Bebeğim çok detaycı

ilk_ask

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2008
33
0
86
Elazığ
Kızlar merhaba. Benim 10 aylık oğlum var. Bilmiyorum normal bir durum mu ama bütün objelerden, oyuncaklardansa küçük detaylarla sürekli ilgileniyor. Örneğin yastık üzerindeki küçük farklı bir nokta ile oynuyor, oyuncağın etiketinin şeffaf ipi ile oynuyor, küçük küpelere bakıyor, yüzde burnumuza dokunmaktansa küçük ben ile oynuyor, fermuarlarla oynuyor. Bunun gibi pek çok detay yani bütünüyle birşeye bakmaktansa sadece küçük bir kısmına bakıyor. Bu normal bir durum mu ya da sizin bebeklerinizde de bu durum var mı? Nasıl davranmalıyım bu durumda bebeğime ya da neler yapmam gerekir? Şimdiden sağolun.

canım hiç de anormal bir durum değil .. benim kzım da aynısıydı bir oyuncağı vardı inanın yarım saate yakın oyuncağın tüm ayrıntılarını incelerdi.. eli kalem tutmaya başladığı zaman boyama kitaplarında en küçük ayrıntıları boyardı.. şimdi de konuştuğumuz cümlelerde en olmadık noktaları yakalayıp ilginç çıkarımlarda bulunuyor bize resmen kapak yapıyor :)) kötü bir şey yok ama sanırım tek kötü yanı bazen öyle şeyler söylüyor ki nasıl cevap verebileceğimi şaşırıyorum :)) anaokulundaki öğretmeni de aynı şeyleri söylüyor :))

konu ilgimi çekti çünkü oğlum 8 aylık ve oda detaylarla çok ilgileniyor. 4. aydan ittibaren her objeyi önce gözleyip sonra elleyip sonra tadarak inceledi. ama şimdi her objeyi ayrıntılarına kadar inceliyo. ama okuduğum kadarıyla 8 ve 9. aylarda küçük detayları farkederlermiş. tabi ana yüreği süper zekalı olduğunu kabulleniyor.

Normal..Benim kızım da öyle......Yere minnacık bir kırıntı dökülse buluyordu....Yere düşen tek saç telimi uçlarından tutup kaldırıp bana gösteriyordu...Ve daha bir çok şey...Algıları çok kuvvetli maşallah

Son düzenleyen: Moderatör:
benım kızımda aynen bole yerdekı benım bıle zor gordugum hatta gormedıgım mınnacık bır kırıntıyı bulup al al dıye elıme verıyo sonrada mutfaga goturuyo benı at at dıyo :))) butun cocuklar bole bence algı gelısımlerını gelıstırıyorlar.yerdekı mınnacık kırıntıları topluyolar

KIZLAR KIZIM 1 YAŞINDA kıyafetlerdeki minik ipleri bulur oynar yerdeki minicik şeyleri bulur ağzına atar ama eline birşey versem kusar yiyemez gecenlerde ayy birde ne göreyim ağzında böcek var kendide tiksinde öğürdü eşim ağzından çıkardı böceği ıyy kızımı o gün hiç öpmedim düşünün yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…