• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğim ateşlenirse ne yapmalıyım?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
643
İstanbul
mrb kızlar. 5 aylık bir oğlum var. bebeğim ateşlenirse naparım diye çok korkuyorum. bulunduğumuz şehirde hiç akrabamız yok. acemiyimde ilk bebeğim. sizin deneyimlerinizi yazmanızı istiyorum. kaç derece olursa ilaç verilmeli?üzeri nasıl giyindirilmeli? ne zaman banyo yaptırılmalı?banyosu nasıl olmalı ılıkmı soğukmu?kaç derecede acile götürmek gerekir? ayrıntılarıyla öğrenmek istiyorum.

39 dereceyi gecerse acile götürmelisin.. 5 aydan sonra bebekler diş çıkarırken biraz ateşi olur ama 38 dereceyi geçmez. 38 dereceyi geçerse o diş ateşi değildir.. ince kıyafetler giydirmeli ve mümkünse ılık banyo yaptırmalısın.. ayrıca mutlaka doktora götürmelisin çünkü ateş hastalık değil bir hastalığın belirtisidir.
bunlar deneyim değil sadece bildiklerim eminim deneyimli arkadaşlar da yazacaklardır.. inşallah bunları kullanmamıza gerek kalmaz..

canım 10 aylık bir oğlum var akşam ateşlendi 38i geçmedi ama ben hemen sirkeli bez koydum eklem yerlerine

37yi bile geçecek olsa hemen ağrı kesici ateş düşürücü veriyorum oda rahatlatıyor

39u geçerse hemen acile götürmüştüm ayramda ateşlenmişti

ama sakin ol e benim gibi panik yapma sakın

ilk aylarda bir çay kaşığı ateş düşürücü diyordu doktor. şimdi ateşlendiğinde bir ölçcek verilebilirmi 5 aylık bir bebeğe? diyelimki 37 yi geçti nasıl giydirmek gerekir?geceyse üstünü hiç örtmemelimiyiz?biraz ateşliyken gece uyuduysa uyurken ateşini takip etmelimiyiz?bunlar detay ama önemli detaylar..

canım şrubu aldığıneczacı ayına göre yazacaktır muhtemelen...

6 aydan büyüklerde 1 ölçekten daha az verilecek sanırım

37yi geçerse üzerini ince giydir vücudu soğuyana kadar

üzerini örtme sakın uyurken sürekli kontrol et ateşine bak

anladım canm tşkrler. biz şurubu aldığımızda 2 aylıktı.bir çay kaşığı dediler şimdi 5 aylık ne kadar vermem lazım onu bilmiyorum..ince giymesinden kasıt zıbınıyla kalması mı? çok ateşi olursa?

anladım canm tşkrler. biz şurubu aldığımızda 2 aylıktı.bir çay kaşığı dediler şimdi 5 aylık ne kadar vermem lazım onu bilmiyorum..ince giymesinden kasıt zıbınıyla kalması mı? çok ateşi olursa?

ben beş aylıkken 1 ölçek veriyordum ama şurubun adıda önemli tabi..??kıyafetide örneğin üstünde penye kollu bir zıbın altındada yine penye bir pijama uygundur bence:64:

Back