• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebegim cok hasta önerilerinize ihtiyacım var:(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

gunesligunlerimiistiyorum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2019
1.619
597
123
İyi geceler arkadaslar bebegimin atesi yukselmişti ilk kez. Hastaneye giderken üzerinde ince bir kıyafetle ve corapsız götürdüm. Arabaya binip inerken biraz o şekilde üşüdü mü ne yaptı anlamadım daha kötü oldu. Boğazı çok kötü durumda, sesi kısık, burnu tıkalı, ateşi de 38.5ten aşağı düşmüyor. Kolunu kaldıracak dermanı yok. Kıyafet giydirmek için doğrulturken bile sanki canı yanıyormuş gibi acı acı ağlıyor. Ateşini bir türlü düşüremedim. Dr calpol ve grip nezle için bir ilaç daha verdi. Bu sabah kullanmaya başladım, bir değişiklik yok henüz. Yarına toparlar mı ilk kez hasta oldu. Tecrubesiz ve endişeliyim. Elleri ve ayakları buz gibi. Ensesi sırtı alnı yanıyor😞

İyi geceler arkadaslar bebegimin atesi yukselmişti ilk kez. Hastaneye giderken üzerinde ince bir kıyafetle ve corapsız götürdüm. Arabaya binip inerken biraz o şekilde üşüdü mü ne yaptı anlamadım daha kötü oldu. Boğazı çok kötü durumda, sesi kısık, burnu tıkalı, ateşi de 38.5ten aşağı düşmüyor. Kolunu kaldıracak dermanı yok. Kıyafet giydirmek için doğrulturken bile sanki canı yanıyormuş gibi acı acı ağlıyor. Ateşini bir türlü düşüremedim. Dr calpol ve grip nezle için bir ilaç daha verdi. Bu sabah kullanmaya başladım, bir değişiklik yok henüz. Yarına toparlar mı ilk kez hasta oldu. Tecrubesiz ve endişeliyim. Elleri ve ayakları buz gibi. Ensesi sırtı alnı yanıyor😞
Fitil koydunuz mu? Benim kizin atesi oldugunda fitil koymasam dusmuyor atesi.
Bebeginiz kac aylik?
Cok gecmis olsun.

İnsALLAH en kisa zamanda iyilesir

Küveti varsa ılık suyla doldurup oturtun, hatta banyo oyuncağı vs varsa belki biraz dikkati dağılır. Ama su mutlaka ılık olsun.

Bir de burnunu bol bol açın, nemlendirin. Kullandığınız bir serum fizyolojik vardır evde. Oda ısısı da sabit olsun, yatarken de başı hafif yukarıda olursa (reflü yatakları gibi) geniz akıntısı olmaz. Rabbim şifa versin inşallah bir an evvel sağlığına kavuşur yavrunuz.

Başka bi hastaneye götürseniz.
Bebeğe serum ve antibiyotik tedavisi uyguluyorlar.
Yılbaşından önce benim bebeğimde hastalardı, doktor bitkisel kürler önerdi. Gece tekrar görüştük bu sefer parol ve iburamin şurup verdi. Kullanmadım bunlara ihtiyacı yoktu çünkü.
Gittikçe kötüleşti.
Tekrar gittik bu sefer yoğum bakim bebek doktoruna denk geldik iyi bı tedaviye başladı.( Doğum yaptığım hastaneye götürdüm hafta sonu olduğu için dışardan nöbetçi doktor geliyor)
İki gün sonra tekrar götürdük ateşi çıkmaya başladı. Doktor hiç riske atmadı salgından dolayı.
Hemen acil oda açtırdık.
İki serum takıldı. Birine antibiyotik verildi. Agizdan dolven ve fitille ateşi düştü bebeğim kendine geldi.

