bebeğim beslenmiyor

gkulata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2022
527
777
3 aylık oğlum var kendisi 34 haftalık 2.5 kilo olarak doğdu ve son 3 haftadır çok iştahsız. hem beni emiyor hem mama veriyorum ama benim sütüm yok. sağınca 40 cc anca geliyor.
doktor 120-150 cc içmesi lazım 3 saatte bir dedi ama 70 anca içiyor.

en büyük problemim de gece uykusuna geçtiğinde tamamen beslenmeyi reddediyor. rüya beslenmesi filan yapmıyor. bir şekilde uyandırıp biberon veriyorum saatlerdir aç olmasına rağmen uyansa bile gece içmiyor.

nedendir ve nasıl çözerim bu durumu üzülüyorum 3 aylık ve 5 kilo şu an çok zayıf.

3 aylık 5 kilo iyi kız boyu uzunsa biraz zayıf gözükebilir. Emme sırasında kulagıyla oyna ben öyle yapıyorum hırslanıp dha açok çekiyo

İyide doğum kilosunun 2 katına çıkmış . 5. Ayda bekleniyor bu. ? Her bebeğin aya göre gelişimi doğum kilosuna göre hesaplanır ve o bebeğin normali bu olur. 4 kilo doğan bebekle sizin bebeğinizin gelişimi bir olamaz ve böyle bir gelişim beklenemez.
Ayrıca sağımla emme bir değil keşke biberona alismadan kaşık biberonla besleme yapsaydiniz. Emerek daha çok artırır ve daha çok süt çeker bebekler . Eğer kuvezde hastane ortamında kaldıysa onun dışında söylediklerim az da olsa emzirebilirseniz emerek sütünüzü daha çok artırır. Biberon vermeyerek emme süresini uzatabilirsiniz. Gece emzirmelerini atlamayın . Ve emzirmeden hemen sonrası sağım işini sıklastirarak sütünüzü arttırabilirsiniz. Ayrıca akşamları powerpung süper sağım yapabilirsiniz sütünüzü arttırmaya yardımcı olur. Kaşık biberon şart ilk biraz çok dökülüyor biraz zor geliyor fakat alışınca çok kolay. Bol su 3-4 litre.

Son düzenleme:
Doğum kilosunun üzerine 3ay koymuş normal bence de ki yarım kilo alsa aylık o bile yetiyro ilk etapta, bezleri nasıl boş mu, ilk bir ayda iki üç saat arayla besleniyor ama ay gectikce süre artıyor ya da bebeğin talebine gore, size bu ayda üç saatte bir 150cc lik beslenme mı önerdi, sütünüzu sağmak yerine sık sık emzirin bence dhaa mantikli, bende alnıni severdim parmak ucumla yanaklarına falan dokunup uyarirdim hırs yapardı, bı kendine gelirdi uyku arasında, gece iki üç saatte bir uyandırmak yerine emzirip uyut biraz süreyi uzat 3bucuk dört saat yap acıkacaktir, takip etmediysen bezlerini takip et bakalım dolu mu boş mu günde kaç tane çıkıyor bez 5 6 tane değişse yetiyor diye hatırlıyorum yanlissam arkadaslar düzeltsin lütfen..

Düzeltilmiş 3 aylık mı kronolojik 3 aylık mı? Bazı bebekler rüya beslenmesi yapmazlar bu sağlıksız bir durum değil yani bebek talep etmezse tüm gece uyuyabilir. Biberon başlığını değiştirip daha hızlı akıllı bir başlık kullanın meme ve biberon dengesizliği iştahsızlık yapar . Ben de prematüre annesiyim ve sürecimiz daha zordu . Çisli bez sayısı yetersizse muhakak baska doktora gidin

Hayatım benim oğlanda 3 aylık 5 kilo 100 gram doktor gayet iyi dedi. Yani zayıf değiller
Mama değiştirebilirsin belki mamayı sevmemiştir

