derend

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2024
85
23
3
Herkese merhaba ben yine çaresiz kaldığım bir anda sizinle dertleşmek ve sizden fikir almak için buraya yazıyorum. Bebeğim 5 ay 15 günlük bugün. Şu zamana kadar zaman zaman zor dönmeler geçirdik ama yaklaşık 1-1,5 aydır çok zor günler geçiriyoruz. Son günlerde daha da şiddetlendi ağlama krizleri, hiç böyle ağladığını görmedim hıçkıra hıçkıra ağlıyor nedenini de bilmiyorum sakinleştiremiyorum bir türlü😓 4. aya kadar yatağında kendi kendine uyuyordu bazen zor daldığı oluyordu vs ama geçiciydi. Şimdi hem gece hem gündüz uykularımıza yatarken kriz geçiriyoruz 3 kişi zor sakinleştiriyoruz. Kucağımda sallıyordum çok yorucu olduğu için ayağımda sallamaya geçtim yapmam dediğim her şeyi yaptım yeterki sakinleşsin diye. Her gece aynı saatlerde duşunu aldırıyorum, pijamasını giydiriyorum, müziğini açıyorum, dişleri çok kaşınıyor rahatlaması için tetagil de veriyorum. Karnı tok altı temiz 2 gece rahat geçiyorsa 5 gün krizle geçiyoruz gece uykularına. Yatırıyorum 40 dk sonra uyanıyor geri dönmüyor uykuya. Gündüzde aynı şekilde saat aralıklarına dikkat ediyorum 2-2,5 saati geçirmiyorum uyutuyorum. Gündüz uykularımızda en fazla 40 dk sürüyor tam uykusunu alamadan uyanıyor. Bugün 40 dk sonra uyandı tekrar uyuttum 1,5 saat filan uyumuştur. Ama uyandıktan sonra yine huysuzluğu devam etti. Sürekli eee eee eee hiç huzurlu değil. Kız kardeşlerim geldi yardıma uyuturken yatağın yanına sıralanıyorlar kıyamam ellerinde sakinleştirmek için oyuncaklar vs yatırmaya korkuyorum artık. Altını alacağım bezini bağlayamadan krize giriyor. Kucağımda giydiriyorum kıyafetlerini vs. Mamasınıda hiç iştahlı içmiyor. Gece uykusunda güzel içebiliyor bir tek uyanıkken içiremiyorum 30-50 cc içip bırakıyor. Mamasını değiştirmek istiyorum artık belkide başka bir mamayı daha iştahlı içer öneriniz varsa alırım. Derseniz ki hiç huzurlu olduğu bir zaman yok mu var sabah ilk uyandığında keyfi biraz daha iyi oluyor yatakta uzanıp kitap okuyoruz kitaplarını inceliyor. Egzersizlerini yaptırıyorum hoşuna gidiyor. Birde bebek arabasına binip dışarıda gezmeye bayılıyor bende çıkarabildiğim zamanlar çıkarıyorum mutlaka bazen dışarıda uyutuyorum. Ama onun haricinde evde ve misafirliğe gittiğimiz yerlerde hep huzursuz sürekli ayakta gezdiriyoruz sakinleştirmeye çalışıyoruz. Bazen teyzesiyle yada babasıyla oyun oynuyorlar bir sıkıntı yok ben odaya gireyim benim sesimi duysun beni görsün çok değil bir kaç dk sonra ağlamaya başlıyor. Doktorumuz söylemişti anneye bağımlılık artar bu ayda diye. Kucağıma alıyorum sakinleşmiyor ki kucakta dursa hiç indirmiyim yeterki ağlamasın ama ne yaparsam yapayım olmuyor. Bu durum ne zaman geçer tecrübeli anneler sinir sistemim çöktü o ağladıkça ben onu sakinleştiremedikçe kendime kızıyorum. 😓😓😞

Kızım 12aylik ne zaman diş çıkaracak olsa aynı şeyleri yaşıyoruz resmen bileklerimi kesecek hale geliyorum 🥲 bazen disler zor çıkıyor ve iki üç tanesi birden çıkıyor o zorluyor olabilir mi? Dış etlerine baktınız mı şişlik kizariklik falan var mı?

Her şey geçecek, sabır ve güç diliyorum sana. Benim önerilerim şunlar: Sabah keyifli olur kitap okuruz yazmışsın . Sabah mamasını içtikten sonra mı oluyor bu durum? Diğer sorum ağladığı zamanlar hıçkıra hıçkıraysa bir derdi olduğundandır eğer normal ağlama olursa ek gıdaya yani tadıma başlayabilirsin. Hem ilgisini dağıtır hem biraz midesine bir şeyler girer 30-50 cc cok az çünkü hem de ağlamayı “acı çekmiyorsa” unutabilir(ben öyle yaptım) .

