bebegim artık agulamıyor:(:(

elanurum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
487
17
42
ya kızlar 4 aylık bebegim agulamayı bıraktı:KK43:3.ayında bi başladı agulamaya sürekli knuşuyodu sesler çıkarıyodu ama son zamanlarda bıraktı yaa okadar çabalıyorum yeniden sesler çıkarsın diye tık yok çok moralim bozuluyo bi tuhaflık mı var
sizinkiler ne durumda,yoksa nazarmı degdi bebişime:KK43:

canım nazar olabilir bence.sen kendin dualar falan oku bebegine.allah nazarlardan saklasın.darısı bize

Ya bu nazar insanlara herşeyi yapıyor..Çok dikkat etmek lazım..Benimde sütüm azaldı bu yüzden ve sayamayacağım pek çok şey geldi başıma, insanların kem gözleri yüzünden..İşimden tutta görünüşüme kadar herşeyi etkiliyor..Ama çaresini hala bulamadım. Sürekli okuyorum ama çoğu zaman göze geliyorum :KK43:(( Hatta bebeğim doğduktan sonra resimlerini gönderdim birkaç kişiye, gönderdiğim günler bebek hep sıkıntılar yaşadı..Ya sürekli huysuzlandı yada kustu..Allah herkesi koruyup kollasın çok zor..Sende dua et canım..Düzelir İnşallah..Bebeğini nazar değirebilecek kişilerden uzak tut..Ben birkaç kişiyi mimledim öyle tecrübelerimle..

Son düzenleme:
benim bebegim 7 aylik benimkide 3 ayinda cok aguluyordu ama 2 ay hic ses cikarmadi senin gibi cok uzuldum ama simdi daha sert sesler cikarmaya calisiyor ondan dolayi hic meraklanma su anda dinlemekde sizi sonra konusacak

arkadaşlar bebekler tam büyüme çağında olduklarından herşeyleri aynı anda gelişmiyor bazen zihinsel gelişimleri sürüyor bazen bedensel , senin bebeğin bebeğin şu an agulamıyorsa emin ol başka yerleri büyüyordur başka şeyler öğreniyordur benim bebeğim de bir gün çıt çıkarmazken ertesi gün bütün gün boyunca çığlık atıp konuşabiliyor korkma bişey olmaz o şimdi kayıttadır, konuşmadığı zamanlar sen onla konuş bol bol muck..

ya kızlar 4 aylık bebegim agulamayı bıraktı:KK43:3.ayında bi başladı agulamaya sürekli knuşuyodu sesler çıkarıyodu ama son zamanlarda bıraktı yaa okadar çabalıyorum yeniden sesler çıkarsın diye tık yok çok moralim bozuluyo bi tuhaflık mı var

merab canım benim oğlum da 3 aylıkken agulamaya başlamıştı şimdi 5 aylık değişik değişik sesler çıkarmaya başladı endişelenme onlar şimdi konuşmayı öğreniyo kendi kendilerine boğazından sesler çıkarmaya başlarlar he b ide herkesin yanında anatma :nazar:değdirirsin sadece konuşmasını değil başka şeylerini de anlatma canım allah bebişine uzun ömürler sağıklı günler nasip etsin canım öp bebişini benim yerime:1hug:

yok cnm ne nazarı korkma sadece hecelı sesler donemıne gırdı oğlumdada olmustu artık agu demez de da ba gıbı tek hecelı sesler cıkarcak ve sok olucaksın birkac hafta sonra taklıt etmeye baslıyacak bebegın yavas ca oğrenıyor agu ılk cumlesı simdi oğlum dede diyor uffff yapıyo 6aylık

benim bebeyimde uc ayliktan bu yana masallah aguluyodu bir ay ara verdi agulamaya :))))))))))) simdi resmen ciglik atiyo alis veriste millet sok oluyo cicuk arabasina bakiyolar bakiyolarmi minnacik bebektenmi cikiyo bu sesler diye...dort yasina girecek abisini bile uykusundan uyandiriyo nagara atiyo beni cadim cirtlak minisim

hic merak etme bu sesssizligin bedeli daha sesli olur gorursuninsallahh..bu arada bebeyini saglicakla buyutme dilegiyle

benim kızımda aynı durumda artık konuşunca agulayıp cevap vermiyor. senağlama ama bizimkinin sebebi bence babam vardı yanımda 2ay babam çook ilgilenmişti tek onunla konuşuyordu şimdi babam ayrıldı yanımızdan babam gittiğinden beri hiç aguulamıyorrrsenağlama

canim benim en cok annenin nazari degermis bebislere sen sürekli oku.. ben bazen farkediyordum ben nezaman icten sevsem babasina desem söyle yapiyo böyle yapiyo cocuk o yaptigi seyi yapmamaya basliyordu.. sürekli okuyordum her banyodan ciktigimda her misafir geldiginde her disari ciktigimizda hep okurdum.. ama merak etme biseyi yoktur doktor zaten soruyo bisiler migirdanmaya basladimi agu diyomu falan diye sende ozaman söylersin korkma bisey yoktur belki cani istemiyordur canim bebisler akilli oluyorlar.. zorla bsiey yaptiramiyoz onlara keyifleri nezaman gelirse ozaman yapiyorlar..

şu an aynı sıkıntıyı ben yaşıyorum, bebeğim 1 hafta önceye kadar aguluyordu şimdi ses yok..
üzülyorum ben de.. şimdi bu topci görünce rahatladım biraz.
konu eskiymiş baya, şimdi bebekleriniz nasıl acaba?

bebeğim 2,5 aydan beri aguluyordu yaklaşık 1 haftadır agulamıyor bekliyorum acaba duymuyor mu diye korkuyorum fakat duyuyor.yakın tarihte beni bilgilendirecek olan var mı ? çok eskiden yazmış arkadaşlar birşeyler.kızım şuan 4 aylık

Son durumunuzu paylaşırmısınız aynı durumdayım şuan
Uyaran eksikligi olabilir sebebi. Tv tablet kesinlikle olmamali ve surekli uyaran halinde olmali. Zor bir surec biliyorum ama tv sizlik vs. hatta benim de basima gelecek ben nasil yapacagim bilmiyorum ama bu sekilde olmasi gerekiyor. Ablamin ikizlerinden biri uyaran eksikliginden az kalsin otizm tanisi aliyordu. Hic bir sekilde goz temasi kurmuyordu vs. tv yuzunden oldugu cikti ortaya. Uyaran arttigi anda masallah cocuk açıldı.

Üzülmene gerek sen takip etmeye devam et benim on aylık bebeğim daha yeni ses çıkarmaya başladı desem yeri,bende çok endiselenirdim.yani hiç ee fln bile demiyodu çok nadir derse diyordu.birde çok ciddi bı bebek sürekli kasları çatık olurdu..simdi bizim taklidimizi bile yapmaya çalışıyor, hapşırınca nefes alıp vermemizi ba ba- ma ma -de de -bı ara anne diyordu onu birakti..her bebeğin gelişimi farklı yani

benim yeğenimde 4 yaşında hala konuşmadı. Herhangi fiziksel ya da psikolojik bir problemi yok. tecrübeliler cevaplar mısınız? en son kaç yaşında konuşur bu çocuklar.

X