Bebek Beslenmesi Bebegim çok iştahsız...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kuzeyildizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
173
3
46
İstanbul
merhaba ocak anneleri,

sizde aynı sorunları yaşiyormusunuz..bebegim bir kaç gndür çok iştahsiz...ben mama ile besliyorum anne sütünü cok az içiyor...ama mamayi da buaralar az aliyor...

özellikle benim gibi mama ile besleyen anneler gunde ne kadar ve kaç saatte bir mama veriyosunuz siz...?

ayrıca bebegimin sadece baş kısmı aşiri derecede sıcak oluyor ozellikle ense ve arka kısmı,sizin bebişlerde de oluyormu?

Merhaba.Bizde de iştahsızlık var ama büyüdüğü için bence doyduklarının farkına varıyolar.Aç olsalar beslenirler diye düşünüyorum.Kafasında resmen su tanecikleri oluşuyor.Bebeklerde oda normal diye biliyoru :)

sabah 7de 130cc anne sütü aldı biberonla.şu an saat 1 olmak üzere,hala veremedim süt,istemiyor.iştahsızlığın en güzel örneği benim kızıdrı sanırım.nerdeyse 1 ay oldu böyleyiz.1 hafta önce dr a gittiğimde hiç kilo almamıştı,dr mama ver dedi ama sütüm yetecek ah keşke içse.o içmedikçe azalıyor da zaten.emmeyi de bıraktı bunları da sağarak veriyorum.

ben artik not aliyorum ya...normalde 3 saat ara ile besliyorum...ama resmen biberonla oynuyor bizimki bu aralar..ben 24 saat içerisinde 700 cc mama vermeye calişiyorum ama almiyor işte bu aralar...aptamil1 kullaniyorum ve kutusundan 3. ayda en az 800ml yaziyor..(

bide sürekli elleri agzinda kemiriyor acaba diş yerlerimi kaşiniyor...birde kansizlik hastaligi iştahsızlık yapar diye bi yazı okudum...kafam karişti iyice...4.ayda komşunun bebegine kan ilaci başlamiş sağlık ocagi mayısta bizde kontole gitcez bizede verirlermi bilmiyorum

yok guzelım hıc endıselenme bende dun dr goturdum ıstahsızlık yuzden
bebegım gayet ıyı kılo almıs
artık doyduklarının farkına varıyorlar
ellerını agzına goturmelerı cok normalmıs
2 ay daha ellerı sureklı agzında olacakmıs dr hıc endıselenmemı soyledı
dıs falan cıkardıkları yok ayrıca bu donemde agızlarından cok su akarmıs
dr hersey normal olması gereken seyler dedı
dıs falan cıkardıgı yok dedı
memeyı ıstemıyosa zorlma doyuyordur dedı

kutulardaki rakamlara takılma,onlara kalsa oooo...sen de benim gibi bir süre dene bakalım,inşallah kilo alırlar.ben de hesaplıyorum artık günlük ne aldığını,bazen 800 oluyor bazen olmuyor.
açlıktan ölecek durumda olsa uyanıkken 1 yudum içmiyor benim kızım.uykudayken veriyorum.yoksa dediğin gibi biberonu geveleyip duruyor ağzında.
bu arada hangi mamayı veriyorsun?ben de bazen geceleri 1 defa veriyorum.aptami,l kullanıyordum ama değiştireceğim,belki başka mamaları sever de içer sıpam.böyle böyle ne yaparız yoksa bilmiyorum.bir elimde pompa,bir elimde biberon bütün gün böyle.başka hiç bir şey yapamıyorum.

ben de aptamil1 veriyorum...800 olmuyor bizimkisi 700-710-720 oluyor...seninki anne sütü aliyor ne güzel..benimki memeyi görünce aglamaktan bi hal oluyor...bende sağiyorum ama gunde 30 cc anca cıkıyor..cok üzülüyorum sütümü veremiyorm..zaten azdi daha cok azaldi...

benimkide uykuda cok güzel emiyor ama gunduzleri imkanı yok kırk takla attiriyor bana..yapmadimgiz maymunluk kalmiyor..

mayısın ilk haftası gitcez bakalim nasil son durumu...

daha sık sağmayı denesen,30-40 ne çıkarsa verirsin,bir damla fazla alsa kardır.hem belki talep arttıkça süt de artar.ben de çok korkuyorum sütüm kesilirse diye,arada azalıyor artıyor...memeyi görmeye bile kalmadan,kucağımda emzirme pozisyonu aldığı anda bağırıyor benimki.
bu arada sma gold aldım dün,daha kullanmadım ama.inşallah en az seviyede kullanırım,hatta kullanmaya gerek kalmaz:))iştahsız bebekler için en uygunu buymuş araştırdım biraz.

arkadaşlar şunu da merak ettim şimdi...günlük şu kadar mama vermeliyiz diyolar ya...mesela 30 cc ye bir ölçek koyuyoruz...mama ile su birliştiginde bu oran artiyor...mesela ben 90 cc suya 3 ölçek ama koyunca 100 cc oluyor yani 10 cc aritoyor...ben şimdi 90cc mi vermiş olyorum 100cc mi?
hangisini toplayayım gunluk verdiğim ölçüyü bulmak için??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…