Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğim beşikte uyumuyor

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

ncakir89

Guru
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2009
1.126
3
358
Bursa
arkadaşlar bebeğim doğduğundan beri doğru düzgün beşiğinde uyumadı.bugün 5. ayına girdi kızım.gece uyutuyorum beşiğine yatırıorum 1 saat sonra uyanıyor ama yanımda yatırırsam 4 5 saat uyanmadıgı oluyor.beşiğinde yatrdığım geceler çok sık uyanıyor bu sfer ben çok ykusuz kalıourm bebeğimde sağlıklı uykusunu alamıo.ne yapmalıyım sizce?yanımda mı yatırmalıyım bilememdm.:26:

keşke beşiğinde yatırmaya alıştırsaydın.Ayrı yatmaya çok zor alışıcak gibi görünüyor.Ya 3-4 gece uykusuz kalmaya razı olur beşiğinde yatırmaya alıştıracaksın ya da yanında yatırmaya devam edeceksin.

yanımda yatıncada yüzüstü yatmak onun için daha rahat oluo sanırım ya göğsümde uyucak yada yataga yüzüstü yatırıcam öle deliksz uyuo ama bende korkuorum beşiğine öle yatırmaya yanmdayken en azından kıpırdasa uyanıorum

benim kızım sadece ilk 20 gün yattı sanki boşa almışım gibi o karyolayı şuan 3.5 aylık ve birlikte yatıyoruz düşün akşam uyuduğunda bile benim yatağımda yatıyor nasıl yapacam bende bilmiyorum ama gece 8 kere kalkıyor hala gaz sanırım bittim artık

canım bebeğin gündüz uykularını nerede uyuyor?

ilk günler benmde yatıodu ama artık yatmıo yatıo ama hep ağlayarak kalkıo.yanımda yatırdığım zamnlar ise gece 1 2 defa ancak kalkıyo çok güzel uyuyor sabahda geç kalkıo gün boyunca uykusnu aldıgı için huzurlu oluyor yavrum.ama beşikte yatınca sabah 6 7 dedmmi kalkıo sonra gün boyunca hep mzırdanıo.ne bilim anlamadım napmalıyım bilmiorum.

düşünüorum annem dio 3 çocugumuda koynumda yatırdım hep benmle uyudunuz dio.eşimde öyle.bakıorumda hiç kişilk bozuklugu falanda yok.öle diolar ya.anlamadım yaaa

canım bebeğin gündüz uykularını nerede uyuyor?

ayağımda sallayarak uyuodu anca.ama yanımda yattığından beri çocugun huyu değişti kendi kendine uyumayı öğrendi.gündüzde gecede uykusu gelince sarıorum kollarını kendi kendine uyuo.gece de öle.ama beşikte yatıoken öle değildi.çok zor uyurdu.aslında benm kıza iyi geldi yanımda yatması ama iyi bişeymi yapıorum bilemedm.:18:

kıyamam yaaa anne kokusuyla uyumak gibisi var mı?Keşke bende her akşam anneme sarılıp uyusam.Eğer sen ve eşin bu durumdan rahatsız değilseniz yavruna sımsıkı sarılarak uyu.

bir çaresini bulabilirseniz bana da söyleyin benim oğlumda rahatına çok düşkün beşiği çok geniş değil dönünce parmaklıklara çarpıyor istediği gibi gerinemiyor ve 1 saat ancak uyuyor onda o yüzden sürekli bizle yatıyor artık rahat edemez hale geldim çünkü çok kötü yatıyor...

valla biz artık yatağa yan yatıoruz ben ortaya yatıorum kızımıda yatağın baş tarafına koyuyorum babayı kenaara atıoruz canım kızım uyurken yastıgından sürüklene sürüklene benm yastıgıma geçmeyi başarıo

Benm oğlumda 9 aylık benle yatıyodu doğduğu zaman 5 aya kadar hatta yer yatağındaydık emeklediği için kalkar kalkmaz bi dönem şimdi babasıyla normal yatağımıza geçtik ama alıştırmadığım içinde sık sık emzirdiğm içinde yatmıyo yatağında şimdi.suç bende..ara ara oynaması için içine koyuyorum zaten ...
hala emdiği için banada zor oluyor oraya koymak onu almak mecbur koynumuzda hala...sık sıkta uyanıyo diş çıkarıyo ilerde alışır ..
inş geç kaldık biz.en iyisi doğar doğmaz anne kokusundan uzak tutmak.yoksa hep anneyle olmak istiyo.emzirip koysaydım keşke taa baştan.mileti dinledim şimdi sıkıntıyı çekiyorum..

