- 7 Ağustos 2009
- 546
- 50
-
- Konu Sahibi zeynebimsilam
benimde kızım 22 nisan doğumlu geçen ay özle bi doktora gittim istahı artsın die vitamin ilacı veriyorlar bir iki damla veriyosun bebek iştahlı oluyomuş multitabs mıydı neydi doktorunuda bide öyle sor bakalım ne diycek demirine dikkat et hergün sabah akşam ver ....çorbalarına meyve pürelerine mama kat bide böle dene:))))sabah kahvaltısına bebe bisküvisi mama pekmez koy bebekler baylırlar kolay gelsinmerhaba arkadaslar, benim 24 nisan dogumlu bir kizim var.. neredeyse 6 aylik olacak.. geçen ayki kontrolumuzde padiatrimiz artik sebze çorbalarina geçebilirsin dedi.. zaten 2.5 ayliktan baslayip 5 ayliga kadar devam eden bir emme problemimiz vardr. 5.ci ayda emmeyi tamamen birakmisti ve mamaya baslamistik istemeyerek zaten sonrada sutum kesilmisti senağlamasenağlama .. neyse 5.5 aylikkende meyve pureleri verebilirsin demisti amaa çooook zor oluyor .. hazirladigim hiç biseyi kabul etmiyor ilk kasiktan sonra oda çeyrek kasik yani tadini alsdin diye, agzini kapatiyor yada avazi çiktigi kadar bagiziyor kipkirmizi oluyorkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı ne sebze çorbasi ne elde yapilma meyve puresi ne muhallebi ne hazir seyler hiç birini begenmedi ki birisinin tadini sevse o yolda yurusem bende... :1no2::1no2: elimi kolumu bagladi resmen ya ne yapacagimi bilemiyorum oyle bir agiz burustuyor ki dersin agzina zehir koydun yaa bu ne boyle?? benim buyuk kizimda ihtahsizdi ama bu beterin beteri yani o derece... istiyorki sadece mama içeyim onada zorlaa alisti ya neysee... :çok üzgünüm::çok üzgünüm: of çok dertliyim arkadaslarim degerli bilgili tecrubeli anneler gikirlerinize acilen ihtiyaç duyuyorum lutfen esirgemeyin.. Allah razi olsun simdiden sevgilerimle...
çok üzüldüm ya yemeyen bebek zaten çok zor allah yardımcın olsun.peki doktorlar ne dio iştahsızlığı için..bebişin olması gereken kilodamı..?biraz aç bıraksan ozaman belki yer bu yöntemi denedin belkide bilmiorum...
Merhaba
Bütün annelerin ortak sorunu sanırım:1no2: Benim kızımdada vardı bir ara böyle iştahsızlık doktor bize Minadexi tavsiye etti kullanmaya başladım faydasınıda gördüm iştahı açıldı istersen bir dene derim
Sevgiler..
öleyse yemediğini mutlaka söle cnm..[/[/B]
senin oglusun nasil insallah onda boyle bir sorun yoktur ... hiçte olmaz insallah opuyorum oglusunu :)
öleyse yemediğini mutlaka söle cnm..[/[/B]
senin oglusun nasil insallah onda boyle bir sorun yoktur ... hiçte olmaz insallah opuyorum oglusunu :)
bi ara olmuştu bizdede iştahsızlık sorunu öle korkmuştumki hiçbişey yemedi mamasını dahi içmedi kahroldum resmen..ama doktor dişten olduğunu bi müddet sonra geçeceğini söledi ki geçti.ama çok zor bi süreçti .ara ara dişler azıtınca tekrar yememeye başlıo.işin zor canım allah yardımcın olsun.doktoruna danış vitamin takviyesi al bence ..
benimde kızım 22 nisan doğumlu geçen ay özle bi doktora gittim istahı artsın die vitamin ilacı veriyorlar bir iki damla veriyosun bebek iştahlı oluyomuş multitabs mıydı neydi doktorunuda bide öyle sor bakalım ne diycek demirine dikkat et hergün sabah akşam ver ....çorbalarına meyve pürelerine mama kat bide böle dene:))))sabah kahvaltısına bebe bisküvisi mama pekmez koy bebekler baylırlar kolay gelsin
cnm multitabs sende işe yaradımı çok methini duydum o ilacın?
