Öncelikle ilk günler bebeğimi emziremedim, daha doğrusu emmedi, st kanalları tıkanmıştı sağınca çok az süt geliyordu, mama vermeye başladık, neyse ki emzirme danışmanı sayesinde sağım yaparak bebeğim anne sütüne kavuştu, emzirmeye başladım . Her gün ağladım, çok uğraştım çok yoruldum, yıprandım. Bebeğimi emzirmeyi çok istedim, sütü şırıl şırıl olanlara çok imrendim. İyi kötü mamayı bıraktık, kilosunu takip ettik her hafta, ilk aylarda 800gr alıyordu, 4 ay 400gr 5.ay 280gr almıştı. Ama keyfi yerinde, hala ara ara göğsüm tıkanıyor kabarcıklar çıkıyor, stok bile yaptım, 12gün sonra 6 aylık olacak kilosu 6490gr(erkek) doğum kilosu 3080gr.Doktor kilosu geride ek gıdaya başladıktan bir ay sonra da iyi kilo almazsa mamayla destekleriz dedi, çok üzüldüm. Öncelikle mama düşmanlığım yok belirtmek isterim, herkes bebeğine istediğini verebilir, ben vermek istemiyorum. Yani emerken yutkunma sesini sonuna kadar duyuyorum, kendisi bazen çok kısa emiyor, zorla da veremem artık büyüdü, açtır diye düşünüp verdiğimde biraz emiyor bırakıyor, onu da kusuyor. Anne sütünün yetersizliğini belirleyen tek kriter kilo mu, gelişimi gayet yerinde boyu 68 cm 6 ayın üst sınırında.Yani aç kalsa memeden ayrılırken ağlamaz mı bu çocuk? Zaten ek gıdaya başlayacağız, stokda da biraz sütüm var, bu saatten sonra mamaya başlamak istemiyorum, mama verdikçe sütüm kaybolacak biliyorum. Bu arada belirtmek isterim ben de bebekken çok zayıftım, hayatım boyunca kilom yaşıtladımdan gerideydi , eşim de çok kilolu değilmiş, ilk defa hamileliğimde kilo aldım bu kadar.