Bebeğim bir göğsümü almıyor :(

nyhall

Guru
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2009
52
0
286
İzmir
arkadaşlar bir sorunum var: bebeğim 7 aylık olacak ve yoğun şekilde emziriyorum ama sağ memeyi bazen almıyor yada alsada kısa süre emip mızmızlanıyor. çabuk bırakıyor. doydu sanıyorum ama diğerine geçince emmeye devam ediyor.
bu nedenlede sağ tarafta belirgin şekilde süt azaldı. çalıştığım için sağıyorum ve soldan 150 ml sağıyorsam sağdan 50-60 ml zor sağıyorum. 1/3 oranında yani.
bu neden olabilir? yaşayan varmı çözümü nedir ?

Cnm oncelikle ALLAH bebegine saglikli hayirli uzun omur nasip etsin.

Ikisinden emzirmeye calis cnm yani birazcik zorla miz mizlaniyorsa birak sakinlessin sonra yine istiyecektir nasilsa.

Sol gogusun sag gogusune nazaran daha buyuk olur sonradan yani orantisizlik olur ve bu seni ciddi manada yipratir.

Belkide sut az oldugu icin iki cekmede bitiyordur sutun ondanda miz mizlaniyor olabilir ama emdikce sutun cogalir.

Yediklerinede cok dikkat et bebeginin sevmedigi seyler yimemeye ozen goster (sarimsak vs sutun tadini ciddi manada bozuyormus).

Ikinizede saglikli guzel gunler dilerim.

Aslında bu bı kisirdongu. Emmedikce azalio azaldikca emmio galiba. Ama pekte az sayılmaz süt. Ağzının kenarından akio birakinca. Zorluomda zaten. Oofff

aynı şey bende de var canım.ama kafama takmıyorum valla üstüne düştükçe inatlaşıyo bunu farkettim.uykudan kalktığında ya da iyice acıktığı zaman ilk sağ göğsümü veriyorum,doluyoda yani süt olmadığından değil..belkide ucuyla filan ilgili,diğeriyle daha rahat hep onu istiyo belkide..bir ay öncede sol göğsüme yapmıştı aynı şeyi geçti,bu da geçicek diyorum..kafanı takma bence..

ben dün akşam farkettimki benim oğluşum sol tarafına yatmak istemio galba :S
bende kol altıma doğru yatırdım ve sağ göğsümü verdim
kandırdım yani
o zaman emdi..... tersinemi gelio nedir...
yani umarım öle bişidir yoksa sol tarafında bi sorun olduğu için o tarafa yatmadığını düşüncem

merhaba arkadaşlar bende öyle bi problem yaşadım malesef......dün bi arkadaşıma gittim 45 gün oldu doğum yapalı oda böle şikayet ediyodu.....ama çözmüş nasıl yaptın dedim emmiyen göğsüme annem küçük kaşıkla mama yı damla damla döktü bebişte göğsümden geliyo sanıp hep emdi şimdi normal emiyo dedi haberiniz olsun.................

benimkide sag tarafı pek emmiyo cünkü cocugu sag tarafıma alınca zor nefes alıyo bende yataga yatıyorum beebegımı
kolumun üstüne alıpsag memeyi üstten verıyorum anlatamadım yani sol tarafa yatıp sag memeyı emzırıyorum
sol meme altta kalıyo

işde bende bunu anlatmaya calısdım burnundan dolayı diğer tarafda daha kolay nefes alıyo dikkat et bak

sevgili nhl
sana cok guzel bı önerim olacak
amuda kalk memeyi öle vermeyi dene bu sefer belki başarırsın :)

sevgilerimle rnt

ben de aynı sorunu kızım 4 aylıkken yaşadım. bazı dönemlerde bu tip garip huylar edinebiliyo bebekler. ben de aynı bu yöntemi uyguladım. bide uykudayken emiyodu uyanıkken emmiyodu. ama zamanla alıştı. her iki göğsünü de emzirmeye devam et derim. çünkü emzirmeyi bırakınca göğüste şekil bozukluğu oluyomuş. biri büyük biri küçük :) senin bebişinin ki de geçer zamanla bence.

Bazen bir göğüsten gelen süt diğerine göre daha farklı tatta olabiliyormuş,daha tuzlu mesela.benimki de daha çok sol tarafı emmeyi seviyordu.biraz şeker yada pekmez sürerek vermeyi deneyin.az çok işe yarıyor.denenmiştir :)

bizdede aynı sorun var kızlar...5 aylık bi kızım var ve sağ gogsumden emmek istemiyo resmen bir sure sonra ağlamaya başlıyo.ve sağ goğsum soldan belirgin bir şekilde daha küçük.doktorumuza sordum ve oda bazı bebeklerde bunun olduğunu belirtmişti.sola yattıklarında kendi kalp seslerinden rahatsız olabileceklerini ve bundan dolayı o taraftan emmek istemeyebileceklerini solemişti.ilk emzirmeye o gogusten başlamam gerektiğini solemişti.onuda denedik ama bazen kısa sureli emiyo bazen aç bile olsa emmiyo malesef.napıcaz bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…