Bebeğim çilleniyor

OKC

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2021
10
5
1
30
Merhaba hanımlar 2 yaşındaki bebeğimde hafif çillenmeler oluşuyor bunu engellemek için ne yapabilirim? yeni güneş kremi aldım sürmeme izin vermiyor bende de vardı esimdede çil varmış küçükken oğlumda çıkmasını istemiyorum nasıl engelleyebilirim bilgisi olan varsa lütfen yazabilir mi?

Yaaa çil çok tatlı bir şey ki.
Krem sürmenize izin vermiyorsa engelleyemezsiniz. Ya güneşe çıkarmayacaksınız ya kollu şapkalı giydireceksiniz ama o zaman da kötü olur ki sık sık hastalanır. Güneş görmesi lazım.

Aşırı bir cillenme degilse bence önemsemeyin çok. Krem sürmenize izin vereceği zaman da gelecektir.
Ya da krem sürmeyi bir oyuna dönüştürün. Şarkı uydurun mesela onun için, bilemedim. Çocuğum yok ama sanki yaptırmak istediğimiz şeyi bir oyuna dönüştürsek yapabiliriz gibi geliyor. İnşallah öyledir.

İlerde arkadaşları dalga gecer diye korkuyorum çocuklar çok acımasız oluyor ne yazıkki zamanında arkadaslarim bana hep çillerimi sorarlardı bende çok rahatsız olurdum bu durumdan oglumunda ayni seyi yasamasını istemiyorum

İlerde arkadaşları dalga gecer diye korkuyorum çocuklar çok acımasız oluyor ne yazıkki zamanında arkadaslarim bana hep çillerimi sorarlardı bende çok rahatsız olurdum bu durumdan oglumunda ayni seyi yasamasını istemiyorum
Bende var çil küçükken daha çoktu
Çok kafama takardım o zamanlar hatta onlar olduğu için güzel olmadığımı düşünürdüm
Sizi çok anlıyorum o yüzden
Güneş kremi elinize o görmeden sürün saçını başını düzeltiyormuş gibi yüzüne yedirin
şapkasız dısarı çıkarmayın
Güneşin en güçlü olduğu zamanlardan sakının
Engellemelere rağmen oluyorsada yapacak bişey yok sağlıklı olsun mutlu olsun uzun ömürlü olsun:KK200:

Evet çocukların ne kadar acımasız olabileceğini biliyorum. Benim de adımla az dalga geçmediler zamanında. Ki çok severim adımı. 😊
O çillere engel olmazsanız sizin yapacağınız şey her şekilde kendisiyle barışık bir çocuk yetistirmek. Çillerini seven bir çocuk. Alay edilmesini zerre takmayan bir çocuk.
Annem sağolsun beni bu konuda çok güzel destekledi. Bak tepki vermezsen, kizmazsan, üzülmezsen, ağlamazsan onlar devam etmeyecek buna, senin adın çok güzel ama onlar daha küçük oldukları için bunu bilmiyorlar falan diye işledi beni güzelce. Dalga geçene gülüp geciyordum. Tepki almayan da devam etmiyordu hakikaten. Yeri geldi öğretmenlerim duydu mesela onlar kızarak yapmamaları gerektiğini falan anlattı. Ama benim umurumda degildi. Gerçekten hiç üzülmedim etkilenmedim diyebilirim.

Haa şimdilerde hala tanışma anında adımı duyan bazı yetişkinler aynı şakayı yapmaya çalışır. Gülerek hehe evet 7-10 yaş arası şakalar derim bozarım. :D

Dışarıda her zaman çocuğunuzu incitmek için bir şeyler olacak, yapılacaktır. Siz onu özgüvenli büyütün yeter. Ayak tırnağından saç teline kadar kendisini sevsin, ne ise öyle kabullensin. Kişiliğin ve dış görünüşün farklı şeyler olduğunu bilsin. Başkalarının dış görünüşüyle onu incitmeye çalışanların küçük olduklarını, kaç yaşında olursalar olsunlar akıllarının yetmediğini bilsin.

