• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğim 4 aylık, ek gıda olarak ne verebilirim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

seyma90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2009
14
0
86
Bursa
mrb arkadaslar benim bebegim 4aylık meyve sularına yeni basladık.çorbalara ne zaman baslamalıyım sizce ,siz bu aylarda baska neler verdiniz yardımcı olursanız sevinirim.

Selam. Bizim doktorumuz 6 aylık olana kadar meyve suyu, puresi ve yoğurt Verdi. 6. aydan sonra çorba, muhallebi başlattı.

merhaba, benim oğlum da 5 ayına yaklaşıyo. 4 ayı dolar dolmaz meyve suları tattırmaya başladım. elma, armut suyu, hauç suyu tattı başta. sonra azıcık kabak ve patates püresi tattırdım. onları beğenmedi pek. daa yoğurt hiç vermedim ama bugün yarın onu da veririm. ben doyumluk vermiyorum henüz. karnı tokken tattırıyorum sadece. çünkü sütüm yetiyor. 6 ay dolunca geçicem ek gıdaya.

önce alışana kadar meyve suları (sonra püreye alıştır) ve yoğurt
2 ila 4 hafta sonrada kabak-patates-havuç püresi vermeye başla
kabak mevsimi değil ama sanırım.fazla da geç kalma tatlıya alışır.

Benimde bebeğim 4 ay 24 günlük elma suyu ayva suyu tattırıyoruz şu anda dr gece için tahıllı kaşık maması önerdi arada ondan veriyom

Sutum cok olmadigi icin bize doktorum 4.ayda baslatti ek gidalari elma armut puresi yogurt ve aksamlarida muhallebi veriyorum.sebze corbalarina genelde 5.aydan sonra baslatiyolar.

elma suyu verirken bağırsak sorunu yaşadık kısa aralarla kakasını yaptı ve gaz sorunu oldu sizlerde oldu mu

benim bebeğimde 4 aylık oldu ama gaz sorunumuz hala devam ettiği için elma suyu ve yoğurt vermeye korkuyorum ikisininde gaz yapacağını düşünüyorum

Back