Bebeğim aç mı tok mu anlamıyorum?!

birgezegenli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2022
26
27
3
33
Bebeğim 46 günlük kilo alımına iyi diyorlar emziriyorum ama bazen sütüm az geliyor bazen çok geliyor her emzirmemde doyduğunu nasıl anlayacağım? Memeyi bırakmıyor, bırakınca ağlamaya başlıyor doktora sordum yarım saatten fazla emzirme dedi emzik gibi kullanır seni kafam iyice karıştı, ben şimdi hangi aralıkta beslemeliyim 2-3 saat bekliyordum onu da doktora sordum bebek istediğinde emzir dedi, iyi de ben istediğini nasıl anlayacağım sonuçta her şeye ağlıyor gazı da olsa, canı da sıkılsa, altı da ıslansa ya da anne kucağı istese de ağlıyor sonuçta anlamakta zorlanıyorum bir akıl verin lütfen

Günde 6 7 kirli bez alıyorsanız ve kilosu normalse yeterli besleniyordur. Ancak bebekler sadece acıktığında meme istemez. Uykusunu aldıysa, altı temizse bir yerinin ağrımadığına vs eminseniz muhtemelen yine meme istediği için ağlıyordur. Güven arayışı, kokunuzu hissetmek rahatlatmak için olabilir. Ancak gerekli kontrolleri yaptıktan sonra huzursuzsa memeyi de alıyorsa verin. Dediğim gibi meme sadece beslenme aracı değil onlar için.. aşırı zor bir dönem. Ama geçiyor. Ne kadar sabırla yaklaşır anında karşılık verirseniz o kadar kolaylaşıyor gittikçe.

Bu arada ciddi anlamda söylüyorum 2 saat aralıksız meme ağzında durduğu oldu 15 dk sonra yine istedi atıyorum asla reddetmeyin.

Peki memeye alışmadı mı? Emzik gibi kullanır, memede uyumaya alışır dediler ne yapacağımı şaşırdım

Peki memeye alışmadı mı? Emzik gibi kullanır, memede uyumaya alışır dediler ne yapacağımı şaşırdım
Valla memede uyutmak büyük rahatlık bence, siz bebeğiniz ne zaman isterse verin, biz size bebeğinizin ihtiyaçlarını söyleyemeyiz o ağlayarak anlatır istediğini

Arkadaşların da dediği gibi günde 6 dan fazla çişli bez değiştiriyorsanız bebek doyuyordur, onun haricinde zaten her şeye ağlaması normal çünkü bebek ilk 3 ay hep anne karnındaki konforu arar ve bu ilk 3 ay bebeğin dünyaya alışma süresidir. Benim ilk bebeğim de sürekli emmek istiyordu ben hiç reddetmedim bu isteği bir süre sonra normalleşmeye başladı hiç öyle beni emzik yerine falan da kullanmadı. Emziriyordum uyuyakalırsa direk yatağına yatırıyordum meme de durdurmuyordum. Orası sadece süt içmesi için uyumak, oynamak, vakit geçirmek için değil mesajını bebeğe verirseniz o da sadece süt içmek istediğinde emmek ister merak etmeyin :)

Alıştı.. alışsın. Hayattaki en yakın arkadaşı en huzurlu olduğu yer. Geçici de bir dönem. Neden mahrum bırakayım ki.. tam tersi emziği meme gibi kullanan bebekler var. Orda emziğin yerinde olması gereken şey meme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…