Bebeğim 5.ayına Girecek Ancak Göz Kanalı Hala Kapalı

pikacu76

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2011
26
9
86
Arkadaşlar kızım 5 aylık olmak üzere ancak ne yaptıysak gözünü bir tanesinin kanalı kapalı olduğu için devamlı çapak yapıyor.Eskiden uyandıktan sonra olurdu,şimdi gün içerisinde de sıvı olarak akıyor.Çay pansumanını çok az yaptık(1-2 defa),gentagut isimli göz damlası kullandık ancak etkili olmayınca doktora gittik doktor göz pınarının kapalı olduğunu şuan iğne ile açamayacağını 1 yaşına kadar beklemememiz gerektiğini ve fucithalmic isimli damla ve masaj yaparak %80 açılır dedi.1 aydır kullanmamazı ve masaja rağmen açılmadı yine aynı.Önerileriniz nedir?Başka bir doktor iğne ile açar mı? Veya daha farklı tavsiyeleriniz.Şimdiden tşkler.

merhabalar benimde bir aylık oğlumun iki gözüde hergün çapaklı uyanıkkende akıyo aynen söylediğiniz gibi çapağını hep çayla temizliyorum bi kere damla kullandım şimdiye kadar damlayı kullanırken geçmişti ama sonra tekrar oldu bende alnına bebe yağı sürüp öyle masaj yapıyorum faydasını gördüm ama hala çapaklı tabi bide bebe yağıyla masaj deneyin belki faydası olur...

Arkadasım benim kızımda 1 ay aynı seyi yaşadı kesinlikle önerim goz temizleme mendili al eger istanbulda yasıyorsan doktor tavsiye edebilirim ben 4 tane doktora gösterdim 9 aya kadar geçmeyebilir dedi damla verdi gönderdi son gittiğim doktor Allah razı olsun ondan masaj bana gösterildiği kadar basit degilmis onun gösterdiği gibi yaptım iki goz damlası kullandım birde pamuk dahil steril degil goz temizleme mendili kullandık birde banyo suyunu ketilda kaynatip soğutup kullandık çok sukur bir ayda gecti bide bizim en az gunde 10-15 kere oyle oluyodu gözünü açamıyordu kızım iltihap geliyordu bastirip masaj yaparken .... Bağcılar medipol hastanesindeki Doç Selim Kocabora

benım kızımdada doğduğu günden itibaren vardı bizede 1 yasına kadar beklememızı süreklı masaj yapmamızı ve damla kullanmamızı söyledı kendiliğinden acılablır açılmazsada operasyonla açılcagını söylemişti.tam 1 yasına girmişti 1 hafta üstünden gectı bi anda kesıldı çapaklanma. drun dedği gibi 1 yasında açıldı kendılığnden.yalnız masaj çok önemlı baya bastıra bastıra yapıcaksın yoksa faydası olmuyor.sizinkide acılır inş.zamanla.

masaj şeklini anlatabilir misin acaba bizimde çok fena gözlerimiz yarın hemen göz temizleme mendili alıcam...

canım benim kızımında doğduğunda sağ göz kanalı tıkalıydı. 1 yıl beklememizi söylemişti doktor. ve ben hatta onu 5-6 aylık ken göz doktoruna götürdüm ve banada sana verildiği gibi masaj verdi. ve masaj sonrasında düzeldi. biraz zaman aldı sabır tatlım.

masaj şeklini anlatabilir misin acaba bizimde çok fena gözlerimiz yarın hemen göz temizleme mendili alıcam...

Ben anlatmaya çalışırım ama doktorun göstermesi daha iyi olur tabi bana doktor tam dibine bastırmamı söylemişti 20 kere gunde 3 kere bastırdıkta iltihap akıyordu doktor dogru yaptığını bu akan iltihaptan anliycaksin dedi tabi epey bastiriliyo ben kızmasın diye emerken bastırıyordum yoksa durmuyo zaten goz kalemi sürerken ilk sürdüğümüz yer varya ordan iltihap cikiyodu oraya bastırarak yapiyodum daha once bana doktor yukarıdan aşağıya dogru diye göstermişti onu iltihap azalinca yap kalan dağılsın dedi amac iltihabı disari atıp kanalı acmakmis cunku

Göz mendilini alabiliriz,ancak İstanbul dışında olduğumdan doktora gidemeyiz. Masaj tekniği ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…