• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğim acı çekiyoooo ühühühü

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

demirim

annesinin lokumu
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
5.383
6
156
39
Muğla
bebeğim kakasını 3 günde bir yapıyo 2 gün sancı çekio uykusunda bile ıkınıo :çok üzgünüm:aranızda bebeğinin böyle sorunu olan varmı?
neden böyle ne zmn düzene girer ne yapmalıyım?:bbo:

benimki hergün yapıyordu, ama çok ağlayarak ve zorlanarak. uzunca bir süre kayısı armut vs. denedik geçmedi aylarca. en sonunda doktor baktı yarık oluşmuş dediduphalac şurup verdi sonra ağlaması azaldı.şimdi şurup kullanıyoruz. benimki ek gıdalardan sonra oluşmuştu, bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama. bir de salak gibi her akşam pirinç unu veriyordum, o da yaparmış

canım zeytinyağı ver 1 çay kaşığı iyi gelir...
Geçmiş olsun kuzucuğuna :teselli:

evet zeytinyağı iyi gelir... hergün 1 çay kaşığı ver...
bir de ek gıdaya geçtiyseniz kabız yapacak şeyleri verme bi süre ve tahıllı mama ver günde iki veya üç kez...kayısı suyu verebilirsin...
ama ek gıdaya geçmediysen bizim önerebileceğimiz zeytinyağı var sadece... bir de kulak çubuğunu poposuna sok biraz bekle öyle de yapar... ama tabi kesin çözüm değil sadece o gün yapar...

oy kıyamam ben ona, canım benimmmmm minicik bide ağrı çekiyo
her sabah aç karnına 1 çay kaşığı saf zeytinyağı içir tatlım zamanla düzene girer
doktoru nededi ? umarım dr götürmüşsündür canım

benim kızım hiç yapamıyodu ne bağırsak düzenleyici ne babuline ne saf zeytinyağı hiç fayda etmedi haftada 1 fitille yaptırıyorum... dr başka çare yok ya fitille devam edeceksin yada bebeğin makatından kamera sokulup bakılacak dedi..
bende böyle devam ediyorum

yenidoğan sanırım bebeğin.
bebeklerin ilk 6 aylık süreçte malesef bağırsakları yeni düzene girermiş.ve pıt-rt olayı ile kakasını zor yaparlarmış.
sen mutlaka spor yaptır bebeğine.ayaklarını katlayarak hareket ettir.
makatından ateş ölçeri de sokmak işe yarıyor.
ha dersenki yapmam ben.bebeğin bu şekilde kendi kendine kaka yapmayı öğrenecek.

.doğumdan 2 hafta sonra kabızlık sorunumuz başladı ıkınmalar ağlama kolikleri uykusuz geceler neler nelr çektim öyleki 6 gün yapmadını bilirim dr.duphalac verdi bir süre devamlı verdim ve 2 günde bir bazen hergün yapmaya başladı.ilaçla yapmasından rahatsızlık duyduğum için bir süre sonra kestim biberonla beslendiğim zamanlarda 1 çay kaşığı saf zeytinyağ koydum düzenli olarak tam bir ay yapsada yapmasada verdim.(yanlız bebeklerin yutma refleksi tam gelişmemeiş olduğu için doktorumuz zeytinyağını mutlaka biberonla vermelisin yoksa ciğerlerine kaçıp zatüre yapabilirsin dedi).şimdi 6 aylık son 1 aydır hergün yapar oldu.ama kesinlikle makatına hiçbirşey sokmadım sokmayında bu bebeği tembelliğe itip devamlı bu şekilde yapmasına alışkanlık kazandırabiliyomuş...

söylediklerinizin bi çoğunu denedimbebeğim daha 2 aylık 2 kere makatına zeytinyağ dokundurduk dr.u anne sütüyle beslenen bebeklerde 3 gün yapmaması normaldir dedi 3.günü onlarda aynı şekilde uyarma yapıolarmış dün kiraz suyu içirdim birazda ılık su verdim sabah yaptı hangisi iyi geldi bilemiorum küçücük bedeninin acı çekmesine dayanamıorum o ağlayınca bende ağlıorum kakasını yapana kadar ne yediğimi bile bilemiorum yapınca bayram yapıoruz yapamadığını bilen herkese haber verioruz :):)

Doktorumuz bize bir tatlı kaşığı yemeklerine zeytin yağ koy demişti ayrıca ıhlamurda karnını yumuşatırmış ondn bahsetmişti.

merhaba; öncelikle çok geçmiş olsun,
bizde benzer durumları çok yaşadık. Arkadaşların söylediklerine ek olarak sen kendi yediklerinede çok dikkat et, kayısı ye çok su iç sakın patates elma hamur işleri yeme özellikle sebze ve meyve ağırlıklı beslen. Sütünden bebeğin faydalanacaktır. Birde ıspanak ye mutlaka çok işe yarıyor.
sevgiler

