Bebeğim çıkacak gibi oluyor acillll

Canım korkma bende 29 haftalık hamileyim aynı şeyleri bende yakın zamanda ara ara yaşadım hem vajina hem makatta baskı tekme gibi. Bugün kontrolüm vardı doktorum herşeyin normal olduğunu söyledi başyukarida ayaklar aşağıda dedi sanırım senin ilk hamileliğin heyecan yapmışsın. Benim 2.hamileliğim telaş yapmadım senin kadar sakin ol bol bol dinlen
Benimde ikinci canım ama ilki pek hatırlamıyorum ki kendime telkin vereyim altı sene oldu belkide bukadar baskı yoktu aklımda kalmadığına göre..bana da öyle demişti bir buçuk ay önce ayaklar assagida diye rahatsız eder biraz bu bile demişti .ya tek korkum erken doğum :KK43:

Yaaa insalah benimde oyledir ya...içimi rahatlattın canım ama yarın mutlaka doktorumla haberlesmeliyim
Aynen mutlaka bilgi al ama sanırım bahsettigin sanci degil diye tahmin ediyorum bana da çok çektirdi o ağrılar umarim kötü bise degildir
Tez zamanda gecsede su illet başımıza gelen durumlarda rahatca hastaneye gidebilsek küçük kizim ayak parmagini çarptı ağlıyor dokunamiyor biraz sismis hastaneye götüremiyorum
Disim çok ağrıyor onuda oyle cekiyorum

Benimde ikinci canım ama ilki pek hatırlamıyorum ki kendime telkin vereyim altı sene oldu belkide bukadar baskı yoktu aklımda kalmadığına göre..bana da öyle demişti bir buçuk ay önce ayaklar assagida diye rahatsız eder biraz bu bile demişti .ya tek korkum erken doğum :KK43:
Inşallah bisey olmaz erken doğum korkusu bende de var kızım erken oldu 34+6 da suyum gelmişti. Benimde 6 sene ara ile ikimizinde aynı tesadüfe bak:)

Korkma canim kramp yaşıyorsun bende cok yasadim o haftalarda hatta doğuruyorum sanmistim ama 40 haftaya kadar bekledim magnezyum taksiyesi almalisin bol yogurt ve süt korkma olağan seyler bunlar

Bi de stres yapmak çok etkiliyor bak tasiniyormussun iş yaptın daha çok tetikledi. Bende büyük temizliğe giriştim yavaş yavaş yapıyorum ama 2 gün önce çok yordum herhalde kendimi sağ bacağım ve kasigim inanılmaz derecede sabaha kadar ağrıdı nasıl korktum. Bizim bol bol dinlenmemiz lazım ama duramıyoruz işte

Ben de hamileyken tam sizin haftalarda 2 hafta çekmiştim öyle bir ağrı. Hatta o zaman doktora sanki vajinanın iki ucına 5 er kiloluk su bidonu bağlamışlar da aşağıya çekiyo öyle bir ağrı demiştim :) o zaman ilaç verdi mi hatırlamıyorum ama ekstrem bişey yapılmadı onu biliyorum kendiliğinden geçti

Benim 6 aylikken dogum baslamak uzereydi sabah kalktigimda butun belim bacaklarim agriyordu ve acilmam olmus 4 cm di yanlis hatirlamiyorsam o gün de kontrolum vardi sansima hemen yatis verdiler damardan magnezyum tedavisine basladilar Allahtan dikis vardi rahimde.. 5 gun yattim durdurdular yani adet sancisi gibi vurmuyor bazen bel bacak agrisi oluyor insan anlamıyor siz surekli yatin ve kontrolü ihmal etmeyin..ve rahime dikis 12. Haftadan sonra atilmiyor sanirim insallah sizde oyle bir sey yoktur

İkinci gebeliğimde bu haftalarda başlayıp doğuma dek benzer şeyler yaşadım. Vajinada sızlama vae mıydı hatırlamıyorum ama benim rahimde incelme, erken doğum riski vardı ve gebelik boyunca 3-4 kere ağır enfeksiyon geçirdim antibiyoriklerle geçti gebeliğim. Öksürdükçe, bebek tekme attıkça fırlayıp çıkacak sanırdım. Af edersin öyle bir olurdu ki, sanki çocuk vajina girişine gelip geri gidiyor gibi hissederdim. Çok panik yapma ama yarın doktorunu arayıp mubakkak danış. Benim bacak ve belde ağrılarım, uyuşmalarım oluyordu. Tansiyondan akşam yatarken avuç içlerim, ayaklarım yanardı. Sabah kalktığımda ellerim ve ayaklarım davul gibi şişmiş olurdu, üzerine zor basardım. İkinci gebeliğimde felaket bir ödemim vardı. Ağzım yüzüm şişmişti, abim bile beni görünce tanıyamamıştı 😅 Geceleri özellikle bacağına veya ayağına kramplar girebilir. Olursa parmak uçlarınj balerinler gibi öne doğru uzat ve birkaç saniye bekle hemen geçer canım. Umarım her şey yolundadır. ♥️

