Çocuk Hastalıkları Bebeğim çok kusuyor.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Asude05

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2009
75
1
86
Amasya
45 günlük erkek bebeğim var. Genelde anne sütü ara ara Milupa mama ve gaz için Nurse Harveys veriyorum. Çok ağlayıp ememediği zamanlarda Mama veriyorum bazen ağzının kenarından az bir şekilde (bunun normal olduğunu biliyorum) bazende verdiğim mamadan fazlasını çıkarıyor. Sanki Nurse şurubu verdikten sonra arttı gibi geliyor bana.

Sürekli değilde günden güne değişiyor bu durum bazı gün hiç sorun yok kusmasında bazı günde çok kusuyor.

Acaba Nurse şuruptan kaynaklanıyor olabilirmi.

Önerileriniz nedir arkadaşlar neden olabilir.

Peki gaz çıkarırken mi kusuyor yoksa yatırdığında falanmı?
Benim oğlum genelde yatırdığımda çıkarırdı ama ne şurup nede mama vermedim. Sadece annesütü hemde çok kusardı ama gaz problemi bittikten sonra 40ı çıkınca iyice azaldı kusmalar şimdi sadece altını falan açarken bacaklarını çok oynatınca midesi doluyken kusuyor.

Genelde emzirme sonrası yada mama yedikten hemen-kısa bir süre sonra kusuyor.

Karnı doymuş olupta fazlasınımı kusuyor diye düşünüyorum ama sanki o kadar tok değil gibi geliyo bana çünkü yeni yeni sütüm artıyor.

Eğer bebeğin kilo almasında problem yoksa yavaş yavaş mamayı kes bi dene bakalım. Biz ilk 10 gün ara ara mama veriyorduk. süt artınca tamamen bıraktık. Çok gaz yapıyordu. Oğlumun gece emzirip yatırdıktan sonra çok şiddetli afedersin ama fışkırır gibi kustuğunu bilirim. Doktora sorduğumda yan yatır kustuğunu yutmasın midesi büyüyene kadar normal kusması demişti. Gerçektende bir müddet sonra azaldı. Geçer zamanla inşallah.

Acaba sallamayla ilgisi olabilirmi? Midesimi bulanıyo?

Zaman zaman ayakta ara sırada battaniyeyle sallıyoruz susması için.

öncelikle geçmiş olsun Allah yardımcın olsun canım
bence bi doktora sor benim oğlumda kusuyordu reflü var dedi doktorumuz
gaviscon ilaç verdi bir sor derim bence doktora

canım geçmiş olsun ama bbeeklerde oluyo kusam benim oğlumd a6 ayına kadar kustu fazlasını çıkarıyodu çok yediğinin gösterir der büyükler kilo alımında sorun yoksa korkma.nurse bende kullandım ama öle bi sorun olmadı bizde n şuruptan değildir canım o çok yediğndiendir

geçmiş olsun. bu kusma kilo alımını etkilemediği sürece doktorlar müdahale etmiyor canım. kilo takibinde bulunmanın faydası olur.

mide baglarının gevşek olmasından dolayı kaynaklanıyor canim kilo alimi düzgünse sorun yok demektir 1 yaşına kadar kusmasi azalarak devam eder endişe edileecek bi durum yok

mide baglarının gevşek olmasından dolayı kaynaklanıyor canim kilo alimi düzgünse sorun yok demektir 1 yaşına kadar kusmasi azalarak devam eder endişe edileecek bi durum yok
ben de 1 yaşına doğru azalır yazacaktım senin yazdığını gördüm esincim.
bu arada kızının yanaklarına hastayım çok tatlı maşallah.

10 gündür çoğaldı kusması öncekilere göre. Zaten düzgün emmiyor 30ml mama veriyorum geğirme sonrasında kusuyor. Pıhtıya benzer bana öyle geliyorki yediğine yakın kusuyo gibi sanki. 30ml çokmuki çoğunu çıkarsın.

