Çocuk Hastalıkları bebeğim burnu tıkalı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

karakuzum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2008
4
0
43
kızım bugün 1.5 aylık oldu.burnu tıkalı hep.doktorumuz damla verdi ve 1 yaşına kadar kullanın dedi.aynı durumda olan varmı.birde kızım emerken sürekli boğazına kaçırıyo.emzirmeye korkar oldum.bi çaresi yok mu bunun acaba.hadi kızlar cvp bekliyorum....

merhaba benim oğlumda 3 aylık ve bende burun tıkanıklığı ile ilgili yardım istemiştim sitedeki arkadaşlardan aynı durumdayız şuanda buhar yapıyorum ama geçmiyor dr normal olduğunu söyledi iki gündür bizde balgamlı öksürükte başladı bende ne yapacağımı bilemiyorum benim araştırmalarım sonucundada genize süt kaçmasıda bebeklerde tıkanıklık yapıyor emzirme pozisyonu çok önemli ama ciddi bişey yok canını sıkma yeni bişe keşfedersen banada yazarsan sevinirim çünkü henüz çok küçük oldukları için bişey kullanamıyoruz fizyolojik serum ve okyanus suyu kullanıyorum ben 8 -9 aylık olana kadar sürecek bir durum sanırım Allah yardımcımız olsun ben artık burun tıkanıklığını geçtim ama öksürük canımı sıkıyor çok dr a götürdüm ama boş kulak burun boğaz uzmanı görünürde tıkanıklık yok dedi fakat geride bişey olup olmadığını burundan genize hortum sokarak anlayabiliriz dedi ama çok küçük olduğu içinde çocuk dr u izin vermedi sende sakın yaptırma geçici bişey geçmiş olsun

Allah bebişine sağlıklı analı babalı uzun ömürler versin canım. burun tıkanıklığı genel sorun. bunun için ben her meme öncesi burnuna serum fizyoloji damlatırdım. bebek daha rahat emer. sütün genzine kaçma nedenide büyük olasılıkla budur. bebeğin burnundan rahat nefes alırsa genzine de süt kaçmaz. doktorlarda böyle öneriyor. Allah şifalar versin canım.

kızım bugün 1.5 aylık oldu.burnu tıkalı hep.doktorumuz damla verdi ve 1 yaşına kadar kullanın dedi.aynı durumda olan varmı.birde kızım emerken sürekli boğazına kaçırıyo.emzirmeye korkar oldum.bi çaresi yok mu bunun acaba.hadi kızlar cvp bekliyorum....

canım öncelikle geçmiş olsun...hepimizin yaşadığı bir sorun..benim sana birkaç önerim olacak..bebeğin bulunduğu ortam çok kuru olabilir bunun için chicco nun iyonlu soğuk buhar makinasını almanı öneririm..ayrıca fizyoloik serumla bebeğinin burnunu yıkadıktan sonra burun aspiratörü ile burnunu temizle tavsiye edebileceğim marka Japlo nun hortumlusu var..ben benimkinin burnunu bununla temizliyorum..sümük lerini temizlemekte nefes almasını kolaylaştıracaktır..son olarak ta forumda bir arkadaştan öğrendiğim 1lt sıcak suya viks koymanda faydalı olacaktır..bebeğini emzirme pozisyonun da çok yatık durumda değil dik pozisyonda emzirmen gerekir..umarım faydalı olabilmişimdir

kızlar ben kaynatılıp soğutulmuş bir bardak suya yarım çay kaşığı tuz koyup karıştırdım sonra bunu yine çay kaşığıyla biberonun ucuna koydum biberonun ucunu sıkmak suretiyle bebeğimin burnuna birer damla damlattım;şimdi mışıl mışıl uyuyor.:CüvCüv:

selam kızlar benim kızımda 4 aylık olacak kullanmadığımız damla kalmadı doktorumuz en sonunda sprey verdi bebek spreyi o biraz rahattı öksürük hapşırık var ilaç kullanıyoruz ama burun yinede tıkalı geceleri çok tıkanıyo acaba buhar makinesi mi alsak sizler denediniz mi

geçmiş olsun canım..
benim oğlumunda geçen hafta burnu tıkandı nefes alamadığı için uyuyamıyordu.sonra balgamlı öksürüğü başladı.doktorumuz cold mix diye bi damla verdi.bunu yakalarının ya da omuzlarının üstüne birer damla damlatıyosun.bizde çok işe yaradı bi kaç günde burun tıkanıklığı geçti.
vicxin sıvı şekli bu damla ama çok işe yarıyor.dene istersen,sonuçta burnuna damklatılan ya da ağızdan verilen bi damla değil,hiç bir zararı yok.

ben 1 yıl çektim bu sorunu hala ara ara tıkanıyor geniz eti varmış bebeğimde,tonimer sprey ve soğuk buhar rahatlattı bizi,buhar çok önemli kızlar yaz-kış muhakkak verin üşütür diye korkmayın şapka giydirip bol bol buhar verin,bide nuk'un burun pompası bana çok yardımı oldu spreyi sıkıp onunla çekiyordum ama dikkatli kullanmak lazım,bide büyüdükçe tonimeri artık beyaz değil mavi başlıkla kullandık daha kolay açtı...burun tıkanıklığı bronşiti tetikliyor malesef,tıkanıklıkla öksürük bir arada olurda dr götürün mutlaka,hepinize geçmiş olsun umarım yardımı olur

merhaba canım geçmiş olsun.burun tıkanıklığını bende çok yaşadım.oğlum 6 ayına kadar çekdi.götürmediğimiz dr kalmadı.spreylerde kullandık ama geçmedi.en son doktorumuz hava kullanmamızı önerdi.ventolin kullandık.rahatladı.ayrıca tonimer spreyde kullanıyoruz.çok iyi geldi.tonimeri öneririm.ama yinede dr.na danış derim.şimdi 2 yaşında daha rahatız.geçmiş olsun...

şuanda nezleyiz ailecek... Cold-mix damla verdi KBB uzmanı... sadece çocukların yakasına gecede yastıklarına damlatarak burunlarını açtım. en güzeli oğlum burnuna hiç bişi damlattırmıyor. ilaç içmiyor. her seferinde hastanelik oluyoruz. bu ilac harika sadece yakasına damlattım. akıntısı kesildi. burnu açıldı. gözleri açıldı prensimin.

kıyamıyorum. bana versin tüm hastalıkları.:KK43:

şuanda nezleyiz ailecek... Cold-mix damla verdi KBB uzmanı... sadece çocukların yakasına gecede yastıklarına damlatarak burunlarını açtım. en güzeli oğlum burnuna hiç bişi damlattırmıyor. ilaç içmiyor. her seferinde hastanelik oluyoruz. bu ilac harika sadece yakasına damlattım. akıntısı kesildi. burnu açıldı. gözleri açıldı prensimin.

kıyamıyorum. bana versin tüm hastalıkları.:KK43:

Ben de ayni sorunla karsi karsiyayim bebegim 1 aylik. Siz neler yaptiniz artik büyümüştür tabi sizin bebeginiz

X