bebegim 9 aylik geceleri inliyor

kkck

Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2012
54
1
16
Almanya
merhabalar bu aralar bebegim yine uykusuz dr dis cikariyor dedi fakat gece bu kadar inlemesi olabilirmi bilmiyorum... resmen sabah kadar hic durmadan inliyor ayaklari havada yatiyor endiseleniyorum,. cocuk dr umuz normal dedi.. ama ben endiseliyim.. bebegi böyle olan varmi.. birde ellerinden tutsam bile adim atmiyor 9 uncu ayimizi doldurmak üzereyiz... normalmii bimiyorum...

ne zahmet çekiyorlar bilmiyoruz uykuda bile inlediğine göre garibimin derdi büyük, benim oğlumda olmadı hiç öyle sesler, şuan 12 aylık, bi baktık dişi çıkmış ne ateşlendi ne huysuzlandı, ama kardeşimin kızı epey zahmet çekti ne yazıkki uykusuz , ateşli ve huzursuz geceler yaşadılar. 14 aylık kardeşimin bebeği, her bebek bir olmuyor canım malesef, doktorunda dişten demiş okadar büyütme bence, yürümesi için daha zamanı var, benimki okonudada erken davrandı 8,5 aylık kendi başına yürüyordu, kardeşiminki 11 aylık yürüdü, acele etme yürümeler oturuyor olmalarından daha büyük sorun gerçekten :))))))))

ama ne derdi var bulamiyorum iste bir bakiyorum gece aglar aglamaz yatagindan kalkmaya calisiyor.,.. bu aralar sadece kendi basina dogrulup oturmayi ögrendi... ama tutunarak kalkma yok.. hatta tutunarak ayakta bile durmuyor elinde tutuyoruzm kendini yere birakiyor... 1 dk bile bazen durmuyor destekli... parmak uclarina basiyor.. bacaktami problem var anlamadim fakat emeklemeye calisiyor... ellerini ayaklarinin üzerine geliyor düsüyor... dirsekleriyle öne dogru gidiyor ... insallah sorun kalmaz...

kendi haline bırak o bulacaktır yolunu muhakkak düşe kalka öğrenecek yürümeyi sen endişelenme, bırak çabalasın otur sen onu izle, zorlamayla yada öğretmekle öğrenmiyorlar yürümeyi, emeklemekle tutunmakla adım atarken denge kurmakla geliştirecek o kendini sen yardımlama hiç, sadece güven ver varlığınla bak gör nasıl yürüyecek pıtır pıtır yanında, yaz sonuna varmaz bu dediklerim haklısın dersin gene
dün sadece emekliyordu, bi sabah uyanınca saldım yere gitti kanepeye tutundu kalktı ayağa ama hemen dönüp bana baktı aferin oğlum yanındayım bak aferin sana dedim güldü, çok geçmedi, yana yana yürürken kanepeden elini bırakmaya başladı kimi düştü kimi ağladı ama hiç pışpışlamadım, olur öyle öğreneceksin yanındayım oğlum dedim hep, anlıyo onlar bakma sen nazlanıyolar ama elinden tuttum yürütemedim diye hayıflanma, onlar vakit saat gelince senin elini değil seni bile istemeyecek yürürken, benimki yürüyüşe çıkınca gerçekten koşuyor bildiğin birlikte yürümek bile istemiyo
ahh ahh dedimya oturmaları daha iyi bazen, al kucağında tut doya doya sev öp kokla sarıl ben hasret kaldım çünkü oğlumun tek derdi şuan ulaşabildiği koşabildiği heryere ve herşeye dokunmak, kucağımda durmayı neyapsın
bağımsızlığını ilan etti benimki malesef

ay cok güzel valla :) insallahhhh belki gün gelecek tekrar acip burayi okuyacagimm... türkiyedeki arkadaslarima cok uzagim almanyada yasiyorum artik... burda egitim yasam dr konusmalari farkli... reflüsü varmi türkiyede ögrendim burda dr normal kusar dediler gitti.... türkiyede halbuki dr reflü bebek bu dedi... mamasini bile degistirdi.. burda götürsemde dr a herseye süper diyor geciyorlar götürmek bile istemiyorum kisacasi insallah dr luk durum olmadan uyku problemimizde kalkar.. gece inlemeler biter... adim atmayi ögreniriz insallahhhhh :)))) düsüncelerine tskler canim....

Kader arkadasim oncelikle Allah sabir versin:) su yuzden diyorum cocugun inlerken elinden bisey gelnemesi en kotu olani bunu cok iyi bilirim. Benim kizimda 10 aylik suan ust dislerini cikariyor.atesi falan hic yok,ama gece inlemeleri var.sanki kabus goruyor.dis jeli var biraz ondan surunce rahatliyor.yada paranox fitilimiz var kurtarici 1tane attigimiz zaman o gece deliksiz uyuyo.emeklememe yurumeme problemi benimkindede var,normalde cok hareketli bi cocuk ama ayakta durmuyor deli ediyor beni.bu hafta sadece emekleme pozisyonunu almayi ogrendi,ilerleyemedi daha:) bakalim sabirla bekliyorum.

ayni seyleri yasiyorum canim okuduklarimi ben yazdim gibi.... ben almanyadayim paranox falan yok... gelirken getirmistim dr tr vermisti ama bitti... burdaki fitili dis icin gaz icin hersey icin veriyorlar hicbir etki yok ne yazikki.... dr benimkinede üst disler cikiyor dedi... ama sabaha kadar inlemesi beni bitiroyr.. uyku tutmuyor artik diken üstünde yatiyorum inan... benimde cok hareketli ama ayni dedigin gibi daha yeni kendi düzelip oturuyor emekleme pozisyonu var emekleme yok.. destekli dahi yürüme asla yok... bu arada pütürlü yutamiyor... genelde kusar... yemek seciyor... yedirene kadar yapmadigim kalmiyor... pirinc tanesini sulu yediginde yutamiyor... ama sarmanin pirincini agzina versem onu yutuyor.. eline pisküvü yada herhangi birsey versem koca isiriyor hemen bogazda kaliyor... bakalim ne zaman diyorum... ekim 7 dogumlu.. seninki ne kadar... kac kilo yutabiliyormu???

