Evet çocukların ne kadar acımasız olabileceğini biliyorum. Benim de adımla az dalga geçmediler zamanında. Ki çok severim adımı.
O çillere engel olmazsanız sizin yapacağınız şey her şekilde kendisiyle barışık bir çocuk yetistirmek. Çillerini seven bir çocuk. Alay edilmesini zerre takmayan bir çocuk.
Annem sağolsun beni bu konuda çok güzel destekledi. Bak tepki vermezsen, kizmazsan, üzülmezsen, ağlamazsan onlar devam etmeyecek buna, senin adın çok güzel ama onlar daha küçük oldukları için bunu bilmiyorlar falan diye işledi beni güzelce. Dalga geçene gülüp geciyordum. Tepki almayan da devam etmiyordu hakikaten. Yeri geldi öğretmenlerim duydu mesela onlar kızarak yapmamaları gerektiğini falan anlattı. Ama benim umurumda degildi. Gerçekten hiç üzülmedim etkilenmedim diyebilirim.
Haa şimdilerde hala tanışma anında adımı duyan bazı yetişkinler aynı şakayı yapmaya çalışır. Gülerek hehe evet 7-10 yaş arası şakalar derim bozarım.
Dışarıda her zaman çocuğunuzu incitmek için bir şeyler olacak, yapılacaktır. Siz onu özgüvenli büyütün yeter. Ayak tırnağından saç teline kadar kendisini sevsin, ne ise öyle kabullensin. Kişiliğin ve dış görünüşün farklı şeyler olduğunu bilsin. Başkalarının dış görünüşüyle onu incitmeye çalışanların küçük olduklarını, kaç yaşında olursalar olsunlar akıllarının yetmediğini bilsin.
Güzel, mutlu, huzurlu, sağlıklı bir ömür diliyorum bebeğinize. ❤