Kızım 12aylik ne zaman diş çıkaracak olsa aynı şeyleri yaşıyoruz resmen bileklerimi kesecek hale geliyorum 🥲 bazen disler zor çıkıyor ve iki üç tanesi birden çıkıyor o zorluyor olabilir mi? Dış etlerine baktınız mı şişlik kizariklik falan var mı?
Her şeyi ağzına götürüyor deli gibi kaşınıyor emziğini eline alıp kaşıyor sürekli, sertlik var ama doktoru son kontrolünde daha çıkmaz demişti. Bende elimde kontrol ediyorum ama daha gelen bir şey yok bu dişler en zoruymuş sanırım ne kadar huzursuz ediyor böyle 😓

Her şeyi ağzına götürüyor deli gibi kaşınıyor emziğini eline alıp kaşıyor sürekli, sertlik var ama doktoru son kontrolünde daha çıkmaz demişti. Bende elimde kontrol ediyorum ama daha gelen bir şey yok bu dişler en zoruymuş sanırım ne kadar huzursuz ediyor böyle 😓
Evet maalesef biz de bir haftadır yapışık geziyoruz resmen ve artık ağlama sesinden beynim sulandı gerçekten Allah yardımcımız olsun 🥲 kim bilir nasıl ağrıları var bebislerin de bize siginiyolar yazık

Her şey geçecek, sabır ve güç diliyorum sana. Benim önerilerim şunlar: Sabah keyifli olur kitap okuruz yazmışsın . Sabah mamasını içtikten sonra mı oluyor bu durum? Diğer sorum ağladığı zamanlar hıçkıra hıçkıraysa bir derdi olduğundandır eğer normal ağlama olursa ek gıdaya yani tadıma başlayabilirsin. Hem ilgisini dağıtır hem biraz midesine bir şeyler girer 30-50 cc cok az çünkü hem de ağlamayı “acı çekmiyorsa” unutabilir(ben öyle yaptım) .
Çok teşekkür ederim inşallah öyle umuyorum bende🙏🏻 hayır illaki mama içtikten sonra böyle bir durum olmuyor. Çok az içtiği için ben az yapıp sık sık teklif ediyorum içerse devamını veriyorum hemen birde zorlamıyorum mama reddi olmasın diye. Gece uyuduktan sonra saat 2-2,5 gibi biraz sağa sola dönmeye başlıyor bende rüya beslemesi yapıyorum genelde 180 cc içiyor. Bir sonraki beslenmeside saat 5 civarı oluyor 90 cc içiyor. Ama gündüz 30cc, 50cc zor içiyor 2 saatte bir. Normalde bu ayda bebekler daha fazla içiyormuş. Ek gıdaya geçtik bu arada meyve tadımlarındayız en azından öyle beslensin dedim isteklide severek yiyiyor. Arada bir muhallebide yaptım ama korkuyorum kabızlık yaşarız diye ara ara veriyorum. Suyu da zor içiyor çünkü sevmiyor içmeyi sanırım😓

gazdır sırtını okşa bol bol gaz bağırsakta birikmiş olabilir sık sık gazını cıkar

Çok teşekkür ederim inşallah öyle umuyorum bende🙏🏻 hayır illaki mama içtikten sonra böyle bir durum olmuyor. Çok az içtiği için ben az yapıp sık sık teklif ediyorum içerse devamını veriyorum hemen birde zorlamıyorum mama reddi olmasın diye. Gece uyuduktan sonra saat 2-2,5 gibi biraz sağa sola dönmeye başlıyor bende rüya beslemesi yapıyorum genelde 180 cc içiyor. Bir sonraki beslenmeside saat 5 civarı oluyor 90 cc içiyor. Ama gündüz 30cc, 50cc zor içiyor 2 saatte bir. Normalde bu ayda bebekler daha fazla içiyormuş. Ek gıdaya geçtik bu arada meyve tadımlarındayız en azından öyle beslensin dedim isteklide severek yiyiyor. Arada bir muhallebide yaptım ama korkuyorum kabızlık yaşarız diye ara ara veriyorum. Suyu da zor içiyor çünkü sevmiyor içmeyi sanırım😓
Mama susatır ve su içmesi iyi olur. Farklı Biberona su koy mesela mamadan sonra teklif edersin, gün içinde de uzatırsın içerse içer içmezse başka bir saatte yine teklif edersin. Kabak, patates, havuç öneririm ben öyle başladım ve midesi küçük olduğundan bir tık doyurma hissi de verir. Meyve sebze kadar değil çünkü. Diğer söyleyeceğim şey ise diş jelini parmağa takılan şeffaf aparatla damağına masaj yaparak sürebilirsin gün içinde 2 kere calpol vermeyi dene eğer sakinlerse ağrısı vardır ve diniyordur olarak algılarsın böyle krizlerde calpole başvurursun jel masajı dahil. Diğer önerim ise şu:meyve sebze süzgeçleri var . Buzdolabında soğuk olan meyveyi ya da sebzeyi soğuk olduğu için filenin içine koyup bebeğinin onu ısırarak , emerek hem beslenmesini hem de soğuk masaj kaşıntıya iyi geliyor . Bu ikisini sağlamış olursun. Söylediğim her şey yaptığım ve faydasını gördüklerim 🌸

