• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler BEBEĞİM 5 AYLIK AMA PRAMATÜRE 6.AYINDA NE VEREBİLİRM?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

silasam358

Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2019
8
2
6
25
Merhaba ikiz bebeklerim 1 ay erken doğdular. Bebeklerden biri tam gelişim göstermişken digeri cok küçük doğdu. Şuan 5 aylıklar 6.aylarinda ek gidaya baslicam ama küçük olan bebegim için kararsızım sizce ne yapmaliyim?

Canım bende erken doğum yaptım benim de ikizlerim var sütum yetersiz olduğu için 6 ayda yoğurt . yumurta sarısı ve elma püresi verdim 7 aya girince de bunlara ek olarak kabak ezmesi havuç ezmesi ve benzeri hafif besinler verdim bu arada ara sıra zeytin yağı da verdim kabızlık için bunları 3 gün kuralını uglyguladkm

Merhaba ikiz bebeklerim 1 ay erken doğdular. Bebeklerden biri tam gelişim göstermişken digeri cok küçük doğdu. Şuan 5 aylıklar 6.aylarinda ek gidaya baslicam ama küçük olan bebegim için kararsızım sizce ne yapmaliyim?
Canım benim bebeğimde prematüre doğdu. Ama çok şükür beslenme yada gaz problemimiz olmadığı için ben çok rahattım. Doktordan bilgi alman daha iyi olur ama eminim coronadan gidemiyorsundur. Ben direk hero babynin meyvesiyle başlamıştım ilk annelik heycanıyla sen öyle yapma. Mesele elmanın püresini veriyorsan yada suyunu 2 saat bekle alerji için önce bir çay kaşığı kadar ver. Zaten bebeğinin yemesine göre anne olarak sen kendin onları daha iyi ayarlarsın. Havuç suyu yada püreside çok yararlı. Ben mesela şuan 7 aylık havuç kabak bezelye (taneli) haşlıyorum sonra püre yapıp yediryorum sanada öneririm çok yararlı. Başka sormak istediğin varsa sor aklıma geldikce yardımcı olurum

Benimde ikizlerim premature dogdu 31. Haftada ben 7.aylarında ek gıdaya başladım (düzeltilmiş 5 aylık) doktor 8. Ayda başlamamı istedi (düzeltilmiş 6 aylıkken)ama doktoru ikna ettim çünkü mamadan da bıkkınlık gelmişti, doktor 3 gun kuralı yerine bana 5 gün kuralı uygulattı, bebegin rahatsız olması durumunda ek gıda icin biraz daha beklememi söyledi ilk önce su ve formül mama ile yapılmış pirinç unu ile başladım sonra yogurt patates püresi havuç püresi devam etmiştim,pürelerin içine çok az suyla hazırlanmış devam sütü veya varsa anne sütü katardım onun kokusuyla yerlerdi, sağlıkla kalın. Sizde muhakkak doktorunuza danışın, çünkü bilirsiniz prematürelerin bağırsakları geç gelişiyor sıkıntı yaşamayın sonra.

Back