• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğim cildinde pullanma ve deri dökülmeleri var?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

gurbetim59

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2008
51
0
86
42
Bolu
arkadaşlar 5 aylık bir bebeğim var yaklaşık 1 aydır kollarında kısım kısım pullanma ve deri dökülmeleri vardı sanki birşey dokunmuş ya da alerji yapmış gibi hafif kızarıklıklar ve kabarıklık,bugün doktora gittik egzama olabilir dedi :( şurupla merhem verdi..canım sıkıldı
:( daha önce bebeğinde bu tür bir soruna rastlayan oldu muu? ne yapmalıyım sizce?
Bu arada bebeğim anne sütü ve mama yiyor,mamasını 2 aydır kullanıyoruz,değiştirmedik hiç,acaba demir ilacı yapıyor olabilir mi?Bebeğimde hijyene çok önem veririm, egzama nasıl bir hastalıktır? CADIARZU

Geçmiş osun canım.Benim oğlumun da boyun bölgesinde vardı.Dr şurup ve krem verdi,yavaş yavaş geçiyor.Önemli değilmiş.Bazı ciltler hassas oluyor galiba.

sağolasın,size de geçmiş olsun,doğru söylüyorsun cildi hassas bebeklerde olurmuş,bizim oğlanın cildi çok kuru belki ondan olmuş olabilir..biraz araştırınca bebeklerde karşılaşılan bir sorun olduğunu öğrendim,birden panik olmuştum ya geçmezse diye,acaba banyosunu hangi sabunla ya da şampuanla yaptırmak gerekir?

Canım,benim bebeğiminde gövde kısmında oldu.zaten hassas bir cildi var..losyon kullandık eczaneden aldık,şimdilik geçti..bu arada doktorum dediki,cildine direk temas eden kıyafetler %100 pamuklu olacak ve yıkarkende 2 kere durulma yaptır dedi..hiçbir şekilde deterjan kalıntısı kalmasın dedi.

Oğlumda böyle bir sorun yaşamadım ama kuzenim 3 yaşındaki oğlunda anlattıklarına uyan allerjik bir sorun yaşadık. Doktoruna danış. Kortizon İÇERMEYEN losyon vermişti Ozan'a. Yıkandığı sabun ve şampuanı değitirmişti. Ayrıca çamaşır deterjanı bile değişmişti. Seni en iyi doktorun yönlendirir. Geçmiş olsun

Canım,benim bebeğiminde gövde kısmında oldu.zaten hassas bir cildi var..losyon kullandık eczaneden aldık,şimdilik geçti..bu arada doktorum dediki,cildine direk temas eden kıyafetler %100 pamuklu olacak ve yıkarkende 2 kere durulma yaptır dedi..hiçbir şekilde deterjan kalıntısı kalmasın dedi.

arkadaşım acaba kullandığınız losyonun adı neydi?,iyi geliyorsa bende almalıyım,deterjanı değiştiricem aslında deterjan değil kullandığım sabun tozu ama yapıyor olabilir..doktora götürdük bu konuda hiç bir yorum yapmadı ilaçları verdi,olur böyle vakalar dedi yolladııı :( bende sizin sayesinizde yapabileceklerimi öğreniyorum,teşekkürler.a.s.

benim kızımdada oluyor.özellikle kollarında kuruma ve pullanma.doktorumuz olabilir dedi sabununu değiştirdik.krem kullanıyorum.bazen geçiyor bazen çıkıyor.merak etmemek gerektiğini geçeceğini söyledi.inş.tam geçiyor derken tekrar çıkıyor.bekliyorum ne zaman geçecek..

arkadaşım acaba kullandığınız losyonun adı neydi?,iyi geliyorsa bende almalıyım,deterjanı değiştiricem aslında deterjan değil kullandığım sabun tozu ama yapıyor olabilir..doktora götürdük bu konuda hiç bir yorum yapmadı ilaçları verdi,olur böyle vakalar dedi yolladııı :( bende sizin sayesinizde yapabileceklerimi öğreniyorum,teşekkürler.a.s.

Canım adı;excipial hydro...

Back