Canım üzülme benim bebegim simdi 8 aylık ama ilk 4 ay neler cektik .dedigin gibi kaka yapamıyor sürekli huzursuz uykusuz doktorumuz bagırsakları daha tam işlevini yapamaz normal demişti yapamadıgı zamanlar önce kayısıyı haslayıp suyunu icirdim hala yapamazsa armut suyu en sonunda zeytinyagı ha bide masajlar yapıyordum ayaklarını karnına itiyorum karnına masajlar bi de hergun yıkıyordum bunların sonucunda mutlaka yapıyordu 1-2 kere fitil denemistim ama doktorum alıstırma fitile ona 3 gun süre ver demisti 3 gun icinde yapmazsa hemen bu islemleri yapıyordum ise yarıyordu gaz gibi sıkıntısı da varsa acı elma yagı al azıcık ayak tabanlarına azıcık karnına masaj yap ama cok kullanma bu da feci iyi geliyordu.sonuc fitile baglanmadan normal duzene gectik artık cok rahatız bitti o dertler ..ama sakın üzülme mutlaka gecicek unutucaksın bu gunleri ..bu arada son birsey ( ne cok konustum dimi :) ) emziriyorsan rezene papatya cayları ic normal cay icme

önerilerinizz iiçin tşkler pera söylediklerini mutlaka deneyeceğim öptüüümmmm herkessiii

poposunun etrafına zeytinyağı ile masaj yaparsan da iyi gelir canım bi dene bakalım.orayı uyarmak gerekirmiş

evet zeytinyağı iyi gelir... hergün 1 çay kaşığı ver...
bir de ek gıdaya geçtiyseniz kabız yapacak şeyleri verme bi süre ve tahıllı mama ver günde iki veya üç kez...kayısı suyu verebilirsin...
ama ek gıdaya geçmediysen bizim önerebileceğimiz zeytinyağı var sadece... bir de kulak çubuğunu poposuna sok biraz bekle öyle de yapar... ama tabi kesin çözüm değil sadece o gün yapar...

hayır saçmalamayın, popoya kulak çubuğu sokulmaz, popoya asla dokunmayın, çocuğun bağırsak düzenini bozarsınız, ancak düzene girecek belki, ilaçlarla vs olabilir belki ama asla popoya müdahale etmeyin, hem çatlak da oluşma riski var, en güzeli zeytinyağı içirmek, kayısı gibi bağısakları çalıştıran şeyler olabilir, ben bebeğim ilk dğduğu zamanlarda elimle karnına masaj yapıyodm sürekli, kabız olmadı benim bebeğim ama olma ihtimaline karşı her seferinde masaj yapardım karnına, birde ayaklarını karnına doğru itttirip egzersiz yaptırırdım, hareket edemedikleri için kabız olmuş olabilir, masaj bizde çok işe yaradı, o şekilde de yapabilirsiniz

eee aammaaa iyidee dr.da aynı şeyi yapıooooooooooooooooo ayyy benm kafam çok karışıooooooo

eee aammaaa iyidee dr.da aynı şeyi yapıooooooooooooooooo ayyy benm kafam çok karışıooooooo

canım aradaki fark da o zaten, o doktor, yani işin uzmanı, ya ben karşıyım, mecbur kalınırsa belki fitil yada başka bi ilaç kullanılabilir ama popoyu kulak çubuğuyla türtüklemek bana ters geliyo, ben yapmam, tercih senin

popoya kulak çöpü mü sokuyor doktor:1shok:?

canım kafan karışmasın,arkadaşlar doğru söylüyor popoya müdahale hem makatta çatlamalara neden oluyor hem de tembelliğe itiyor,o yüzden çok sık yapmamak gerekiyor. Zeytin yağı ve haşlanmış kuru kayısı suyu çok işe yarıyor yalnız önce bebeğin bağırsaklarının boşaltmış olması yani katı kakanın çıkmış olması lazım yoksa verdiğin bağırsak yumuşatıcı gıdalar bir işe yaramaz,çünkü katı kaka arkadan gelen yumuşak kakanında çıkmasını engeller. Önce popoyu uyar katı kakanın çıkmasını sağla sonra 1 çay kaşığı zeytin yağı ve 1 çay kaşığı haşlanmış kuru kayısı suyunu ver,her gün 1 er kaşık vermeye devam et,kakasını tek başına kolaylıkla yapacaktır .

Ek gıdalara başladığınız zaman kabız yapıcı şeyler vermemeye dikkat etsenizde bir süre sonra mecbur pirinçli ürünler vermeniz gerekecektir,o zaman da kabızlığı engellemek için prebiyotikli gıdalar en ideali. Şu an kızım 9 aylık 2 günde bir sütaş'ın babymix yoğurdundan yediriyorum (sinbiyotik yoğurt) bağırsaklarını çok güzel düzenliyor.Ek gıdaya başlamış olan arkadaşlara da tavsiye ederim.

valla ben anne sütünden başka bişey vermiodum şimdilerde kiraz suyu veriyorum yapmaya başladı yyaawwww kulak çubuğunu sokuyooruz derken dibine kadarda sokmuyoruz herhalde sadece uyarıyoruz başka ne şekilde uyarılırkiiiiii dr. 3.günün sonunda uyarın dedi zaten çok sıkta yapmıyoruz bende tembelleşecek diye sadece 2 defa yaptık çok canı yanıyodu ıkınmaktan,gözleri kıpkırmızı oluyodu onu öyle görünce insan dayanamıyo şimdilik pek bi sorun gözükmüyo kayısı suyunuda deneyeceğim tşkleerrrr

Back