• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğim az mı kilo aldı...

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

makbulecelik34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
198
141
103
merhaba arkadaşlar bebeğim 2140 gr doğdu şuansa 4800 3 aylık bu ay sadece 500gr aldı bana sanki bi terslik varmış gibi geliyor. doktora götürdüm 2 defa görüntüde birşey yok dediler 2. gittiğim doktor kan ve idrar tahlili yapalım istersen dedi eşim bebeğimizi boşuna delik deşik edecekler diye vazgeçtik ama şimdi acaba tekrar gitsem mi diyorum
bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum...

mrh..benim kızım da 2200 dogdu..küçük dogan bebekleri büyütmek gerçekten çok zor...onlara biraz zaman tanımak lazım kızım şuan 10 aylık ve akranlarını yakaladık sayılır...
kızım üç aylıkken 5200 di.eger bir iştahsızlık varsa yada farklı bir rahatsızlık gözlemliyorsan bebeginde bence ihmal etme...tahlil yaptır derim..inşallah en kısa zamanda iyleşir...

öncelikle sorunumla ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. babağimin hareketleri ayına göre çok iyi ama sadece kafama takılan bu ay neden 500 gr aldı yarın sağlık ocagında kontrolü var bakalım ne diyecekler sorucam doktora götürmeli miyim diye bakalım ne diyecekler götür istersen derse hemen doktora götüreceğim medicinede mustafa bey varmış 2 ablamında çocuklarının doktoru hastaneye gelen herkez de onu beğeniyor bakalım hayırlısı inşallah birşeyi yoktur
bu arada emmeyi pek istemediği için arada mama veriyorum biberonla almıyor tadınıda pek sevmiyor bende kaşıkla veriyorum kaşıkla yutmak zorunda kalıyor...

benim kızım da 4 ayında sadece 300-400 gr aldı çok iştahsızdı 3 dr götürdüm ilk ikisi tahil yaptı bişeyi yok dedi ,üçüncüsü de tahlil yapmak istedi hepsi idrar tahlili yapmıştı ben yok dedim daha önce yapıldı temiz çıktı dedim dr bi daha yapalım dedi ve iyikine yaptırmışım idrar yolu enfeksiyonu çıktı ilaç yazdı ve kızım 1 hafta sonra normal haline döndü çok şükür...
bebgin daha çok küçük 3 ayında 500 gr az bir tahlil yaptır bence....eger tahliller normal çıkrasa sütün yetmiyodur beslenme ile alakalı olabilir...mama için de farkı biberonlar deneyebilirsin belki alışır...

oglum 3190 gr boyu 51 cm... şimdi 3 aylık 2 gün sonra kontrol var.
2 aylık ken gittigimde 5600gr 58 cm di bakalım ne kadar büyümüş kuzey bebek 2 gün sonra görücem:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

arkadaşlar saglık ocagına götürdüm hemşire değişmiş bu hamşireyi hiç begenmedim 700 gr almış bu ay 2 cm boyu uzamış doktora gitmene gerek yok dedi ama yinede senin dediğin gibi bi idrar tahlili yaptırayım en iyisi oturduğum yerden her yere araçla gitmen gerekiyor sağlık ocagına bile eşimde beni bırakacak diye hep geç gidiyo işe içime sinmiyor eşim gelsin yarın götürmeyi düşünüyorum hadi bakalım inşallah en kısa zamanda iştahı açılır...

bebekler 3. aylarında doğum kilosunun 2 katına ulaşmalılar.yani senin bebeğin normal kilo almış.bundan sonra kilo almalar düşücek.
aslında bunlar bir kıstas değil bence.bebeğin yapısı, genetik durumu da göz önünde bulundurulmalı.

çarşamba akşamı öksürmeye başladı bende perşembe günü doktora götürdüm doktor direk neden bu ay bu kadar az kilo aldı dedi bende beni emmek istemedi bu ay diye anlattım sonra baktı grip başlangıcı varmış ilaç verdi bide dediki 4 saatte bir emzir haftaya bugün gel kilo alımına bakalım dedi şimdide uyanık emmiyor ağlayarak uyanınca zoela veriyorum uyku semirgeni alıyor Allah'a şükürbakalım perşembe günü ne diyecek

3 aylık bir bebek için 4 saat çok uzun bi süre bence..ben 10 aylık bebegimi 3 saat ara ile besliyorum..
hasta oldugu için yemeyi reddetmesi normal ama yine de bence arayı bu kadar açma 3 saat sonra teklif et yemese bi saat sonra tekrar denersin..

selamlar; benim kızım da ayda sadece 500 gr alıyor 3500gr doğdu ikinci ayın sonuda 4500 grama ulaştık mama kullanmıyorum sizce başlamalı mıyım ?

3 aylık bir bebek için 4 saat çok uzun bi süre bence..ben 10 aylık bebegimi 3 saat ara ile besliyorum..
hasta oldugu için yemeyi reddetmesi normal ama yine de bence arayı bu kadar açma 3 saat sonra teklif et yemese bi saat sonra tekrar denersin..

aynen bende senin dediğin gibi yapıyorum doymuyor fark ediyorum emmeye yoruluyo galiba hemen elini emmeye başlıyor görümcem dediki onon oglu mamayı sıcak yermiş ben hep mamanın arkasında yazan gibi ılık yapıyorsum şimdi kendi içeceğim sıcaklıkta yapıyorum biraz biraz içmeye başladı bide emerken sallanmak istiyor istesin ben ucarak emziririm...:)

selamlar; benim kızım da ayda sadece 500 gr alıyor 3500gr doğdu ikinci ayın sonuda 4500 grama ulaştık mama kullanmıyorum sizce başlamalı mıyım ?

doktorlara sorsan aylık 500 gr alıyorsa yeterli ama bence insan kendi doktoru olmalı birazda bence vermeyi dene derim ben veriyorum bu gittiğim doktordan çok memnunum benimki bu ay 700 gr aldı niye bu kadar az aldı diye sordu direk
diger gittiğim doktorlar iyi diyip gönderiyordu bebekler yemeye yemeye mideleri küçülecek sonra annem aralıklı olsada sürekli yedir dedi midesi, yavaş yavaş büyüsün neyse bebişim ağlıyor...

Back