Doğuma 17 varken yine iyi canım ben daha 26 yım ..magnezyum damardan da tamam kabul etmem saol bilgin için ilaç versinler daha iyi..
Bakanın varsa ki bana annem baktı.( Benim bildiğim 20. Haftada doğum sancılarım başlamıştı, doktor karnımı kontrol ettiğinde bas bas bağırdım. Bakanım olmasa durumum çok kritikti.) Ya oturacaksin ayaklarını uzatıp yada yatacaksin.
Kesinlikle kendini hırpalamayacaksın.
Nasıl kontrol edeceğini yazicam sancı varmı yokmu diye ama kesinlikle ve kesinlikle sık sık yapma hatta şimdi yap bı daha yapma doktor beni sıkı sıkı tembihlemisti çünkü. Yatar pozisyona geç karnının sağ yada soluna tık diye vur ama hafiften vur sakın hızlı vs vurma. Eğer ağrı varsa kasılmadır. ( Bende acayip ağrı oluyordu tedavilerle karnım yumuşadı kasılmalar durduruldu ) Hemen doktoruna git.

Birde folik asit eksikliği rahim ağzı kısalığı serviks kısalığı yapar. Bunu perinatoloji doktorları gibi kadın doğum üstü olan yüksek riskli gebelik doktorları bilir kadın doğumcularin çoksa bilgisi olmadığına sahit oldum.

Bol su kesinlikle iç 3 litreyi tamamla bu çok çok çok önemli.

Hayırlı haberlerini bekliyorum, dualarım seninle doktora gidince mutlaka haber ver.

(Eğer doktorun proluton Depot iğne verirse de bu iğneyi yapmayı bilen hemşireye yaptır. Sıradan iğne gibi yapılmaz yağlı ignedir. Vurulma yerleri ayrıdır.

Valla aklıma gelenler bu kadar. )

Konuyu buraya açmak zorunda kaldım lütfen kaldirmayin ..26 haftalık hamileyim iki gündür vajinada ağrı var hafif ama ağrı mi bilemiyorum baskı gibi sanki ayağa kalkınca bacaklarimi oynatinca vajinanın içinden en assada baskı var sert bir uyuşma gibi ve bebek vurdukça aciyor vajinaya okadar yakinki neredeyse gelecekmiş gibi..umarim anlatabilmişimdir....yarın mutlaka doktorumu arıyacagim ama ben şimdiden size sormak istedim yarını bekleyemem...sürekli hiç geçmeyen bişe olsa zaten acile koşucam da arada oluyor ve dediğim hareketleri yapınca ...erken doğum riski varmidir..tecrübeli anneler lütfen yorum yazın...ayrıca bebek vurunca makatta da hissediyorum vajinaya birlikte ....nedir bu neden böyle normal bir durum mu ? Sanki ayakları çıkacak gibi korkuyorum okşar assagida
Konuyu buraya açmak zorunda kaldım lütfen kaldirmayin ..26 haftalık hamileyim iki gündür vajinada ağrı var hafif ama ağrı mi bilemiyorum baskı gibi sanki ayağa kalkınca bacaklarimi oynatinca vajinanın içinden en assada baskı var sert bir uyuşma gibi ve bebek vurdukça aciyor vajinaya okadar yakinki neredeyse gelecekmiş gibi..umarim anlatabilmişimdir....yarın mutlaka doktorumu arıyacagim ama ben şimdiden size sormak istedim yarını bekleyemem...sürekli hiç geçmeyen bişe olsa zaten acile koşucam da arada oluyor ve dediğim hareketleri yapınca ...erken doğum riski varmidir..tecrübeli anneler lütfen yorum yazın...ayrıca bebek vurunca makatta da hissediyorum vajinaya birlikte ....nedir bu neden böyle normal bir durum mu ? Sanki ayakları çıkacak gibi korkuyorum okşar assagida hissediyorum ki bazen afedersiniz oranı tutuyorum.yururken düşmesin diye :KK43:
merhaba bir iki haftadır bazı günler bende benzer sıkıntılar yaşıyorum. Doktrounuz ne dedi acaba. Ben sorduğumda normal demişti ama içim rahat etmiyor yine de. Şu an 28. Haftanın içindeyim

