bebeğin emmesede sütn gitmememsi için 2 en geç 3 saate bir sağ canım..kendimi gördüm yazdıklarında artık ben pes ettim o kazandı 4 saat bir bebek acıkmazmı yaaa ne streslere girdim sıpa emmiyoda sağıp veriyorum. etrafımda sağma memene alıştır diyenler artık sinir bozucu olmaya başladı herhalde çok kolay sanıyolar sağıp vermeyi bende isterim mememi çıkarıp al yawrum demeyi ama inan sağıp vermesem saatlerce istemiyo ve 2 saatte 150 cc çıkan sütüm artık 4 saatte 150 ye düşdü böyle giderse kalmıyacak şimdi bide onun stresi sardı beni.
benim bebeğim de uyanıkken emmiyor,hatta artık uyurken de çok zor alıyor,güçlükle uyutup acaba emecek mi diye düşünmekten hem ruhen hem bedenen yoruldum.
keşke biberon alabilse de sağıp sütümü biberonla versem ama onu da bir türlü öğrenemedi
benimki bazen 10 saat aç kalıyor,biraz keyfi olmuyor o zamanlarda ama yine de ağzını sımsıkı kapatıyor
beni bu aralar en çok üzen altını açtığımda koyu renkte ve azıcık idrar yaptığını görmek,bu iyi beslenmediğini gösteriyor
benim bebeğim de uyanıkken emmiyor,hatta artık uyurken de çok zor alıyor,güçlükle uyutup acaba emecek mi diye düşünmekten hem ruhen hem bedenen yoruldum.
keşke biberon alabilse de sağıp sütümü biberonla versem ama onu da bir türlü öğrenemedi
benimki bazen 10 saat aç kalıyor,biraz keyfi olmuyor o zamanlarda ama yine de ağzını sımsıkı kapatıyor
beni bu aralar en çok üzen altını açtığımda koyu renkte ve azıcık idrar yaptığını görmek,bu iyi beslenmediğini gösteriyor
idrarı altı kapalıyken keskin kokuyorsa eğer enfeksiyon olabilir oda iştahsızlık yapar..bi tahlil yaptırdınmı hiç..
idrar yolu enfeksiyonu yok.tahlil yapıldı.az beslendiği için idrarı konsantre oluyor yani.
çok aç kaldıklarında daha zor beslendikleri konusunda da haklısın zira çok aç kalınca kan şekerleri düşüyor ve emmeye bile güçleri olmyor iştahsız bebeklerin ne yazıkki
bebeğin kaç aylık vitamin filan kullanıyormusun bize doktor iştah için vitamin verdi....
4buçuk aylık,iştah için vitamin önermedi doktorumuz,ama ben başlamak istiyorum sizde etkili oldu mu merak ettim?
bizde yeni 5 aylık oldu iştahsızlığımız aynı döneme denk geliyor..vitaminin etkisi oldu şimdilik normal almsı gereken miktarı rahtalıkla almaya başaldı önceden sinir krizi geçirip ağladığımı biliyorum çok şükür geçti..sanasol vitaminimiz doktor 15 güne değişir iştah açar demişti 15 oldu ilk 2 üç gün içinde etkisni gösterdi..1 haftadır iyiyiz maşallah...biz mamayıda değiştik iştahsız bebekler için aptamil milumil 2 vermeye başladık mamayıda sevdi kokusu bile çok nefis kokuyor ...