Kızım doğduğuna annem çok söylendi yapıştırma göğsüne emzirince bırak beşiğe yok anneee yaaa sen karışma çok güzel kokuyor azcık daha tutucam kucağımda :))))

Daha 5-10 günlük çocuk azcık ağlasın dur ayağıma alayım kızımmm bırak çocuk kendi kendine susar alıştırma ayağa yok anneeeee yaaaa çok zevkli baksanaa :)))

Sonuç kızım alıştımı yanıma gerçi çokta şikayetçi değildim çünkü çalışıyordum onunla yatmak zevkti sabaha kadar koklaya koklaya uyuyordum amma velakin çookkk zorlandığım zamanlar oldu bu şekilde 4 sene devam etti ve 4 yaşındayken kendi kendine anneee ben odamda ayıcıkla uyuycam dedi olur dedim yatırdım daha o akşam alıştı ve yalnız uyudu tabi eşim ve ben sabaha kadar uyumadık ya düşerse,ya uyanırsa ya duymazsak o 1 günde alıştı ama onsuz yatmaya ben 1 haftada anca alıştım :)))

Şimdi oğlum doğunca emzirir emzirmez beşiğe koyucam ve ayakta sallamıycam diyorum bakalım doğsun uygulatıcakmı paşa.

Gerçi eşim diyor amannn oda yanımızda uyusun çocuk bizim yatak bizim ne zararı var kısmet bakalım :))))

vallahi bende sadece türkiyede yatağa yan yatan bir tek biz varızdır diyordum eşime demekki yanlız değilmişiz bizde aynı yan yatıyoruz oğluşum yatağım baş kısmında ben ortada zavallı eşim kenarda ama benim bebeğim 2 günlüktü talihsiz bir olay yaşadık hastanede sezeryan oldum ilk günler sütüm gelmedi diye mama verildi mamada tıkadı nefes alamadı ölüyordu o korku bana yetti tek başına yatağına yatıramadım gene tıkanırsa duymassam diye o yüzden şuanda 6 aylık hala bizimle yatıyor gündüzleri kendi yatağına yatırıyorum ama anlıyor ve patlatıyor gözlerini illa bizim yatağı istiyor orada alıştı amannnnnnnnnnn ne olacak yatsın yatsın ne kadar yatacak eninde sonunda kendi yatağında yatacak bence boşverip tadını çıkartmak lazım çok güzel ir duygu .-)

Ben bu uyutma konusunda kimseden bir tavsiye almamıştım, emzirirken uyuduğu zamanlar yatağına yatırdım (park yatak) normal uyuyacağı zaman yatağına yatırıp hafiften yatağını sallar gibi yaptım, inat edip mızıldandığı zamanlar da vazgeçmeyip aynı şeye devam ettim. (çünkü başka türlü uyutmak gelmedi aklıma). Hiç bizim yatağımızda yatmadı. 1,5 aylık olana kadar onunla aynı odada yatıyordum sonra ben yatak odasına transfer oldum, şimdi gık dese duyup kalkabiliyorum. Zaten o da sağolsun çok düzenli bir uykuya sahip ne zaman uyanıp ne zaman kaka yapacak onu bile çözdüm artık.
En büyük zevkim gece emzirmelerinde o mememde uyuyup kalıyor ben de kurulduğum yerde, koyun koyuna öyle uyuyoruz sonra yine herkes yatağına :) Şimdi 3,5 aylık hele eli yüzü çıksın, başı yastığa gelecek kıvamda olsun da o zaman sarıla sarıla uyuyacağım...
Herkes gönlünden nasıl geliyorsa öyle yapsın, hayat bu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…