Bakanın varsa ki bana annem baktı.( Benim bildiğim 20. Haftada doğum sancılarım başlamıştı, doktor karnımı kontrol ettiğinde bas bas bağırdım. Bakanım olmasa durumum çok kritikti.) Ya oturacaksin ayaklarını uzatıp yada yatacaksin.
Kesinlikle kendini hırpalamayacaksın.
Nasıl kontrol edeceğini yazicam sancı varmı yokmu diye ama kesinlikle ve kesinlikle sık sık yapma hatta şimdi yap bı daha yapma doktor beni sıkı sıkı tembihlemisti çünkü. Yatar pozisyona geç karnının sağ yada soluna tık diye vur ama hafiften vur sakın hızlı vs vurma. Eğer ağrı varsa kasılmadır. ( Bende acayip ağrı oluyordu tedavilerle karnım yumuşadı kasılmalar durduruldu ) Hemen doktoruna git.
Birde folik asit eksikliği rahim ağzı kısalığı serviks kısalığı yapar. Bunu perinatoloji doktorları gibi kadın doğum üstü olan yüksek riskli gebelik doktorları bilir kadın doğumcularin çoksa bilgisi olmadığına sahit oldum.
Bol su kesinlikle iç 3 litreyi tamamla bu çok çok çok önemli.
Hayırlı haberlerini bekliyorum, dualarım seninle doktora gidince mutlaka haber ver.
(Eğer doktorun proluton Depot iğne verirse de bu iğneyi yapmayı bilen hemşireye yaptır. Sıradan iğne gibi yapılmaz yağlı ignedir. Vurulma yerleri ayrıdır.
Valla aklıma gelenler bu kadar. )