Eger doğumdan itibaren 3 aysa suanda zaten bebek düzeltilmiş olarak 1 buçuk aylık yani kilosu gayet iyi maşallah. Emme refleksine sahip olarak doğmadiysa asla emzirmek için zorlamayın bebeği çene yorgunluğu olur. İlla anne sütü almasını istiyorsanız sutunuzu 3 saatte 1 sağım yaparak verin bebeğe. Kasık biberon diyenler olmuş 9 aylık bebekle karıştırmayın prematüre bebekleri çünkü bu bebeklerin bircogunda erken doğuma bağlı beslenme sorunu olabiliyor anne sütü önemlidir evet ama bebeğin ac kalmaması daha onemlidir . Siz bebeğinizi her zaman sanki 6 hafta geriden geliyor gibi takip edeceksiniz kilosu boyu gelişimsel tabiki 6 hafta geriden takip edilmeli 40 haftalık,bebekler gibi düşünür ve davranırsanız olmaz sıkıntı yaşarsınız bu arada rop muayenesine gittiniz mi

Kuzum benim kızım 2650 doğdu. 3.ayında 4650 idi. Ki seninki prematüre. Düzeltilmiş 2 aylık sayabilirsin o çocuğu. Ve 2 ay için 5 kilo da aslında çok çok iyi… ki benimki 4 küsürken bile doktor iyi diyordu yani çok takma kafana…. Yeme konusunda da dürte dürte vermeye calış. 3 saatte bir almıyorsa 4 saatte bir dene. Belki acıkmıyordur bile. Ben de sen gibi çok kasardım kendimi. Dürter dururdum cocuğu. Ama cocuk 4-4.5 saat arayla acıkır yerdi. Onda da verirsem alır, vermezsem acıkıp ağlamazdı. Yapısı cocuğun. Hiç kasma, üzme kendini. Aç cocuk ağlar. Aç cocuk uyanır. Aç cocuk yıkar ortalığı. Acıkmıyor demek ki. Sen gene dene. Almazsa da hiç üzme kendini

Size göre zayıf 3 aylık bebek kaç kilo olmalı

Hayatım benim oğlanda 3 aylık 5 kilo 100 gram doktor gayet iyi dedi. Yani zayıf değiller
Mama değiştirebilirsin belki mamayı sevmemiştir

Kilosuna herkes iyi demiş ama bana doktor söyledi iyi beslenmediğini. Persentili gittikçe düşüyormuş. Geçen aydan daha az beslenmiş mesela. Önce emzirip sonra mama veriyordum. Önce mama ver sonra emzir dedi doktor çözüm olarak.

Kuzum kesinlikle hayır. Çocuk kendi persentilinde gidiyor. Ayrıca her bebek 5.ayında doğum ağırlığının 2 katına, 1 yasında doğum ağırlığının 3 katına çıkmalı. Aslında çok çok normal. Başka doktora götür, emin ol o da normal diyecek. Ben çocuk gastroentolojiye kadar gittim kilo için. Onların da dedikleri bana bunlardı ve benimkinde bile normal karşıladılar. Cocuk ilk 3 ayda, her ay 500 gr alıyorsa normaldir. 5 aylıkken doğum kilosunu 2 ye katladıysa normaldir. Seninki 3 aylıkken katlamış zaten maşallah… ayrıca önden mama, arkadan meme vermek meme reddi yapar. Senin sütünü de azaltır. Biberonla hızlı hızlı rahatca aktığı için, e hali hazırda az çok midesi dolu olan bebek emmek için efor sarf etmek istemez. Emmek bebekler için yorucu bir eylem cunku. Ya avaz avaz ağlayıp mama istiyorlar. Ya da yediği mama miktarına razı gelip, memeyi belki çok az emip bırakıyorlar. Bu yüzden bu hiç doğru bir yönlendirme değil. Bence kesinlikle başka doktordan da görüş al derim

Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. O halde başka bir doktora daha götüreyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…