Yuksek ates varsa,calpol benzeri ilaclari kullandiktan sonra etkisi gecince yine yukseliyorsa domuz gribi olabilir. Bu ara cok yaygin ve aynen anlattigim gibi seyrediyor hastalik. Domuz gribinin ayri bir ilaci var her eczanede bulunmaz,bence tekrar doktora goturmelisiniz,bir influenza testi yaptirmalisiniz,elinizdeki ilaclarla gecebilecek bir durum olsaydi ilk gunden toparlardi

Başka bi hastaneye götürseniz.
Bebeğe serum ve antibiyotik tedavisi uyguluyorlar.
Yılbaşından önce benim bebeğimde hastalardı, doktor bitkisel kürler önerdi. Gece tekrar görüştük bu sefer parol ve iburamin şurup verdi. Kullanmadım bunlara ihtiyacı yoktu çünkü.
Gittikçe kötüleşti.
Tekrar gittik bu sefer yoğum bakim bebek doktoruna denk geldik iyi bı tedaviye başladı.( Doğum yaptığım hastaneye götürdüm hafta sonu olduğu için dışardan nöbetçi doktor geliyor)
İki gün sonra tekrar götürdük ateşi çıkmaya başladı. Doktor hiç riske atmadı salgından dolayı.
Hemen acil oda açtırdık.
İki serum takıldı. Birine antibiyotik verildi. Agizdan dolven ve fitille ateşi düştü bebeğim kendine geldi.
Keşke antibiyotik yerine iburamin verseymisinz
Antibiyotiktşkten çok çok daha masum
Vucudunda enfeksiyon mu vardı antibiyotik verildi merak ettim?

Okuyunca 10 sene öncesine gittim, ilk hastalık, ilk ateş, tecrübesizlik, panik, ne yapacağını bilememe... Sakin olun, her çocuk ateşlenir, ve ateşi yükseleceği zaman eli ayağı buz gibi olur. Sık aralıklarla ateş takibi yapın, yükselince alnına, koltuk altına, dizlerinin arkasına soğuk kompres iyi gelir. Ilık duş çok rahatlatır. Uykusuz kalacaksınız biraz ama merak etmeyin 3 güne düşer ateşi.
Deneyimsiz bir anneyi kaygılandırmak istemem lakin salgın hastalık dönemindeyiz, ateş 3. günde düşmezse mutlaka tahlil yaptırın, influenza ve kan tahlili yaptırırsanız kafanız rahat olur.
Ateşlenmeden büyüyen çocuk yok malesef. Rahat olun ama hep takipte kalın. Geçmiş olsun, sağlıklı günler dilerim🌺

domuz gribi varsa mecbur veriyorlar diye biliyorum
Domuz gribi değil, testleri yapıldı.
Fakat tedavi edilmese cigerlerine inecekti ki ben ilk doktoru uyardım.
Bebeğim 9. Gün iyileşti.
Ben şu duruma karşıyım. Aman o ilaç şöyle bu ilaç böyle. Peki tedavi edilmezse bebek ne olacak.
Antibiyotik tedavisi olmasa iyileşmeyecek bı tedaviyi red edemeyiz.

Bu sekilde büyüyolar napalım bende bebekken cok üzülürdm hasta oldugunda hasta olmadan büyümezler ki.el ve ayak buz gibi olur normal ateşli diye bikaç gün böyle sürer korkmayın ateşi kontrol altında tutun

Keşke iburamin şurubundan yarın ölçekde olsa verseydiniz.
3,4 gün önce kızımda aynı yüksek ateş baş ağrısı, burun tıkanıklığı seyiretti.
Okuldan aldığım gibi hastaneye götürdüm.
İnfluenza olabilir mi dedim dr a test şart çünkü iyice inceledi bogazını sırtını dinledi zannetmem dedi bu salgın çoğunlukla yabani kuşlardan geçiyormuş..
Memlekette kul mu ?kaldı ki çoğunu öldürdük çoğunun da yaşam alanlarını mahvettik dedi dr.
Mantıklı
Neyse iburamin şurup ve izotenik su( burun açıcı spray yazdı..
Çok ateşi çıkarsa düşmesse günde 3 kere verebilirsin dedi.
İlk şurubu verdim baş ağrısı geçti daha iyi hissetti burun tıkanıklığında uyuyamıyordu çok şükür burnu da açıldı .
3 günde iyileşti hem okulundan da geri kalmadı.
Miniğinize çok geçmiş olsun içiniz rahat değil ise tekrar başka bir dr a gösterin olmazsa. Sürekli ateşi takip edin.

Back