• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğim Çok Kaşınıyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Canım çok geçmiş olsun kıyamam ben ona. Deterjanı değiştir bide bakalım. Ona da olabilir ya da tetikliyor olabilir.
Doktor kokusuz deterjan önerdi bende sabun rendeledim bide bingonun hipoalerjenik kokusuz deterjanı var ona başladım normalde uni baby kullanıyordum dalini deterjanına ve roxy sabun tozuna geçtikten sonra oldu..

2,5 aylık bebeğin kaşındığını nerden anladınız ki?

Zaten o yaşta bebek eline eldiven takılmazsa her yerini çizer, kanatır o_O
Ama bi süre sonra bebek ellerini hissetmeli hep eldiven olmaz ki hem ben tırnaklarını kesiyorum ama yine çizmiş boynunu resmen kaşıyo :KK17:

kuru cilt kasınır ve alerji olur unutmayın cok yıkamakta iyi degil lütfen ama lütfen deneyimli bir cildiye doktoruna götürün benim kızmın kolunu arkasında bir alerji oldu bir doktor bu gecmez iz kalır dedi hadi ordan dedim aldım en iyi hekime götürdm ve hiçbir iz yok sükür geçti
Bende özel hastaneye götürdüm tavsiye üzerine iyi bir bayan Cildiye doktoru

Canım çok geçmiş olsun kıyamam ben ona. Deterjanı değiştir bide bakalım. Ona da olabilir ya da tetikliyor olabilir.
Hem deterjanını değiştirdim hem de mümkün oldugu zaman kaynatıyoruz miktobu kırılırmş

d vitamini eksikliğinde de kaşıntı oluyor.
ama bahsettiğiniz kaşıntı bana daha çok atopik dermatit gibi geldi. dermatolog görmeli.
iki çocuğumda da yaşadım. kortizonlu ilaçları kullanmadan geçmiyor malesef.
o ilaçlar da deride kuruluk yapıyor bir de nemlendirici kullanmak lazım.
abcderm şampuan tavsiye ederim. büyük mavi bir kutuda.
bebeğinizin çamaşırlarını bebek deterjanıyla da yıkasanız, ayrıca durulama yapın gerekirse ütüleyin.

kurumu derisi

yani bebek böyle nemli nemli olur da sizinki kuru mu

benim oğluma da atopik dermatit demişlerdi bir ara bir çocuktu

bizim cildiyecimiz sık yıkama demişti

yıkandıkça kurur daha beter olur diye

Cocuga alerji yapan faktoru tespit ettiniz mi? Onu ortadan kaldirmalisiniz. Cocugun giysilerini yikarken kullandiginiz kimyasallara dikkat edin. Eger kimyasaldan etkilendiyse asinti en hafif kismi.

_Twety_ _Twety_ [/QUOTE]
kurumu derisi

Ewet nemli değil kuru da değil

Cocuga alerji yapan faktoru tespit ettiniz mi? Onu ortadan kaldirmalisiniz. Cocugun giysilerini yikarken kullandiginiz kimyasallara dikkat edin. Eger kimyasaldan etkilendiyse asinti en hafif kismi.
Eve silikon çektirmiştik o gündem beri kaşınıyo acaba kokudan rahatsiz mı oldu ki

kurumu derisi

Günde iki kere yıka dedi sabah akşam 5 gün böyle olacak ama ılık suyla dedi zaten sıcak suyla yıkayamam ki bende ılık suyla yıkıyorum.. Bide krem verdi o kuruluğu önler sanırım

Eve silikon çektirmiştik o gündem beri kaşınıyo acaba kokudan rahatsiz mı oldu ki
Yani imkansiz degil. Silikon ihtimaline karsi evi iyi havalandirin hatta mumkunse esin evi havalandirirken sen 1-2 gun baska yerde kal. Bu arada diger ihtimallere karsi tetikte ol. Ozelliklere kimyasallara ve tukettiginiz gidalara ikiniz de dikkat edin.

Yani imkansiz degil. Silikon ihtimaline karsi evi iyi havalandirin hatta mumkunse esin evi havalandirirken sen 1-2 gun baska yerde kal. Bu arada diger ihtimallere karsi tetikte ol. Ozelliklere kimyasallara ve tukettiginiz gidalara ikiniz de dikkat edin.
Zaten silikon çektirdikten sonra sabaha kadar havalandırdım evi ve başka odada yattım ama o günden sonra böyle oldu

Zaten silikon çektirdikten sonra sabaha kadar havalandırdım evi ve başka odada yattım ama o günden sonra böyle oldu
Demek yetmemis. Ben boya yaptirdiktan sonra 1 hfta tum pencereler gece gunduz acik biraktim oyle tasindim silikon kokusunu bilmiyorum ama bebekler bizden daha hassas.

Benim kızımında boyun kısmında oluyordu bahsettiğiniz şekilde kızarıklık ve kasıntı. Coresatin pembe krem kullanmıştık geçmişti. Özelliklerinde deri üzerinde koruyucu tabaka oluşturur yazıyordu sanırım,bizde işe yaramıştı yanlız farklı çeşitleri var kremin,mavi,sarı kutulularıda var,ben sadece pembesini kullandım. Pişik olan yerlerine dahi kullandım o dönem hatta,hızlı iyileştiriyordu.
Geçmiş olsun.

Back