Çocuk Hastalıkları Bebeğim boyu ve kilosu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Elomir

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2021
15
0
1
İsviçre
Slm kızlar doğum yapalı bir ay oldu bebeğim 50 cm ve 3.5 kg dopdu bir ay sonra gttiğimzde hala 50 cm ve 4 kilo olms hiç gelişrmemiş bunu yaşayan anneler var mı

500 gr almış gelişmemiş değil. Bebekler haftada 150 gr yani ayda 600 gr aşıyorsa normaldir gelişimi, doğduktan sonra 200-300 gr kaybederler aslında ödemi gider. Buna göre sizin bebeğiniz 700-800 gr almış. Bol bol emzirin.

Slm kızlar doğum yapalı bir ay oldu bebeğim 50 cm ve 3.5 kg dopdu bir ay sonra gttiğimzde hala 50 cm ve 4 kilo olms hiç gelişrmemiş bunu yaşayan anneler var mı
Yarım kilo almış aslında. Kilo veren bebekler bile oluyor. Hemşire bir şey demedi mi?

Bebeğiniz için emzik kullanmayın. Ik dese emzirin. Bol su için, sık beslenin sütünüz artar. Tabii siz sürekli bebekle yapışık olacağınız için evde yardıma biri lazım. Anneniz falan yanınızda olabilirse çok iyi.
Ben bunlara dikkat ettim, ilk ay 1.6 kilo aldı bebeğim.

Bir de en iyi süt yapan şey uyku. Bebeğiniz uyudukça siz de mümkünse uyuyun.

Normal tabiki 1 ay olmus daha. Benim bebegim de 3.5 kilo dogdu 2.900 e kadar indi. Hem sutum azmis. Hem de odem fazlaymis. Sizinki yine almis masallah. Saglikla buyutun.

Kilo alımı normal 500 gram gayet iyi yani , hiç gelişmemiş ne ya bu kadar evham neden

Yarım kilo almış aslında. Kilo veren bebekler bile oluyor. Hemşire bir şey demedi mi?

Bebeğiniz için emzik kullanmayın. Ik dese emzirin. Bol su için, sık beslenin sütünüz artar. Tabii siz sürekli bebekle yapışık olacağınız için evde yardıma biri lazım. Anneniz falan yanınızda olabilirse çok iyi.
Ben bunlara dikkat ettim, ilk ay 1.6 kilo aldı bebeğim.
Ben yurtdışndayım yanımda akrabam yok mal3sef tek başıma bakıyom büyük oğlumda iki yaşında olunca epey zorlanıyorum

Ben yurtdışndayım yanımda akrabam yok mal3sef tek başıma bakıyom büyük oğlumda iki yaşında olunca epey zorlanıyorum
Allah kolaylık versin. Peki hemşire bir şey demedi mi mama başlatalım diye?

Boyınun uzamamasına şaşırdı doğumda yanlş hesaplamıslardr o zaman dedi mamada ver dedi ama mamayı sevmedi içmiyo sade 20 ml içiyo
Emen bebeğe mama vermeyin. Zaten bebekler ilk ikinhaftada bir kilo.kaybiyasak 200 g mesela. Sonra tekrar almaya devam.eder o ilk.etapta ödem atilir. Mamayi bosverin bolca emzirin. Kendinize de bebege de eziyet etmeyin.

Benim bebeğimde ilk ay 1 kilo aldı boyu da 1cm uzadı.. O da uzadı mı bilmiyorum artık boyunu ölçen hemşirenin düzgün ölçtğünü düşünmemiştim açıkçası.. Yani benimde bebeğim ilk ay uzamadı ve kimse bu durum anormal demedi.. Ayriyetten maalesef bazı sıkıntılardan dolayı biraz sık doktora gitmiştim ve doktorumuz herşeyin yolunda olduğunu söylemişti.. Bebeğiniz kilo vermemiş ve yeterli miktarda kilo almış hiç canınızı sıkmayın ☺️ maaşallah kuzucuğa 😍

Boyınun uzamamasına şaşırdı doğumda yanlş hesaplamıslardr o zaman dedi mamada ver dedi ama mamayı sevmedi içmiyo sade 20 ml içiyo
Olsun siz gün boyu birkaç kez verin. 20 ml de içse kârdır. Burada mama vermeyin diyenler de sağlıkçılardan daha iyi bilemez. Sağlıkçıları dinlemek en iyisi.

Benim de küçük çocuğum olduğu için sizi çok iyi anlıyorum. Gün boyu onun yemeklerini hazırlayıp sadece onunla ilgilenmek bile yorucu oluyor. Bir de ev işleri var, küçük bebekle hep ilgilenmek lazım. Yorgunluk yüzünden sütünüz çok artmaz

Olsun siz gün boyu birkaç kez verin. 20 ml de içse kârdır. Burada mama vermeyin diyenler de sağlıkçılardan daha iyi bilemez. Sağlıkçıları dinlemek en iyisi.

Benim de küçük çocuğum olduğu için sizi çok iyi anlıyorum. Gün boyu onun yemeklerini hazırlayıp sadece onunla ilgilenmek bile yorucu oluyor. Bir de ev işleri var, küçük bebekle hep ilgilenmek lazım. Yorgunluk yüzünden sütünüz çok artmaz
Valla ben de cok yoruluyorum ama emzirmekten vazgecmiyorum. Mamaya yonlendirmek ne kadar mantıklı yahu.

Valla ben de cok yoruluyorum ama emzirmekten vazgecmiyorum. Mamaya yonlendirmek ne kadar mantıklı yahu.
Burada yönlendirme yapan sizsiniz. Hemşirenin dediğinin tersini yapmasını öğütlüyorsunuz. Ben de sadece anne sütüyle besledim çünkü hemşirem öyle demişti. Sağlıkçıların dediğini yapmak en doğrusu. Onlardan daha iyi bilecek değiliz.

Şimdi ne durumdasınız? İnşallah büyümüştür. Doğum boyunu hemşireler yanlış ölçmüştür muhtemelen. Kilo alsın diye de bebek emdipini emsin Emmedipini sağıp kaşık biberonuyla içirin.

Şimdi ne durumdasınız? İnşallah büyümüştür. Doğum boyunu hemşireler yanlış ölçmüştür muhtemelen. Kilo alsın diye de bebek emdipini emsin Emmedipini sağıp kaşık biberonuyla içirin.
Sükür suan daha iyi ya doktorda yanlış ölçmüşlerdi dedi kilosuda normal suan canm 😘😘

Back