slm arkadaşlar bebeğim 3 aylık olacak 28 ocakta ve benı emmeyı bıraktı ,bende sağıp verıyorum ama yetmıyor ilave olarak mamada verıyorum ,sizce ek gıdalara geçmelimıyım
neler verebilirim bebeşime meyve ve sebze olarak kafam karıştı herkes farklı bişey söylüyor dr da bişey demedi
cnm sabırla ver acıkınca emcektır bence bu aylar denıyormus butun bebekler annem 7 cocuk annesı ve o ben yenı dogum yaptıgımda demıstı 3 ıle 5 ay arası bebekler memeyı emmeyı ret edermıs sabırla ver memeyı yoksa bırakır demıstı benımkı eskısı kadar duskun deıl ama emıyo bence sende bıraktırma bıberona alısmasın
canım ek gıda için erken çok
sen emzirmekte ısrar et mamayı daha az ver
benim oğlum hiç emmedi ama sanırım 3.ayda bi ara emmeyi bırakıyolarmış sonra tekarar emiyolarmış ama sen pes etme tabi
baktın olmuyo mamayla besliceksin sağlıklı olsunlarda bi şekilde doyar onlar
benim oğlumda bir dönem memeyi ısrarla istemedi ama açlıktanda ağlıyordu. Bende inat ettim mama vermedim ki nasıl olsa acıkınca alır diye. Resmen 1,5 gün aç aç ağladı ama sonunda baktı başka yolu yok emdi. Sende hemen mama verme bence.
zor bir durum gerçekten bebek acıkınca emer nasıl olsa deniyor ama bebeğin açlık süresi uzadıkça kan şekeri düşüyormuş kan şekeri düştükçede emme isteği ortadan kalkıyormuş yani kısır bir döngüye giriyormuş bizim doktorumuz böyle anlatmıştı.benzer durum benim kızımdada oldu bende uykusunda emzirdim sürekli zaten halada öyle devam ediyorum
benımkı bennı emmıyor sutumu sagıp bıberonla verıyorum sorun yok ama gogusumu gordugu anda cıglık cıglıga nasıl yapacam bılmıyorum benı emmesını saglamam için 4subatta dogum yaptım daha bugun sutum az az gelmeye basladı
ben de şu an aynı sorunu yaşadım.biberon olarak anne göğsüne en yakın ve kolay akmayan bibir biberon olarak dr. browns asdlı biberon markaını tavsiye edeim.ben 2 aydır kullanıyorum en azından diğer biberonlar gibi çabuk akmıyor.bbebeğin çenesini yoruyorki kasları zayıflamaz böylece seni emmek zoruna gitmez.çünkü kolaya alıştılar mı zoru istemiyorlar.bir de tavsiyem mamayı benmari usulü ısıt
slm arkadaşlar bebeğim 3 aylık olacak 28 ocakta ve benı emmeyı bıraktı ,bende sağıp verıyorum ama yetmıyor ilave olarak mamada verıyorum ,sizce ek gıdalara geçmelimıyım
neler verebilirim bebeşime meyve ve sebze olarak kafam karıştı herkes farklı bişey söylüyor dr da bişey demedi
ben de internette deli gibi araştırmıştım neden emmiyor diye. bebekler 3-5 ay arasında memey, bırakabilirmiş yılmadan vermek gerekirmiş diye önerileri okuyup kendimi avutuyordum. meğersem kızımın besin alerjisi varmış. ve 2-6 ayları arasında çıkarmış besin alerjisi bebeklerde. izmirde bir prof'a gittik. adam birkaç soru sordu bana. emerken başı çok terliyormu? evet. kakası yapış yapış mı? evet. poposunda hiç geçmeyen bir kızarıklık var mı? evet. ve bunun gibi bi sürü cevabı evet olan sorular sordu. besin alerjisi testi yapıcaz dedi. yaptı ve alerji testinin sonuçlarını gözlerimle gördüm. hangi maddeden deri altına enjekte etmişse alerjen olanlar kabardı. kızımın çilek,mısır,yulaf, tavuk, balık (beyaz ete yani) alerjisi varmış. ben de özellikle çileği tabak tabak tüketiyordum ogünlerde. bi ilaç yazdı ve bu besinleri yeme dedi. mucize gibi hemen düzeldi kızım. son on günde 300 gr vermişti. ne kadar üzülüyordum. şimdi çok mutluyuz :)