Bebeğim acaba aç mı?acil yardım lütfen...

turbuk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
191
0
40
Kızlar bebeğim 4,5 aylık.1 ay önce çalışmaya başladım.1 aydan beri bebeğimi yanındayken emziriyorum işyerinde de sağıp ertesi güne biriktiriyorum.bu zamana kadar kilo alımı da iyiydi.2-3 günden beri göğüslerim acayip yumuşadı önceden süt biriktiğinde şiş olurdu.şimdi öyle değiller.bebeğim de önceki gibi emmiyor sağıyorum önceki kadar süt çıkmıyor.sağlık ocağındaki hemşireye sordum bebek emdikçe sütü bulur sütün vardır dedi.sağmayla gelmeyebilir dedi.ama sağarak biriktirmek zorundayım.neden böyle olmuş olabilir siizce?beslenmeme ve sıvı alımıma da dikkat ettiğimi düşünüyorum.cuma günü bebeğimi tarttık 15 günde 200 gr almış.normalde ayda 1 kiloya yakın alırdı.bu aydan sonra azalır mı kilo alımları?hemen mamaya sarılmak da istemiyorum iyice sütüm azalıcak korkusuyla.bebeğim de 2 gündür çok durgun.aç olsa ağlar diyorum ağlamıyor gayet sakin.bu hali normak mi sizce?bir de sütüm iyice azalırsa mama mı vermeliym yoksa devam sütü falan mı?hangi markayı önerirsiniz peki?tecrübeli anneler ne yapmalıyım?

merhabalar aynı durum benimde başıma geldi kızım bugün tam 5 aylık olacak. ilk aylarda kilo alımı gayet iyiydi fakat 4. ayında sadece 200 gram almış. aşı için sağlık ocağına götürürdm endişemi paylaştım fakat hemşire ilk 6 ay sadece anne sütü ver dedi ama sütüm azalmıştı . 2 ayrı doktora daha gittim ikisininde ortak fikri mama vermem yönündeydi hatta 2. doktor ki kendisi prof. kilo fukarası diyince baya moralim bozuldu:KK43: ben mamaya geçtim öğün aralarında doktorun tavsiyesi ile yoğurt ve meyve püresi veriyorum . mamadan sonra kızım kilo almaya başladı kakaları düzene girdi. şimdi doyduğunu anlıyorum. tabiki anne sütü çok önemli ama yetmiyosa kesinlikle mama ve ara öğüne başla.neden kilo alamamış diye idrar tahlili ve kanda demirede bakıldı heps normal sonra anladıkki sütüm yetmiyormuş.

Son düzenleme:
ayrıca bende sütüm gitmesin diye özel bi beslenme prog uyguladım süt yapacak tüm besinler yedim ama bazılarının sütü erken gidebilir ben " sütün vardır boşver emzir" sözüne karşıyım bu yüzden. gerçi benim bebeğim 1 ayda 200gr almıştı. aptamil 1 veriyorum ben doktor onu önerdi. ara öğünde sabah yoğurt öğleden sonra elma armut ve havuç suyu veriyorum. bu aydan sonra sebze çorbası ve muhallebiye başlıcm tabiki doktorun önerisiyle.umarım yardımım olmuştur. çok uzattım :)

Son düzenleme:
Benim de bebeğim aşağı yukarı aynı yaşlarda. İlk aylar göğüsler daha dolu olur, ama sonra emzirme olayına alıştığı için sana daha yumuşak gelebilir. Sen sütün yok zannedersin, ama sütün vardır. Sen beslenmene dikkat et, ama benim fikrim formül süte başlama. Ek besinlere de başlama. 6 ay sadece anne sütü vermeye devam et. Emzirmeye devam et. Sen emzirdikçe sütün olacaktır. Formül süte başlarsan sütün azalır.

Ayrıca bu aylarda kilo alımının yavaşlaması normal. Çünkü daha hareketliler. Bebeğin kilosu çizelgeye göre normal sınırlarda ise evham yapma. Benim fikrim bu. Kolay gelsin!

X