Bakanın varsa ki bana annem baktı.( Benim bildiğim 20. Haftada doğum sancılarım başlamıştı, doktor karnımı kontrol ettiğinde bas bas bağırdım. Bakanım olmasa durumum çok kritikti.) Ya oturacaksin ayaklarını uzatıp yada yatacaksin.
Kesinlikle kendini hırpalamayacaksın.
Nasıl kontrol edeceğini yazicam sancı varmı yokmu diye ama kesinlikle ve kesinlikle sık sık yapma hatta şimdi yap bı daha yapma doktor beni sıkı sıkı tembihlemisti çünkü. Yatar pozisyona geç karnının sağ yada soluna tık diye vur ama hafiften vur sakın hızlı vs vurma. Eğer ağrı varsa kasılmadır. ( Bende acayip ağrı oluyordu tedavilerle karnım yumuşadı kasılmalar durduruldu ) Hemen doktoruna git.

Birde folik asit eksikliği rahim ağzı kısalığı serviks kısalığı yapar. Bunu perinatoloji doktorları gibi kadın doğum üstü olan yüksek riskli gebelik doktorları bilir kadın doğumcularin çoksa bilgisi olmadığına sahit oldum.

Bol su kesinlikle iç 3 litreyi tamamla bu çok çok çok önemli.

Hayırlı haberlerini bekliyorum, dualarım seninle doktora gidince mutlaka haber ver.

(Eğer doktorun proluton Depot iğne verirse de bu iğneyi yapmayı bilen hemşireye yaptır. Sıradan iğne gibi yapılmaz yağlı ignedir. Vurulma yerleri ayrıdır.

Valla aklıma gelenler bu kadar. )
Canım saol öneriler için konuyu açtıktan ertesi gün sonra duzeldim ben o şikayetler yok gibi ama arada vajinada yüksek bir ağrı olup hemen geçiyor sızlama gibi ...salı günü doktora gidicem bakalım ne diyecek

Konuyu buraya açmak zorunda kaldım lütfen kaldirmayin ..26 haftalık hamileyim iki gündür vajinada ağrı var hafif ama ağrı mi bilemiyorum baskı gibi sanki ayağa kalkınca bacaklarimi oynatinca vajinanın içinden en assada baskı var sert bir uyuşma gibi ve bebek vurdukça aciyor vajinaya okadar yakinki neredeyse gelecekmiş gibi..umarim anlatabilmişimdir....yarın mutlaka doktorumu arıyacagim ama ben şimdiden size sormak istedim yarını bekleyemem...sürekli hiç geçmeyen bişe olsa zaten acile koşucam da arada oluyor ve dediğim hareketleri yapınca ...erken doğum riski varmidir..tecrübeli anneler lütfen yorum yazın...ayrıca bebek vurunca makatta da hissediyorum vajinaya birlikte ....nedir bu neden böyle normal bir durum mu ? Sanki ayakları çıkacak gibi korkuyorum okşar assagida hissediyorum ki bazen afedersiniz oranı tutuyorum.yururken düşmesin diye :KK43:
Canim merhaba ayni haftalarda bende de vardi o his dr hicbir sorun gormemisti suan 38 deyim artik o agrilar mesaneden girip belden cikiyor vajinaya da vuruyor ve ultrasonda hala bir anormallik gorunmuyor hatta idrar ve kan tahlilim bile normal cikti

Canım saol öneriler için konuyu açtıktan ertesi gün sonra duzeldim ben o şikayetler yok gibi ama arada vajinada yüksek bir ağrı olup hemen geçiyor sızlama gibi ...salı günü doktora gidicem bakalım ne diyecek
Vajina da ki ağrı normal canım onu hiç kafaya takma.
Ben oğluma hamileyken ve su an sol vajina ağrısı ve sol iç baldır vajinaya yakın kısmı sürekli bı ağrısı var.
Hatta banyo yaparken hafif zorlanıyorum kaldırırken bacağımı normal olduğunu bildiğim için hiç onemsemiyorum.

Muhtemelen kendimi çok yordum o yüzden sende şikayet oldu.
Dinlenince geçen ağrıdan, şikayetlerden korkma.
Bende cuma günü çamaşır yikamadik kaç makina, cam sildim, süpürdüm felaketim 2 gündür 🤣.
Şimdi korkumdan oturuyorum.

X