Bebeğim 9 aylık sütüm çok azaldı kesmelimiyim artırabilirmiyim??

sedoga

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
38
55
37
Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim çok kararsızım

Bebeğimi 3 aylık olana kadar sorunsuz emizirdim fakat çalışmaya başladıktan sonra meme reddi başladı sadece uykusunda emzirip uykusunda biberonla sağdığım sütü verebiliyordum.bu şekilde 9 aya kadar geldik geceleri güzel emiyordu işteyken sağdığım sütü uykusunda veriyolardı çok nadir zamanlarda uyanıkken isteyerek emdiği oluyordu.Emmediği zamanlarda hep sütümü sağarak azalmasını engellemeye çalıştım. Fakat şu anda sütüm çok azaldı hatta gitti sanırım iş yerinde 10 gibi sağıyorum 20 dk iki göğsümden 30-40cc anca çıkıyor eve gittiğimde bazen emiyor bazen gece emiyor ama süt az olduğu için sinirleniyor bırakıyor. Sizce uğraşıp bu sütü artırmalımıyım yani bu zamandan sonra artan varmı yoksa tamamen kesmelimiyim.Bende çok yıprandım en azından 1 yaşına kadar anne sütü almasını çok istiyorum emmediğinde sütüm az olduğunda moralim çok bozuk oluyor. Ama bu aydan sonrada sütümü artırabilirmiyim bilmiyorum. İlk aylardaki gibi yediklerime dikkat edemiyorum eskisi gibi yediklerime dikkat etsem artarmı sizce??

benim sutumu en cok arttiran kemik suyuna corba olmustu.
sutun rengi kalitesi inanilmaz degisiyor,tavsiye ettigim cogu arkadas cok memnun kaldi sonuclarindan.
corbanin icine mevsim sebzelerinde de katarsaniz bol vitaminli bi corba elde edersiniz ve farki 1-2 hafta icinde gorursunuz.

Benim de bi kaç gündür sütüm çok azdı gidecek sanmıştım rezene çayı demleyip içiyorum ve bol bol su içiyorum farkı çok oluyor

Teşeekür ederim deniyicem peki sizin ne kadarlıktı yani daha küçükkende azaldığı zamanlar oluyordu yediklerime göre değişiyorudu ama 9 aydan sonrada artarmı sizce?

Benim de bi kaç gündür sütüm çok azdı gidecek sanmıştım rezene çayı demleyip içiyorum ve bol bol su içiyorum farkı çok oluyor
Su ebdne içiyorum günde ortalam 3 litre içiyorum rezene çayını başlarda içiyordum bıraktım artık tekrar başlıyım bakalım teşekkür ettim.

Canım sakın 2 yaşını doldurmadan kesme. Bebek ne kadar emerse o kadar sütun artar. Dereotu,yeşil sogan,mercimek sütü artirir.

Sütü sadece besin olarak dusunme. Anne-bebek arasındaki psikolojik bağ için çok önemli emzirmek. Bebeğinin ileriki yaşlarını olumlu etkilemesi için emzirmelisin. Senin için de onun için de çok onemli. Süt değil güven emiyor senden .

Canım bende çok istiyorum emzirmeye devam etmeyi denemdiğim yöntem kalmadı uyumaya yakın deniyorum, memede oyunlar yaparak ilgisini çekmeye çalışıyorum, boynuma uzun kolyeler takıp dikkatini çekmeye çalışıyorum. Gündüzleri bazen 1 kere oda 5 dk falan geceleride bazen iyi emiyor(3 kez falan) bazende hiç emmiyor.Meme reddi zaten vardı bide sütümün azalmasından dolayı sinileniyor sanırım.Geceleri ağlama krizi başlıyor biberonla mama yapıyorum ağlamaktan onuda içmiyor( onu emzirdiğimde içim okadar rahat ve günüm o kadar mutlu geçiyorki..

Elinden geleni yapıyorsun maşallah
Eğer redderse üzülme. Emzik emer . 2 yaşına kadar . İnşallah sütun artar. ALLAH KOLAYLIK versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…