- 21 Mart 2019
- 224
- 396
- 53
- Konu Sahibi Mom but twinsmom
-
Aptamil 1 numara kullanıyoruz. Hipp ve sma da denedim değişen bişey olmadıPermatil mama mı kullanıyorsunuz
Kusma ve ishal yok çok şükür ama gazlı bi bebek malesef . Doğduğu günden bu yana kolik. Bio gaia ile epey bi düzene girdik ama sıkıntısı oluyor tabi.Kusma, ishal beya kabızlık, aşırı gaz vs var mi? Alerjik bir durum olabilir belki. Ya da hiçbir sıkıntı olmayabilir de. Günlük 20 gr alması yetiyor o aylarda. 600 gr alsa da normal. İki bebek farklı olabilir normal. Persentil değerleri nasıl
Yine de aklınızda bulunsun alerji olayı. Benimki de ilk 4 ay aşırı gazlıydı. Sabahlara kadar kıvranır rahat uyuyamazdı. 3. aydan sonra kusma başladı. Meğer süt alerjisi varmış. İlk aydan beri pişik gibi hafif kızarıklık ve su gibi kakası vardı meğer bunlarda belirtiymiş. Laktoz intoleransı da vardı sanırım o da kıvranmalara gaza sebep olabiliyor. Tabi inşallah bebeğinizde yoktur. Zaten yoksa da 20 Hazirandan hesaplayınca gayet normal. Doktorunuz daha iyi bilir tabi.
Kilo alımı sınırda ise de normal. Benim gebeliğim çoğul değil üstelik 41 haftalık dünyaya geldi. 2900 doğdu sonra ilk iki hafta içinde 2500 oldu sürekli de emziriyodum ama kolik ti falan . Ben aşırı üzgündum bebeğim. Şuan 10 aylık oldu hala akranlarindan daha zayıf ama sağlıklı ilk günler boşuna üzülmüştüm. Her bebeğin yapısı farklı evet genelde bebekler ilk 3 ay çok iyi kilo alır toparlanır ama bizim gibi bebeği olan anneler bu sınırlarda olamıyo ama saglikliysa hiç üzülmeyin. Biz ek gıdaya geçtik tabiki ve o dönem daha iyi toparladı ama yine de akranları gibi hiç olmadı. Şuan beslenme adına bir sorunumuz yok ama kilo almıyo diğer bebekler gibi. Babası da zayıf yapiliymis küçükken.Merhaba arkadaşlar.
Ben 19 mayısta ikiz bebeklerimi dünyaya getirdim. 36. Haftalarında 2100gr ve 2500gr ağırlığında doğan iki kızım var Rabbim bağışlasın. 3 aylıklar fakat düzeltilmiş tarihleriyle tam 2 aylıklar. İki bebeğimin arasındaki kilo farkı her ay biraz daha açılıyor. Çok iştahsız bir bebek. Doğdukları günden itibaren memeye ek formül mama desteği veriyorum.Ama ilk günden beri mamayı sevemedi ve hergün biraz daha az yemeye başladı. Bugün aile hekiminde tartı günümüzdü. Ve farkın 1450gr a çıktığını gördük. Çok üzüldüm bu durumaminiğim 700 gr almış . Doktoru sınırda kilo almış dedi. 15 gün sonra tekrar bekliyor ve duruma bi bakalım dedi.
Sizin aranızda da böyle bebeği olanlar vardır muhakkak. Ne yaptınız nasıl aştınız bu sorunu. Ek gıda için de çok erken. Ne yapsam da iştahı açılsa ya da bu ayda yedirebileceğim kilo yapıcı bişeyler var mı ?
Çok teşekkür ederim ilginize. Laktoz intoleransı nasıl teşhis ediliyor acaba ? Salı günü muayenemiz var. Doktora bunu söylemeli miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?