benimde kızım 22 nisan doğumlu geçen ay özle bi doktora gittim istahı artsın die vitamin ilacı veriyorlar bir iki damla veriyosun bebek iştahlı oluyomuş multitabs mıydı neydi doktorunuda bide öyle sor bakalım ne diycek demirine dikkat et hergün sabah akşam ver ....çorbalarına meyve pürelerine mama kat bide böle dene:))))sabah kahvaltısına bebe bisküvisi mama pekmez koy bebekler baylırlar kolay gelsin
bi ara olmuştu bizdede iştahsızlık sorunu öle korkmuştumki hiçbişey yemedi mamasını dahi içmedi kahroldum resmen..ama doktor dişten olduğunu bi müddet sonra geçeceğini söledi ki geçti.ama çok zor bi süreçti .ara ara dişler azıtınca tekrar yememeye başlıo.işin zor canım allah yardımcın olsun.doktoruna danış vitamin takviyesi al bence ..
ne diyim canim.. benim canim yaniyor, istahsizligi olsada sadece dis çikardigi zamanlarda olsa ona bile raziyim ama iste ....
ne diyim canim.. benim canim yaniyor, istahsizligi olsada sadece dis çikardigi zamanlarda olsa ona bile raziyim ama iste ....
seni çok iyi anlıyorum bizdede iştahsızlık sorunumuz var.ilk 2 ay iştahızmız çok iyiydi 3 ayda başladı bu sorun.inş. geçecek diye bekliyorum sabırla .değişik taktikler deniyorum yedirmek için.uyurken mesela.dikkatini çekecek şeyler ver eline öyle yedir.belki yer .allah hepimizin yardımcısı olsun.
evet canım ben kullandım işe yaramaz olurmu süper:)))ama sadece 1 ay :)sonra yemekleri sevdirmek için çözümler aradım sabah kalhvaltısı çorbasına değişik seyler katarak veriyorum çok şükür hersey yolunda:)))demire devam zaten bide kemik ilacı var
neden bir ay ?sonrası için kullanılmıomu?demir bende kullanıorum ama kemik ilacı vermedi doktorumuz
demir vermiyorlar burda canim sadece D vitamini okadar gunluk 6 damla... evet genelde yaptigimda yedigi kadari en azindan daha vitaminli ve besleyici degeri yuksek olsun diye mama katiyorum ama yemiyor ki zaten sorun orda.. geçan kayinvalideme anlatirken ben bunlari (kendi çocuklarindan bahsediyor) zorla yedirirdim nasil oluyorda yemiyor dedi, bende tamam bide senle deneyelim dedim .. acikti meyve puresi yaptim yedirmeye çalisti tabiki basaramadi.. ben boylede çocuk gormedim dedi ....normalde muhallebi falan yaptigimda koyuyorum pekmez bbe biskuvisi falan ama ise yaramiyor kahvaltilara da henuz baslamadik zaten tesekkur edeeim bilgileriniz için.... :) ayrica yemedigi zamanlarda asla zorlamak istemiyorum, çunku dogru olmadigini dusunuyorum ona saygi duduyorum :)
seni çok iyi anlıyorum bizdede iştahsızlık sorunumuz var.ilk 2 ay iştahızmız çok iyiydi 3 ayda başladı bu sorun.inş. geçecek diye bekliyorum sabırla .değişik taktikler deniyorum yedirmek için.uyurken mesela.dikkatini çekecek şeyler ver eline öyle yedir.belki yer .allah hepimizin yardımcısı olsun.
insallah zamala geçer ... bazen donem donem olabiliyormus bbeklerde ve çocuklarda ... ama benim bebegim dogumdan itibaren boyle zorla emzirmeye çalisirdim ancak 5 ay emdibazen diyorulm ki sagligi yerinde olsunda , ama olmuyor iste yemedimi içmedimi de sagligi yerinde olmayacak Allah korusun... biri oynatirken bile denedik , bu bizim kiz bi acayip valla ... :bbo: