• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim çok az kilo almış :((

avebru

Guru
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2007
1.154
20
358
Merhaba arkadaşlar..

Oğlum 3980 gr doğdu
1. ay 5100
2.ay 5955
3. ay 6600 gr dı

ama bu ay yani 4. ayında sadece 390 gr almış :çok üzgünüm: Çok moralim bozuldu geldiğimden beri sinirimden ağlıyorum..Gittikçe daha az kilo alıyor..Ana sağlıktaki beslenme uzmanı yanlış emzirmişsin dedi.. İnsanın bebeğine yetemediğini öğrenmesi çok üzücü..Aranızda bunu yaşayanınız oldumu?? Ek gıdaya geçmelimiyim..?? Yoksa mama takviyesimi yapmalıyım..Benden 15 gün sonra doğum yapan arkadaşımın oğlu 3. ayında 7100 olmuş sadece mama veriyor..

benim doktorumun söylediğine bebeklerin kilo alımı 4. aydan sonra oldukça düşüyomuş geçen ayın 19unda kontrole gittik benim oğlum 6. ayına giriyodu ve 6.450 gr çıktı önümüzdeki ay 300-700 gr arası alması gerekiyo demişti bakalım bu ayın 19unda yine gidicez ne kadar almış yani benim doktoruma göre senin bebeğinin aldığı kilo çok normal üzme kendini az alsın ama sağlıklı olsun çok kilo alması demek çok sağlıklı olduğu anlamına gelmiyo

canım benım benım oglum 5 aylık 6 bucuk kılo

uc kılo dogmustu doktor ek gıdaya başlama dedı

sen doktorunla konusttun mu...

canım sıkma canını ama ben anlamadım 3 ay boyunca doğru emzirmişsin son bır ay da mı yanlış emzirmişsin.. fisfisfis
o nasıl oluyor anlamadım.. :1no2: bence bebeklerın kılo alımı giderek azaldıgı ıcın bu kadar almıştır.. sağlıklı olsun yeterki kilo alınır.. :1hug:

canım senı anlıyorum benım oglumda 3940 gr dogdu.ılk ay sadece 200 gr almıstı bende cok uzulmustum.bız doktorun soylemesıyle mamaya basladık.ama o ılk ay bıze cok sey kaybettırdı.suan 5.5 aylık ve 7200gr.doktora ve ınternette yazılanlara gore bebekler 4.aydan sonra ayda ortalama 400-600gr arası kılo alırsa normalmıs.bence senın ayına gore kılosu ıyı bebegının.cok sısman napacaksın onu.saglıklı olduktan sonra kılosunu takma bence

Bebeğim hiç hasta olmadı çok şükür ama az kilo aldığını bilmek insanın moralini bozuyo..Kendimi gerçekten hiç bu kadar yetersiz hissetmemiştim..

Ana sağlıkta ölçtürdüm kilosunu.. Beslenme uzmanı mamaya başlama, emzirmeye devam et perşembe günü tekrar bakalım dedi..Bir göğsü tam bitirmeden emmeyi bıraktığı için yağlı bölümü çekmiyomuş..Emzirirken en son emdiği göğüsten başlatmak gerekiyo dedi..Aslında ben ona hiçbir zaman dikkat edemedim..İlk dönem çok sütüm oluyodu emsin ve göğüslerim boşalsın istiyodum sonra stressten 2. ayın sonunda sütüm azaldı ama yine her seferinde sadece bir göğsümü emdi..En son göğüsten başlattığımda sadece bir göğsümü emiyor ve o göğsüm büyüyor diğeri ufak kalıyordu..Zaten 5 dk emip bırakıyor.Gerekiyosa evde kendi yoğurdunu yapıp yedirirsin dedi kadın..:çok üzgünüm: Gerçi geçen kontrolde kendi doktorumuz gelecek ay ek gıdaya başlayabiliriz dedi ama ek gıda olarak ne verilmesi gerek hiçbir bilgim yok..Bu hafta sonu gidip doktorla görüşsem iyi olacak galiba..

Canım nasıl yanlış emzirmişsin anlamadım. 4.aydan sonra kilo alımları yavaşlarmış bozma moralini lütfen.

benim kizim 4.ayina 1hafta varken 6400oldu dr dediki4aydan sonra cok hereket etme cabalari donmeleri tekmeleri uzanma refleksleri kilo aliminda dusme yapiyormus banada normal cizginin cok cok az altina dusmus endiselenme mama yok anne sutune devam dedi sadece bir kac kasik meyva suyu elma seftali vermemi soyledi bence sakin mamaya baslama dr danis en dogruyu sana o soyler hem sisman olunca ne olucak gec hareketlenip gec emekliycek kilo fazlaligi oldugu icin surda sayili zamanda sut alicak bebisler zaten ondan sonra omru boyunca yemek yiyecek hayati rejimle en guzel seyleri yemekten mahrum mu gecsin fistik gibi delikanli olucakken birak saglikli ama zayif olsun hic uzulme dr konus sana ek besinler konusunda daha iyi bilgi verir

en önemlisi sağlıklı olmaları çok kilo veya az kilo almaları değil....
tabiki anne yüreği dayanmıyor herşeyin en iyisini istiyoruz allah hepimizin meleklerini korusun bol mutlu günler hepinize....

benim kızım da son ay 300 gr almış.ama benimki çok kaka yapıyodu günde 6 defa felan.kaç defa tetkik yapıldı bişey çıkmadı.3 defa dr değiştirdim.en son dr mamaya başladı gerçektende kaka sorunu bitti.sütüm azaldığı için barsaklar kendi içeriğini atmaya çalıştığı için çok kaka yapıyormuş.günde 2-3 defa 60 cc mama veriyorum ama 1 ay kullanacaz.şimdi meyve sularına yoğurda başladım.benimde hiç bilgim yoktu ama öğreniyo insan anne olunca.banada sağlık ocağında hiçbirşey verme dediler ama son çıkan pediatri yayınlarında ek gıdaya erken başlanması gerektiği yazıyo.6. aydan sonra başlanırsa yemek seçme huyları oluşuyor.herşeyin tadına baktırıyorum bugün havuç suyu ve yoğurt verdim.yarın üzüm suyu ve yoğurt vereceğim.1 hafta sonrada pürelere geçmeyi düşünüyorum.seninde belki sütün azalmıştır.drda dr adeğişiyo.bazıları ver bazıları verme diyo karar annelerin

benim kızım da son ay 300 gr almış.ama benimki çok kaka yapıyodu günde 6 defa felan.kaç defa tetkik yapıldı bişey çıkmadı.3 defa dr değiştirdim.en son dr mamaya başladı gerçektende kaka sorunu bitti.sütüm azaldığı için barsaklar kendi içeriğini atmaya çalıştığı için çok kaka yapıyormuş.günde 2-3 defa 60 cc mama veriyorum ama 1 ay kullanacaz.şimdi meyve sularına yoğurda başladım.benimde hiç bilgim yoktu ama öğreniyo insan anne olunca.banada sağlık ocağında hiçbirşey verme dediler ama son çıkan pediatri yayınlarında ek gıdaya erken başlanması gerektiği yazıyo.6. aydan sonra başlanırsa yemek seçme huyları oluşuyor.herşeyin tadına baktırıyorum bugün havuç suyu ve yoğurt verdim.yarın üzüm suyu ve yoğurt vereceğim.1 hafta sonrada pürelere geçmeyi düşünüyorum.seninde belki sütün azalmıştır.drda dr adeğişiyo.bazıları ver bazıları verme diyo karar annelerin

arkadasım benım oglumda gunde kac defa kaka yapıyor.ama bız mama kullandıgımız halde.bende uzuluyorum.yedıklerını ya ustten ya alttan cıkarıyor ustunde kılo tutmuyor.bırde o kadar hareketlıkı.cok canım sıkılıyor.senınkı anne sutu alırkenmı fazla yapıyordu kakasını

Bu kilo olayı benim de kafama takıldı bu bebeklerden belli olmuyor benim oğlum geçen ay 750 gr almıştı bugün kontrolü vardı bu ay sadece 200 gr almış şok oldum üstelik yaklaşık15 gündür akşamları muhallebi yedirmeme rağmen
sağlık ocağında hemşirelerin verdiği listeyle doktorunun verdiği liste arasında da dağlar kadar fark var sağlık ocağının listesine uyarsam bebek aç kalacak sanki doktorunkine uyarsam da obez olacak adamın listesinde bir lahmacun eksik benim çooook kafam karıştı ama kararımı verdim :
ANNELİK İÇGÜDÜME GÜVENECEĞİM iki listenin de ortasını bulup uygulayacağım bakalım neler olacak

üzülme,aynı durumu bizde yaşadık 750 800 gr alıyorken 3oo e düşüverdi tabii insan çok şaşırıyor ne oldu da böyle oldu diye bende kendimde aramıştım sebebi yeterince besleyemiyormuyum diye.meğer normalmiş hiç üzülme devam et emzirmeye ben bir kerede iki memeyi ender olarak veriyorum bir yerlerde okumuştum sütün ilk gelen kısmı sulu ve susatıcı imiş sonradan gelen bölümü ise yağlı tok tutan besleyici .bir memeyi iyice boşaltınca halaistiyorsa ikinciye geçip diğer beslenmede son verdiğimden başlıyorum ve her fırsatta alıyorsa meme veriyorum arada su az şeftali suyu filan... asıl olan süt hep.az kilo alsa bile kilo alması ve koruyucu etkisi yeter.

arkadasım benım oglumda gunde kac defa kaka yapıyor.ama bız mama kullandıgımız halde.bende uzuluyorum.yedıklerını ya ustten ya alttan cıkarıyor ustunde kılo tutmuyor.bırde o kadar hareketlıkı.cok canım sıkılıyor.senınkı anne sutu alırkenmı fazla yapıyordu kakasını

evet canım anne sütü alırken öyleydi.şimdi mamaya başladık ama ilk aldığı için 1 numarayla başladık onuda zaten yemiyo gibi.ek gıdaya başladım.yoğurt meyve suyu felan.şimdi günde 1 kere yapıyo.yani 7 defadan 1 edüşmesi benim için mucize:ecrin_bebek:

hareketlendikçe daha az kilo alıyorlar.benim oğlumda ilk aylarda 1250 gr almıştı.sonra 800 gr.a düştü.bakalım bu ay ne kdar aldı ama banada fazla almadı gibi geliyor bu ay... 3 aylıkken 6600 gr.dı. bugün tv de izledim.6 aydan önce ek gıdaya geçmek bağışıklık sistemini olumsuz etkiliyormuş.alerji olma riskini artırıyormuş. bence emzirmeye devam et.en son emzirdiğin göğsünden başla.sonra diğerine geç.çok kilo alması sağlklı olduğu anlamına gelmez.sıkma canını emzirmeye devam.

Back