Artık ilerde belli olur kilo durumu, kusma normal sayılabiliyor ama işte endişe ediyoruz ilk bebişim bu canım içinde 10 yıl bekledim.

emdikten sora 15-20 dk kadar yatırmamaya geyret ediyorum ben
bir de midesine bastırmamaya o zaman kusuyordu
kilo alımı normal kusmaları da baya azaldı dr motillium adında
bir şurup vermişti içirmedim baya bir yan etkisi vardı iyiki de iç,irmedim
bu dr lar hemen ilaç verme derdindeler

benim oğlumda çok kusuyor nerdeyse bütün yediklerini çıkarıyor...fışkırtırcasına hemde ilk ay normal kilo aldı ama bu ay bilmiyorum götürücem doktoruna..

mama vermeye cok erken basladınız ve bebek sımdık sutu cekdıkce artıcak sutude..
mamadan kesmelısınız bebek ya fazlasınız atıyordur..ve oyle oldunada ınanıyorum az az sıksık metodunu uygulayın..
surup yerınede bebegı bıraz sıcak tutmak sızde kendınızı usutmemeye bakın derın..
eger kusması durmaz ıse 2yasına kadar surede bılır bu durum ve ebbe reflusu adı altında gecer ..
ama suan bunud emek ıcınde erken tahmınımce cok yedırmenızden olur sımdı..

canım benim bebeğim o kadarlıkken aptamilden dolayı kusuyormuş sonra bebelaca geçtik düzelmişti,

sonra 5aylıkkende aynı sorun oldu bu kezde idrar yolları enfeksiyonundan kaynaklanmıştı,ilaç kullandık geçti

bi dr götür derim birçok sebebi olabilir

Götürdüm dra midesine baktılar ultrasonda birşey çıkmadı ama sonuç kağıdında yazan birşey dikkatimi çekti.

Pankreas ve Orta hat yapıları YOĞUN GAZ sebebiyle izlenememiştir.

Kusmasının sebebini gazdan dolayı düşünüyorum. Dr da zaten adam gibi bi cevap vermedi sonuçta birşey çıkmayınca.

benim oğlum 21 aylık
biz 1 yaşına kadar her gün kustuk
mahvolduk
doktorlar gelişimi iyi diyordu
buna ragmen bir sürü ialç kullandık
anti reflü mamalarından tut anne sütünü koyulaştırmaya kadar her yol denendi
ama kusması hiç bitmedi
taki mide kapakçığı gelişene kadar
şimdi hala mide sorunumuz var malesef

ŞÖYLE DRLARA GICIK OLUYORUMYA,PıSLıKLER ALLAH ONLARI BıLDıĞı GıBı YAPSIN

canım bende gaz sorununu genelde strese girdiğimde veya çok heyecanlandığımda midemde yaşarım,
bağırsak gazı olmaz ama midem gaz dolar ve midem inanılmaz bulanır,2bardak gazoz içerim midemdeki gazı atmak için

vesselam gaz bulantıya sebep olur kendimden biliyorum yani,

bence şöyle adam gibi bi dr gidin ,
ben bile dayanamıyorum o yavrucak napsın

Kusmadan ne kadar çektim anlatamam..
Sakın tetikleyecek şekilde davranma derim,saatli ve az beslemeye özen göster.
Kusmaya bir alıştı mı böyle gidiyor,benim kızım 13 aylık.13 aydır kusuor:gitme:
Artık tehtid eder oldu bizi öğürerek.
Hiç bir şekilde ölçülü beslemeye takma,ben çok ölçülü besliyeceğim diye sanırım benim yüzümdende oldu.
Az az yedir,sık olsun ama.Yetmedi diye düşünme,kusup da sıvı kaybetmesindense az sık beslenmesi çok daha yararlı..
Çok çektim ben yaa:gitme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…