• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebeğim 6 aylık oldu ama yüzüstü dönmeyi hiç istemiyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi migi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

migi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
2.009
96
158
gelişimi falan normal,yan dönüyor,yan döne döne ya da sırt üstü bulunduğu yerde kendi etrafında 180 derece falan yer değiştiriyor,destekli oturuyor,oturmayı seviyor,ayakları ağzında zaten ama gel gör ki sırt üstünden yüzüstüne dönmüyor ya da tem tersi dönmüyor,yüzüstü dönmeyi de hiç sevmiyor,ben yüz üstü çevirince bile bir kaç dk sonra sıkılıp ağlamaya başlıyor,merak ettiğim yüz üstü dönmeden o aşamayı atlayıp emeklemeye falan geçen bebek olur mu,öyle bir şeyler de okudum ama döner diye bekliyorum bakalım,doktorum gelşiimde sorun görmedi ama yine de neden dönmek istemiyor diye düşünmeden edemiyorum,dönmeyen ya da geç dönen bebeğiniz oldu mu kızlar?bir de 6 ay 1 haftalık 9 kg mız,tombiş olması da etkiler mi?

canım hiç telaş yapma.Maşallah kilosu yerinde yavrunun belki tombiş olmasından dolayı dönemiyordur.Dönmedende emekler merak etme.Komşumun kızıda tombiş o da nerdeyse 10 aylıkken dönmeye başladı.Biraz daha bekle zamanla kendi kendine dönecektir.

Valla benim bebişimde öyleydi..Şimdi yüzükoyun uyuyo içerde:))) Emekledi de ...Telaş etme bence...Bu arada 8 aylık falandı yüzükoyunu kabullendiğinde...Benim bebişimde kiloluydu..Bu da bi etken demiti dr u..

benim kızımda aynıydı hayatta durmazdı emeklediğindede bağıra bağıra emekledi fazlada emeklemedi ayaklarını tam basmazdı neler neler söylediler kızım 11 aylık yürüdü dr normal diyorsa sıkıntı etme bence

benim kızımda bugün 6. ayını doldurdu o da nefret ediyor yüzüstü durmaktan :) 4 aylık falanken dönüyordu ama şimdi onu da yapmıyor. biz de emeklemeden yürüyecek galiba diyoruz. yüzüstü dayanma süresi maximum 3 dakika sonrası çığlık kıyamet :))

gelişimi falan normal,yan dönüyor,yan döne döne ya da sırt üstü bulunduğu yerde kendi etrafında 180 derece falan yer değiştiriyor,destekli oturuyor,oturmayı seviyor,ayakları ağzında zaten ama gel gör ki sırt üstünden yüzüstüne dönmüyor ya da tem tersi dönmüyor,yüzüstü dönmeyi de hiç sevmiyor,ben yüz üstü çevirince bile bir kaç dk sonra sıkılıp ağlamaya başlıyor,merak ettiğim yüz üstü dönmeden o aşamayı atlayıp emeklemeye falan geçen bebek olur mu,öyle bir şeyler de okudum ama döner diye bekliyorum bakalım,doktorum gelşiimde sorun görmedi ama yine de neden dönmek istemiyor diye düşünmeden edemiyorum,dönmeyen ya da geç dönen bebeğiniz oldu mu kızlar?bir de 6 ay 1 haftalık 9 kg mız,tombiş olması da etkiler mi?

benim bebeğimde altı aylık seninkiyle aynı şekilde hareket ediyo bir kaç defa döndü şimdi korkuyo gibi ben çevirincede sıklıp ağlıyo bizimki sürekli başını kaldırıyo kalkmak istiyo heralde emeklemeden yürüyecek

Benim oğlum da yüz üstü geç döndü.O gün bugündür de sırt üstü uyutamıyorum :))) 2 yaşında ve mutlaka yüz üstü uyuyor.Bir sakıncası yok tabi ama göğsü çok terliyor arada dönüyor ama çok az hemen yüz üstü yatıyor sonra öyle rahat ediyor demekki.Endişelenme döner o da daha çok küçük.

kendini strese sokma cnm her bebeğin gelişimi farklı olur.kiloda etkileyebilir hareketleri ama çok bartı değil kilosu.bebekler yüz üstü durmayı çok sevmez hareket etmeleri daha kısıtlı oluyor çünkü sırtüstüolunca ellerini ve ayaklarını daha çok oynatıyorlar.

arkadasım hıc canını sıkma yapar her bebegın gelısımı yaptıkları farklı strese sokma kendını bekle herseyı canları ıstedımı yapıyor keratalar merak etme sabırla bekle elbette yapar neler yapıp sasırtacak senı daha bekle

benm bebeğimde şunda 6ay 3haftalık senn bebeğinden daha tombiş vede aynı senin bebeğin kadarını yapıyo bence tamamen kiloya bağlı diğergelişimleri normal çok şükür biara kaffama taktm ama acaba neden diye ama şimdi önemsemiyorm neyi nezaman istiyosa ozaman yapsın

Arkadaşımın kızı yüzüstü dönmüyordu, fakat zamanında yürüdü. Zaten doktorlar emeklemeyi bir gelişim belirtisi olarak görmüyorlar. Emeklemesi kadar emeklememesi de notmalmiş.

Back