Canim benimki 10 aylik cok sukurherseyi yiyebiliyor.biskuvi falanda veriyirum eline.ek gidaya 4 aylikken basladim ben.sana sunu soyleyim neler yedirdigi anla bulgur pilavi yaninda cacik :) biz ne yersek yiyo artik cok sukur.herseyden yedirdim ben ama.5 aylikti o ogurdukce ac biraktim bidahaki ogunde delu gibi yedi.simdi rahatim iste cok sukur. Tr de bi yakinin yokmu fitil gondersin sana.cok zor canim ta.daha azi disler var.onlar dahada zorluyomus,napicaksin sen.

ben yanlis yapiyorum galiba ya... az az sik sik yedirmeye calisiyorum az dedigim yarim corba kasesi.. yani.... tam acikmasinimi beklesem acaba bilmiyorum ki.... öyle yapayim dedigin gibi... eline veriyorum pirinc patlaklari varya onlardan bebekler icin 8 ay sonrasi icin veriyorum büyük kopariyor bogazinda kaliyor hemen mide bulantisi ama bunlarin asil nedeni cocuk yemekten tiksindi galiba... sabah 8 de kahvalti versem hemen 11 de kase dolusu birsey getiriyorum cocuk kaseyi görünce ögürüyor artik,., bende o kustukca hemen sonrasinda yine yediriyorum bu büyük yanlis galiba... artik acikmasini beklemem gerek... kilo 9 .. dr lar cok iyi diyor ama eller kollar bacaklar cöp gibi görsen...gören zayif diyor... yok tavuk yiyiormu sunu yutamiyormuu eh bende yapsin diye zorla yedirmeye calisinca sonuc bu . (( ilgine tsk ler canim

Canim cocuk senin cocugun,hayat senin hayatin o yuzden sen bildigin ve istedigin gibi davran cocuguna.kulaklarini tika he de gec.benimkide 9,5 kg.goren tombis diye seviyo.hic zorlamiyorum ne verirsem yiyo. Bence sende tiksindirme iyice acikmasini bekle.emin ol biraz daha istahla yiyecektir.ben kizimi ac biraktigimda esim adimi vicdansiz anne koymustu:) o mu inat ben mi dedim bende ve ben kazandim. Odasinada 4 aylikken gecirdim.o zamanda cok agladi yine almadim yanima.ve yatagina alisti.ben uzulmedimmi o aglarken,tabiki uzuldum ama ilerde daha cok uzulecektim.simdi rahatim cok sukur.

Son düzenleme:
bugün dedigin tarz denedim sabah kahvalti verdim ve disari ciktik öglen sadece hazir meyve suyu icirdim birazcik o kadar... 5 e kadar bekledim... pirinc ve et kaynattim suda blandirdan gecirdim birazda pütürlü oldu.. ama allaha sükür 2 yemek kasigida olsa yede tiksinmeden herhalde zamanla arta.. yogurtlada karistirdim az sulandi... üzerinede kendisinin nestle hazir ufak cilekli yogurtdu vardi onu verdim yedi.. bakalim.. biraz uzun süre yedirmemeyi düsünüyorum, belki daha iyi olacak.. yoksa her 2-3 saatte bir yok meyve püresi evde yapma yi yemez git hazir al onuda yemez kusar ugras dur... bakalim sagol canim bu sabah bana güzel bir düsünce ve kendinden örnek verdin.. bakalim birde gece uykumuz düzelse yeter,.. bu inlemeler korkutuyor beni... sagol canim..

Boyle boyle duzene girer canim,sanada yazik.butun hun ugrastirir yoksa seni.bizimki simdi 1kase mercimek corbasinin icine ekmek dogradim yaninada cacik 1 kase bu ona saat 10a kadar gider.gece uyku inlemeside dis yuzunden . Turkiyeden bi tanidigindan istesene yazdirsin sana paranox gondersin.daha cikacak birsuru disi var yazik.mahvolur cocuk.jel varmi peki kullandigin oda rahatlatiyo.

jel var ama kar etmiyor... bakalim paranox isterim mutlaka gelen olacak... paranox dr bir kere verdi yogun hasta olursa kullan demisti kullanmistim bitti.... isterim o iyi geliyorsa onu derim.. fitildi benimki... dogru dimi.... cok sagol canim...

Nbr cnm bebegin nasil varmi bi gelisme bi iyilesme durumu.

canim sabah kahvalti yapti az,, aksama kadar birsey vermedim sadece biraz meyve suyu ve de 100 cc mama icti simdide dünki kalan yemegini verdim... dün gece kalti ama cok degil.. inleme cok yoktu... bakalim nasil olacak... insallah yemeside düzelir... uykusuda bakalim.. sanki ac kalmasi daha iyi gibi... herhalde bir kac gün böyle devam etse severek yiyecek tiksinmeyecek gibi... ama sabah aksam iki ögün yemis oluyor normalmi?? normal ara ögünler meyve ve yogurt falan varya onlarida tüketse aksam yemiyor... ne yapalim böyle devam edicez... burdaki fitillerden dün verdim sanki rahatladi gib ... sanirim dis sorunu var....düsüncen icin cok sagolll canim..

canim sen aylikta basladin eline büskivi vermeye... disi varmiydi... hangi tarz bisküvi verdin...???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…