• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğim çok kaşııyor.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

pinkaya87

varlığın öyle bi sevinçki
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
1.423
5
116
Mardin
merhaba arkdaşlar...

8 buçuk aylık kızım altını değiştiriken kendini yırtarcasına kaşıyor artık babası ellerini tutuyor o şekilde atını değiştiriyorum. v
vucudu kurudur dedim. bebe yağı kullandım kar etmedi zeytin yağı kullandım oda yaramadı.
yumurta alerjisi olabilir dedim halasında var yumurtayı kesitm 3 gün yine kaşıyor.
terden olabilir dedim sık sık yıkadım hem hasta oldu hemde geçmedi sizce neden olabilir buluduğumuz yerde alerji testi yapan yer yok merkeze gidicem ama şu sıra mümkün değil.

Enfeksiyon olmuş olabilir çişinde koku varmıı sıkça karşılasılan bir durum bu 3 arkadaşamın bebeği enfeksiyon nedeniyle sünnet oldu bence merkeze bir götürün rutin kontrolleri yokmu aylık..Belkide açılınca rahatlıyordur bebecik ...

mrblar.öncelikle Allah bağışlasın meleğini.
benim yeğenimde ve çok bebekte gördüm bu sıkıntıyı.resmen bıçak sesiği gibi gözüküyo kabuk bağlayınca.:50: altları hep kapalı ya ,açınca rahatlama hissi olduğu için kaşıma gereği duyuyo bücürler.
yani allerjilik bi durum olduğunu sanmıyorum,tabi takip et yinede.

merhabalar,
bir hafta sonra 4 yaşına girecek olan bir kızım var ve yaklaşık 8. aydan beri aynı sorunları yaşıyorum ve halen daha bir çözüm bulamadım :50::50:
o sıralar merkeze 2 buçuk saat uzaklıkta bir köydeydim ve şu meşhur doktor kadir tuğcu' ya danıştım bana "çocuğu daha sık yıkayın" diye cevap yazdı :53: ne demekse :52: köyde yaşıyoruz dedik ya adam bizi nerde sandıysa :))
bir fırsatını bulup doktora götürdük kanda alerji testi yapıldı her şey temiz çıktı :26: denemediğim krem kalmadı :50: yine sonuç yok yine yok...
en son şubat tatilinde eğitim araştırma hastanesine götürdük anlattık bez kaynaklı olabilir dedi, kozmetik ürünler (dalin, canbebe , avon kids vb.) kullanma dermatolojik ürünler kullan dedi . bir de külotlu çorap giydirme dedi ama ev sözde kaloriferli :( mecbur giydiriyorum ...sebamedin ürünlerini aldım ama şu aşamada pek faydasını gördüğüm söylenemez.
bir de kremli bezlerden al (evy baby vb.) demişti. şu anda tek umudum havalar ısınsın bezi bırakacağım belki bez kaynaklıdır ... en azından kaşıntının nedenini bulmuş oluruz.
bir de karaciğerde sorun varsa o da kaşıntıya sebep olurmuş dediler ona baktırdık o da temiz çıktı çok şükür ama kaşıntının nedenini bulamamak beni çok üzüyor :50:
neler hissettiğinizi anlıyorum Allah şifasını versin kuzularımızın....

Son düzenleme:
genelli bahsettiğiniz gibi kilotlu çorap yerleri ve bez hizalarını aşıtı kaşıyır. ama ne yapabiliri yaz gelsin beden biraz bezsiz dolaştıracağım.

Bende 2 yaşındaki kızıma 5 numara bez kullanıyorum ama büyüdükce bez bantlarının olduğu yerler kesmeye ve rahatsız etmeye başladı tabi bende çareyi bebekliğinde kullandığım küçük ağız bezleri vardı bir sürü onları koyuyorum bez kenarına öyle bantlıyorum bezi artık kesinlikle kesmiyor ve çocuğu rahatsız etmiyor hiç kilotlu çorap giydirmedim evdede ben kendim bile kilotlu çorapdan çok rahatsız olurum o nedenle onunda rahatsız olacağını düşündüm birde kilotlu çorabın sıcak tutmada faydası olacağına inanmıyorum çünkü sonuçda dar olduğundan bacağı sıkıyor ve kan dolaşımınının rahat olmadığını düşünüyorum

26 aylık kızım var kabız olduğu için poposu bazen kanıyor hergün yapsada bazen ağladığı bile oluyor bi ara sırf poposu acıyo diye 3 gün yapmadı.şimdide önünü tutuyo aci diyip duruyo birden bir feryat figan bağırıp ağlıyo bezini açmak istiyo dün doktora götüedm zannedersem o da enfeksiyondan şüphelendi idrar ve kaka tahlili istedi yapmadı ve krem verdi mutlaka idrar tahlili yaptırın varsa böbreklere vurur dedi.bende sağlık ocağında yaptırcam inş.bakalım ne çıkacak

26 aylık kızım var kabız olduğu için poposu bazen kanıyor hergün yapsada bazen ağladığı bile oluyor bi ara sırf poposu acıyo diye 3 gün yapmadı.şimdide önünü tutuyo aci diyip duruyo birden bir feryat figan bağırıp ağlıyo bezini açmak istiyo dün doktora götüedm zannedersem o da enfeksiyondan şüphelendi idrar ve kaka tahlili istedi yapmadı ve krem verdi mutlaka idrar tahlili yaptırın varsa böbreklere vurur dedi.bende sağlık ocağında yaptırcam inş.bakalım ne çıkacak

canım idrar tahlili için bende birkere çok zorlanmışdım şu kız çocuklarına takılan torbalardan almışdım kendim becerememişdim en sonunda özel bir labarutuvarda takdırmışdım torbayı yapıncada hemen götürmüşdüm

Back