• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeğim 5 aylık ek gıdaya nasıl başlayacağım??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

58esra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2015
46
15
28
36
meraba güzel annişler bebeğim haftaya 5 aylık oluyor ve ek gıda dönemi yavaş yavaş geliyor..tecrübeli anneler bebek ek gıdaya nasıl başlar yardımlarınızı bekliyorum..

Mrb benm kizmda 6bck aylik..ben ek gidaya 3bck aylikken basladim meyve yogurt pirinc unu fln veriyodum hepsnden az az..suan herseyi veriyorum...

Mrb benm kizmda 6bck aylik..ben ek gidaya 3bck aylikken basladim meyve yogurt pirinc unu fln veriyodum hepsnden az az..suan herseyi veriyorum...
Once hangisinden basladiniz..bayagi erken baslamissiniz siz..mecburiyetten..pirinc ununu suyla mi pisirdiniz

Evet mecbur kaldim aslinda ne emdi ne mama aldi...bende yogurla basladim..sonra meyvelerden bir iki kasik verdim sonra sonra cogalttim...princ ununuda aptamilin yada hipin 4.aydan sonra zaten verilyo..suyla karistirarak yapiyorum icine mamalarinida katiyorum mamayida vermis oluyorum..

Bide sebze corbasi verebilirsin..patates kapak havucla baslayip sonra sonra sebzeler ekleyebilirsin hepsinden..kemik kaynatip suyundan yapmaya baslarsin sonrada...biyerden baslayinca devami geliyo yanii☺

Bide sebze corbasi verebilirsin..patates kapak havucla baslayip sonra sonra sebzeler ekleyebilirsin hepsinden..kemik kaynatip suyundan yapmaya baslarsin sonrada...biyerden baslayinca devami geliyo yanii☺
canım çoookk teşekkür ederim yorumların için..bende en kısa zamanda başlayacağım inşallah..

meraba güzel annişler bebeğim haftaya 5 aylık oluyor ve ek gıda dönemi yavaş yavaş geliyor..tecrübeli anneler bebek ek gıdaya nasıl başlar yardımlarınızı bekliyorum..

Başka bir başlıkta yazdığımı kopyalayacağım canım,

Canım bizde ek gıdaya 5. ayda geçtik.

Elma-armut- muz-şeftali- kayısı ile başladı doktorumuz (tropik meyveler, çilek, portakal, mandalina vs yasak)
muzu kayısı yada şeftali ile verin dedi (mevsimi olmadığı için günkurusu kayısıyı geceden suya koyup sabah blenderdan geçirip ezilmiş muz ile karıştırıyorum)

elma- armut (yada ikisini birlikte) cam rendede rendeliyorum. ilk başta çeyrek çay bardağı 2 gün elma
sonra çeyrek çay bardağı 2 gün armut şeklide her yeni meyveyi 2 gün kullanıyoruz. 1 hafta sonra miktarı arttırıyoruz (yediği kadar yarım çay bardağı bir çay bardağı vs.)

2 hafta sonra sebzelere geçiyoruz,

örnek sebze püresi:

1 adet havuç
1 adet patates
1 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı zeytin yağı

2 su bardağı su ile pişiriyoruz (ben buharda haşlıyorum) sonra blenderden geçiriyoruz (kıvamı boza kıvamı olacak)

tatlandırmak için dereotu, maydanoz,taze nane kullanabiliyoruz.

bebek buna alışınca karışıma yeni sebze ekliyoruz ( karnabahar,kereviz,ıspanak, kabak vs..) (domates, patlıcan yasak)

Size naçizane tavsiyrem ek gıdaya başlarken mutlaka doktorunuza danışın. Her bebek farklıdır. O yüzden doktorunuzun tavsiyeleri doğrultusunda hareket etmeniz bebeğinizin sağlığı ve beslenme alışkanlığı kazanması açısından önemli.

Merhaba, ek gidaya bir sekilde baslaniyor adim adim eminim yardim eden cok olacaktir, ben daha onemli birseyden bahsetmek istiyorum benim kuzum 7 aylikken iki gun ust uste muzlu yogurt verdim tecrubesizlikten, o zaman fark etmedim fakat uc dort gun kaka yapmadi. Muz kabiz yapar biliyordum ama cok ustinde durmadim. Neyse o yasta bebekler bir kere kabiz olup popolari aciyinca daha sonra kaka yapmaktan korkuyor ve popoyu sikarak kakasini tutuyormus. velhasil bizimki su an 1 yasinda 2 aydir ilac icmeden kaka yapmiyor ve ne zaman gececek bilmiyoruz. ne yapin edin, acele etmeden kati gidaya gecin ve kabiz yapacak seylerden uzak durun. Cok zor duzelen bir durum ve ek gidayla cok sik yasaniyor. simdiden kolay gelsin..

Zeytinyağı en büyük kurtarıcı. Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı kabızlık için bireibir. Bir de prebiyotik damla yada yoğurt kendiniz mayalayabilirsiniz. 1 lt süte 2 tatlı kaşığı activia. Hem yoğurt tatlı hemde prebiyotik oluyor. Yalnız bebişe vermeden önce birkaç kez mayadan maya üretin ki biraz daha doğallaşsın.

Merhabalar benim kızım 4 ay 20 günlük ve sadece ek gıda olarak gece 50 cc aptamilin sütlü pirinçli mamasını yiyiyor. Bunun dışında da yaklaşık 500 cc similac 1 biberon maması içiyor. Ancak bu günlerde biberondan mama yemek konusunda beni baya uğraştırıyor. Değişik bişeyler mi yedirmeliyim? Benim yaşadığımı yaşayan anneler muhakkak vardır. yardımcı olur musunuz? Ek mamadan dolayı mı biberonu bırakıyor acaba?

Back
X