Mama susatır ve su içmesi iyi olur. Farklı Biberona su koy mesela mamadan sonra teklif edersin, gün içinde de uzatırsın içerse içer içmezse başka bir saatte yine teklif edersin. Kabak, patates, havuç öneririm ben öyle başladım ve midesi küçük olduğundan bir tık doyurma hissi de verir. Meyve sebze kadar değil çünkü. Diğer söyleyeceğim şey ise diş jelini parmağa takılan şeffaf aparatla damağına masaj yaparak sürebilirsin gün içinde 2 kere calpol vermeyi dene eğer sakinlerse ağrısı vardır ve diniyordur olarak algılarsın böyle krizlerde calpole başvurursun jel masajı dahil. Diğer önerim ise şu:meyve sebze süzgeçleri var . Buzdolabında soğuk olan meyveyi ya da sebzeyi soğuk olduğu için filenin içine koyup bebeğinin onu ısırarak , emerek hem beslenmesini hem de soğuk masaj kaşıntıya iyi geliyor . Bu ikisini sağlamış olursun. Söylediğim her şey yaptığım ve faydasını gördüklerim 🌸
Bu tavsiyeler harika lütfen uygula🙏🏻

Philips’in alıştırma bardağını eline veriyorum diş kaşıma bahanesi ile suyun yarısını içiyor yarısını göğsüne damlıyor artık üstünü değiştiriyorum yeterki içsin diye. Sevdiği biberon ile de denedim pek içmedi çünkü. Söylediğiniz sebzeleri denedik hepsini sevdi çok şükür. Meyve de tattırmak istedim. Daha sonra muhallebilere vs eklemek için. Söylediklerinizi yapacağım inşallah faydası olur, konuşamıyorlarki ağrısı mı var bilmiyoruz ilaç verdikten sonra bir farklılık gözlemlerim belki de hiç aklıma gelmemişti bu. Çok sağ olun 🥰

gazdır sırtını okşa bol bol gaz bağırsakta birikmiş olabilir sık sık gazını cıkar
İnanılmaz gaz çıkartıyor gün içinde bol bol yapıyorum dediğinizi. Demir damlasından büyük ihtimalle, d vitamini ve demir damlasınıda bugün vermedim hatta biraz gözlemleyeceğim farklılık olur mu diye

İnanılmaz gaz çıkartıyor gün içinde bol bol yapıyorum dediğinizi. Demir damlasından büyük ihtimalle, d vitamini ve demir damlasınıda bugün vermedim hatta biraz gözlemleyeceğim farklılık olur mu diye
alakası yok bazen unutuyoruz vermiypruz ne alaka aksıne demir ilacını gec verirsen huysuzlanır

Philips’in alıştırma bardağını eline veriyorum diş kaşıma bahanesi ile suyun yarısını içiyor yarısını göğsüne damlıyor artık üstünü değiştiriyorum yeterki içsin diye. Sevdiği biberon ile de denedim pek içmedi çünkü. Söylediğiniz sebzeleri denedik hepsini sevdi çok şükür. Meyve de tattırmak istedim. Daha sonra muhallebilere vs eklemek için. Söylediklerinizi yapacağım inşallah faydası olur, konuşamıyorlarki ağrısı mı var bilmiyoruz ilaç verdikten sonra bir farklılık gözlemlerim belki de hiç aklıma gelmemişti bu. Çok sağ olun 🥰
Çok güzel bu . İçerken gözlemlersen ve suluğu göz önüne koyarsan belki ona bakarken yakalarsın ve yine istediğini anlarsın. Sebze meyve yemesi çok güzel tebrik ederim. Meyve süzgecine soğuk sebze meyve koyup verirsen masaj olur ve beslenir dedim ya oraya ekleme yapayım çiğ sebze olmaz salatalık olur ama pişen sebzeleri çiğ verme lütfen. Bence en güzeli tadını beğendiği her neyse onu süzgece koyman olur. İzlersen o süreci ne hissettiğini veya ne yaşadığını anlayabilme ihtimalin artar seni çözüme götürür . 🌸 Rica ederim bol şans bol sabır 🤍

alakası yok bazen unutuyoruz vermiypruz ne alaka aksıne demir ilacını gec verirsen huysuzlanır
Bir yerde okumuştum demir ilacının gaz ve kabızlık yaptığını. D vitamini de sabah veriyorum oda geçe kalınca uykuyu etkileyebiliyormuş.

Back
X