Güzel, mutlu, huzurlu, sağlıklı bir ömür diliyorum bebeğinize. ❤

Bende var çil küçükken daha çoktu
Çok kafama takardım o zamanlar hatta onlar olduğu için güzel olmadığımı düşünürdüm
Sizi çok anlıyorum o yüzden
Güneş kremi elinize o görmeden sürün saçını başını düzeltiyormuş gibi yüzüne yedirin
şapkasız dısarı çıkarmayın
Güneşin en güçlü olduğu zamanlardan sakının
Engellemelere rağmen oluyorsada yapacak bişey yok sağlıklı olsun mutlu olsun uzun ömürlü olsun:KK200:
Amin💙 teşekkür ederim..
Dediğiniz gibi deniycem bakalım alışana kadar bütün yollari deneyeceğim 😊

Evet çocukların ne kadar acımasız olabileceğini biliyorum. Benim de adımla az dalga geçmediler zamanında. Ki çok severim adımı. 😊
O çillere engel olmazsanız sizin yapacağınız şey her şekilde kendisiyle barışık bir çocuk yetistirmek. Çillerini seven bir çocuk. Alay edilmesini zerre takmayan bir çocuk.
Annem sağolsun beni bu konuda çok güzel destekledi. Bak tepki vermezsen, kizmazsan, üzülmezsen, ağlamazsan onlar devam etmeyecek buna, senin adın çok güzel ama onlar daha küçük oldukları için bunu bilmiyorlar falan diye işledi beni güzelce. Dalga geçene gülüp geciyordum. Tepki almayan da devam etmiyordu hakikaten. Yeri geldi öğretmenlerim duydu mesela onlar kızarak yapmamaları gerektiğini falan anlattı. Ama benim umurumda degildi. Gerçekten hiç üzülmedim etkilenmedim diyebilirim.

Haa şimdilerde hala tanışma anında adımı duyan bazı yetişkinler aynı şakayı yapmaya çalışır. Gülerek hehe evet 7-10 yaş arası şakalar derim bozarım. :KK70:

Dışarıda her zaman çocuğunuzu incitmek için bir şeyler olacak, yapılacaktır. Siz onu özgüvenli büyütün yeter. Ayak tırnağından saç teline kadar kendisini sevsin, ne ise öyle kabullensin. Kişiliğin ve dış görünüşün farklı şeyler olduğunu bilsin. Başkalarının dış görünüşüyle onu incitmeye çalışanların küçük olduklarını, kaç yaşında olursalar olsunlar akıllarının yetmediğini bilsin.

Anneniz ne kadar güzel yetiştirmiş
Aynısını ben de oğluma söylüyorum
Hiç önemseme insanın fiziksel özelliklerle dalga gecen insanları yada değişitremeyecekleri şeylerle

Onlar basit düşünen acımasız ama acınası insanlar diye
Ne acı kimseyi sevmiyolar kimse de onları sevmiyor diye
Şimdilik takılmıyor ama ergenlikte eminim gözlüğünü filan dert edeceğini
Söylenmese bile beğenilme arzusuyla insan yine düşünebiliyor öyle şeyler
Hiç unutmam anneme birgün çocukken ben güzelmiyim diye sormuştum eh idare edersin ne güzel ne çirkin demişti:işsiz:
Demem o ki hayat zor:110:

Haa şimdilerde hala tanışma anında adımı duyan bazı yetişkinler aynı şakayı yapmaya çalışır. Gülerek hehe evet 7-10 yaş arası şakalar derim bozarım. :KK70:

Zaman ayırıp bunca şeyi yazdığınız icin çok teşekkür ediyorum 💕
Oğlumu çok ozguvenli yetiştirecem elimden geleni yapicam emin olabilirsiniz annenizdende Allah razı olsun sizi çok bilinçli yetiştirdiği için..Ben oğlumu babasız büyütüyorum eşim daha hamileyken vefat etti o yüzden her konuya hassas yaklaşıyorum o hiç üzülmesin üzmesinler istiyorum 🙏

Zaman ayırıp bunca şeyi yazdığınız icin çok teşekkür ediyorum 💕
Oğlumu çok ozguvenli yetiştirecem elimden geleni yapicam emin olabilirsiniz annenizdende Allah razı olsun sizi çok bilinçli yetiştirdiği için..Ben oğlumu babasız büyütüyorum eşim daha hamileyken vefat etti o yüzden her konuya hassas yaklaşıyorum o hiç üzülmesin üzmesinler istiyorum 🙏
Allah yardımcınız olsun. Güzel mutlu günleriniz olsun. Sizin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı sizin oğlunuz da.

Güneş koruyucu kremleri ince şekilde sürerseniz belki bebeğiniz daha rahat edebilir veya spreyli ürünler kullanarak parfüm gibi daha ilgi çekici hale getirilebilir. Ama tabiki diğer arkadaşların dediklerine katılıyorum çiller çok çok tatlı duruyor :KK200:

Ben de cocukken cilliydim ve cillerimin kalmasini cok isterdim. Malesef cocugum baya esmer bi cocuk oldu babasi da ben de esmer olmamamiza ragmen🤣

Saglik acisindan riski olmadigindan emin olup salin gitsin derim :) tabi bu sadece benim fikrim.

Back