cevapların için teşekkür ederim
benim bebeğim mama da almıyor biberon da almıyor ki sağıp verebileyim,çok çaresiz hissediyorum kendimi bazenek gıda verebiliriz dedi dr,ne meyve suyu ne püresi ne de sütlü muhallebi ne de yoğurt alıyor,bi kaşık bile yutturamıyorum ne yapıp ne edip dışarı atıyor ağzındakini.o kadar istemiyorki ben bişeyler hazırlarken bile anlayıp huysuzlanıyor
tek beğendiği tat çikolata,ben yerken bakıyordu ağzına tuttum deliler gibi yalamaya başladı :) keşke kendi besinlerini bu kadar sevse
benim diğer önemli sorunum ise artık az emdiği için daha önceden elbiselerime geçecek kadar çok olan sütümün azalması,hiçbişey almayan bebeğim az da olsa annesütü kabul ediyor çünkü,yani sütüm de azalırsa yandık
Benim bebeğim de 1 aydır iştahsiz 4 aylık ama erken doğdu yani 2 aylık,benim sütüm kesildi mamayla besliyorum mamasını değiştirdim ve iştahi gitti çok üzülüyorum,keyfi yerinde ben ona kızıyorum o gülüyo:) aç olan bebek ağlar diyorlar ama akranları 100 cc içerken benimki 3 saatte 60 cc yi zor içiyo,belki de çok küçük doğduğu için böyle kibar büyüyeceksizin bu yazdiklarinizi okuyunca bende 2-3 haftadir olan durumumu gördüm. benimki de istahsizdi daha istahsizlasti bir de 3 haftada 300 gr aldigini ögrenince tam krize girdim. ( bebegim 4 aylik oldu ) sabah 6 saat bekliyorum bazen aciksin diye ama sadece 100 gr sütü bile 2 saatte ictigi oluyor. Doktora götürmüstüm 3 hafta önce. birsey yok fiziksel sükür . Tek dedikleri aglamiyorsa uyuyorsa geceleri ve keyfi yerindeyse kilo da vermemisse sorun yok. Ben sütüme ek mama da veriyorum. hadi sütüm yetti mama yemesin ama emmiyor da hele 3-4 gündür .cok stresliyim bende.2 hafta sonra tekrar doktor randevumuz var nasil bekleyecem onu bilmem. Allah hepimize istahli iyi yiyen bebekler versin.öbür türlüsü cok zor
bizde yeni 5 aylık oldu iştahsızlığımız aynı döneme denk geliyor..vitaminin etkisi oldu şimdilik normal almsı gereken miktarı rahtalıkla almaya başaldı önceden sinir krizi geçirip ağladığımı biliyorum çok şükür geçti..sanasol vitaminimiz doktor 15 güne değişir iştah açar demişti 15 oldu ilk 2 üç gün içinde etkisni gösterdi..1 haftadır iyiyiz maşallah...biz mamayıda değiştik iştahsız bebekler için aptamil milumil 2 vermeye başladık mamayıda sevdi kokusu bile çok nefis kokuyor ...
benim bebeğim de 1 aydır iştahsiz 4 aylık ama erken doğdu yani 2 aylık,benim sütüm kesildi mamayla besliyorum mamasını değiştirdim ve iştahi gitti çok üzülüyorum,keyfi yerinde ben ona kızıyorum o gülüyo:) aç olan bebek ağlar diyorlar ama akranları 100 cc içerken benimki 3 saatte 60 cc yi zor içiyo,belki de çok küçük doğduğu için böyle kibar büyüyecek
Keşke biberon alabilse de sağıp sütümü biberonla versem ama onu da bir türlü öğrenemedi
uyanıken benim oğlumda asla mama içmezdi hafifi dalcak o şekilde biberonu tutacak ..derin uykuya geçincede mememz di 3 -4 ay ne kadar çok mama çöpe gitmişti..şimdi nasıl derseniz uyanıkken hala sütünü içmez uykuya dalacak az uyuycak arada vereceğim alacak alırsa tabi..bende sizin gibi dışarı çıkmatan korkardım ya uymaz mama almazsa ki genelde öylede olurdu..halada öyle...büyüdü şükür eline bişey verince onu kemirmekle uğraşıyor..ama aptamil junıor kullanıyorum asla içmiyor ..uyuyacak ki alsın..
benim bebişim 3 aylık kızlar
bu kontrolde 500 gr almış dr mama falan dedi, sonra 1 ay daha görelim dedi
memede 2-3 dk duruyor sonra kafasını çevirliyor
zorlayınca ağlıyor, öğürüyor
inek sütü alerjisi var, ben diyetteyim
sütüm biterse diye çok korluyorum
dün gece 8 saat uyudu ben de uyumuşum çok üzüldümondan sonra da anca 10 dk emdi
ya kilo verirse bu ayda?
canim merhaba.diyetteyim demissin.daha cok erken degilmi en azindan bebeyinin 6 ayini doldurmasini bekleseydin.benim kizim 16 aylik olucak ve ben daha yeni diyete baslicam.uyumasina gelince uzulme.aciksaydi kalkardi.benim kizimda oyleydi.kendine bebegine iyi bak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?