Bebek Beslenmesi Bebeğim ağzına lokma koymuyor :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

fatmabeyzaaras

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2025
20
3
1
21
Bebeğim beslenmeme ye devam ediyor 2gün sonra 6 aylık olcak ama azına lokma koymuyor prametüre bir bebek zaten 30 haftalık doğdu çok tembel çok hareketsiz hep uyur sadece kaşsikla yedire biliyorum oda bi gün boyu toplamı 120 CC anca denemediğim mama kalmadı elimde her marak var normal süt keçi sütü denedim sadece hep ağlıyor sağlık sorunu yok bide Ankara'ya doktorami götürsem bi anne olarak çok yıprandim 5 aya kadar sadece anne sütü aldı ve bi anda bıraktı

Merhaba benim kızım da 31 haftalık doğdu. Kaç kg doğdu kızınız kaç kg şuan? Kaç gün küvezde kaldı? Çok tembel hareketsiz demişsiniz siz düzenli olarak nöroloji ve pediatri kontrollerine gidiyor musunuz? Prematüre bebekler normal bebekler gibi değildir bazı konularda çok çok dikkatli olmak lazım. Şuan 6 ay dediniz aslında 3bucuk aylık düzeltilmiş yaşı baz alacaksınız

Tüm kontrolleri yapıldı mı erken doğan bebekler diğer çocuklar kadar hareketli değiller ama bu kadar olması iyi değil. Oğlum 29 haftalık doğdu ilk zamanlar oda sakindi ama aglamazdi sadece diğer bebekler gibi vücudunu çok hareket ettirmiyordu.
Yemek için doktora gidin çocuk doktoru bir fikir verir aç kalıp da ağlıyor olabilir

Aslında 35+5 ye doğum yaptım ama bebeğim in gelişimi anne karnında 30 haftalık ta kaldı 20 gün kuvezde kaldi 2 kilo doğdu 1770 Gr düştü sonra sadece anne sütü kabul etti 5ay anne sütü aldı şimdi 5 kilo 62 cm anne sütünü kendi brakti sütüm sadece emince geliyordu emmedik çe çekildi mama kabul etmiyor 22 kutu mama var evde çesit çeşit bir çay kaşiğ ek gıda almıyor

Gittik bana dedikleri tek şey 4 kiloya düşerse hastaneye yatirriz bi anne için ne kadar zor

Siz 30 haftaya göre hesap yapacaksınız aslında doğum kilosu çok iyi bu zamana kadar da aldığı kilo az değil. İlk etapta anne sütüne karıştırılan eoprotin kullanmanızı söylemediler mi? Ek gıda sakın başla mayın zaten çok erken daha. Zaten günlük tadımla 1 çalışma kaşığı başlarsınız fazlasını kabul etmez zorlarsanız reflü de çıkar bağırsak sorunları da .

Sizin çocuğa tam bakmamışlar gibi geldi bana açıkçası küvezde nasıl beslendi? Taburcu olurken nasıl bir yol izlemeniz gerekir anlatmadılar mı? Prematüre bebekler için eoprotin ve prematil mamalar var yüksek kalorili bunlardan söz etmediler mi? Ya da ilk ay kg alımına bakıp sizinle konuşmadılar mı çok tuhaf geldi bana hangi hastane acaba

Kırıkkale tıp fakültesi urundan ng ile beslendi emzirmekten başka çarem yoktu çünkü hiç Bir şeyi kabul etmedi onuda braktı

Lütfen başka bir doktora gidin. Özellikle çocuk nöroloji bölümüne görünün. Bebek çok tembel şeklinde ifadeniz beni biraz korkuttu ben de 28 haftalık doğum yaptım. Evet iştahsız bebekler ama bir kontrole gidin olur mu ?

Hep yatıyor aktivite yapıyorum ağliyor sadece yatmak istiyor

Diş sancısı mı çekiyor acaba

Gittiğiniz hastane sanırım biraz fazla ilgisiz. YB sonrası kontroller için bilgilendirme yapılmış mıydı? Bebeğim prematüre dediğim an üstüne titriyorlar doktorlar. Kırıkkaledeseniz sanırım Ankara yakın orda bi kontrole götürme şansınız yok mu? Tembel ifadesini kullanmanız beni de biraz düşündürdü çünkü.

Evet gotürcem bir kızım daha var 3 yaşında bırakacak kimsem yok ailem uzakta

Siz başka doktora gidin. Çocuğa ek gıda vermeyin çok erken daha bozarsınız bağırsak florasını aman diyeyim.

Evet biraz tuta biliyor ama biraz
Siz başka bir doktora gidin. Genelde fakülte hastanelerinin prematüre bebekler için ayrı bölümleri oluyor yenidoğanlarla takip ediyorlar. Bir araştırın fikir alın. Çünkü erken doğmuş desteğe ihtiyacı olabilir gecikmemek daha iyi sonra pişmanlık yaşamayın

İnşallah özelede götürdüm orada yapacamiz birşey yok diyip gönderdi bide Ankaraya gotürcem bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…