• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegim 8aylık ve zayıf neyapmalıyım

dolunaykya

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2023
5
0
1
24
Meraba Sevgili anneler Bebegim 8aylık saglıkocagına gittim kilosunun normalinden biraz al oldugunu belirti hemşirem 1kilo eksikmis bunun icin ne önerirsiniz bu durum beni endişelendirdi

Sabahları yumurta sarısı üzerine rendelenmiş yada ezilmiş 1 ceviz 1 kaşık pekmez karıştır yedir öğlen çorba veya yoğurt meyve püreleri meyve suları yemek suları herşeyden tattır bol bol yoğurt yedir yoğurt yemezse çorbasını yap beslenmesine dikkat et sütün varsa emzir

Sabahları yumurta sarısı üzerine rendelenmiş yada ezilmiş 1 ceviz 1 kaşık pekmez karıştır yedir öğlen çorba veya yoğurt meyve püreleri meyve suları yemek suları herşeyden tattır bol bol yoğurt yedir yoğurt yemezse çorbasını yap beslenmesine dikkat et sütün varsa emzir
Hani karbonhidrat ?
Bu çocuğun pilav makarna bulgur yemesi gerekiyor bir öğün

8 aylık bebek için siyez bulguru verebilirsiniz. Pirincide buharda haşlayıp ezdiğiniz kabağa ekleyebilirsiniz. Ayrı bi yerde pirinci haşlayıp üzerine ilave edin. 8 aylık bebek için organik sebzeli makarnalar var onlardan verebilirsiniz yumuşacık oluyor. Sabahları kahvaltıda yumurta sarısını labneyle veya avokadoyla karıştırın yanına da irmik pişirip üzerine 1 çay kaşığı pekmez ilave edebilirsiniz. Öğlenleri 1 top kuzu kıyma sebzelerle birlikte haşlayıp mamalar hazırlayabilirsiniz. 1 yaştan önce akşamları öğün yerine hafif şeyler tercih edebilirsiniz mesela hurmalı puding yada kuru kayısılı muhallebiler. Benim oğlumda 8 aylık ben bunları veriyorum.

Bende sabahları bu rutinle gidiyorum ogunlerini cogalttim bu aralar bebe biskuvisyle karistirio cogu seyi veriyorum aklima ne gelirse anne sütü dogdundan beri ek gida haric dediginiz gibi emziriyorum

Biz 9 ay kontrolünde 8 kusür kiloydu.8 ay için çokta az değil bence. Hayır bu neye göre kime göre zayıf veya kilolu.. bence çok kafaya takmayın. Biraz bebenin bünyesi ile alakalı bir durum.
Saglıkocagından öyle söyleyince otamatikmen annelik ic gudusude one gecinde insanın modu yerle bir oluyor mama vermeyi dusundum sonradan neden sagliksiz birseyi cocuguma verim dusuncesiyle dogal yollardan alabildigi kadar almayı deniyorum

Bende sabahları bu rutinle gidiyorum ogunlerini cogalttim bu aralar bebe biskuvisyle karistirio cogu seyi veriyorum aklima ne gelirse anne sütü dogdundan beri ek gida haric dediginiz gibi emziriyorum
Yayla çorbası bulgurlu ıspanak çorbası tavuk suyuna şehriye çorbası dövme çorbası çocuklarım bunları çok severdi özellikle şuan daha küçük zaten çok fazla yiyemez ama elinden geldiğince herşeyi tattır sağlıklı olsun boyu uzasın kilosunu çok kafaya takma

Back