ve gece 8-10 arası bir saatte uyuyor, sabah 6 veya 7'de kalkıyor. Bazen gece bir kez uyanıyor, genellikle de deliksiz. Yaklaşık 3 aylıkkenden beri böyle. Ne güzel uyusun işte.
Daha ilk ay kontrolümüzde "bebeği emzirmek için uyandırmak gibi fantezileriniz olmasın" deyip gülmüştü. Geçen ay da bu kadar kesintisiz uyuduğunu söyleyince süt doyurucu olduğu için uyanmadığını ve çok şanslı olduğumu söyledi. Muhtemelen sizin de sütünüz doyurucu ve bebeğiniz gece uykusunu seviyor. Bırakın uyusun. KAn şekeri düşmesi ilk haftalarda olur, şu anda gece uyandırıp emzirmenize hiç gerek yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?