bebeğim 37 haftalık 2.5 kilo :(

trnbyz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2016
8
4
1
31
merhaba kızlar bebeğim 37 haftalık 2.5 kilo son üç haftam kaldı acaba nasıl kilo aldırabilirim kesin kilo aldırır dediğiniz şeyler var mı çok üzülüyorum :(

merhaba kızlar bebeğim 37 haftalık 2.5 kilo son üç haftam kaldı acaba nasıl kilo aldırabilirim kesin kilo aldırır dediğiniz şeyler var mı çok üzülüyorum :KK43:
Mrb,bazen yanlış ölçüm olabilyr.Doktor bana 2700 demişti kızım 3600 dogdu.Hem son haftalar daha cok kilo alır.Cevz,muz cok kilo aldryrmuş dye biliyrm

Alacagı varsa alır zaten neden zrla aldırıysun premature muamelesı yapıysun 2 bucuk kılo gayet ıyı bence belkı mınyon bı cocuk olacak kılo saglık demek degıldır annıskolar pamuk seker gıbı sısırmeyın ccukları ya

Sabahları pekmez yiyorum iki kaşık gece süt içiyorum muz yiyorum ama neden böyle anlamadım artık kesin kilo aldırır denecek şeyler varsa kesin yapacağım çok üzülüyorum :'(

Alacagı varsa alır zaten neden zrla aldırıysun premature muamelesı yapıysun 2 bucuk kılo gayet ıyı bence belkı mınyon bı cocuk olacak kılo saglık demek degıldır annıskolar pamuk seker gıbı sısırmeyın ccukları ya
Doktor küçük dediği için endişelendim ilk bebeğim henüz telaşlanıyorum amacım çok çok kilolu olması değil ki

Ceviz badem fındık bol ye. Bi de meyve ye çok kilo aldırdığıni biliyorum

merhaba kızlar bebeğim 37 haftalık 2.5 kilo son üç haftam kaldı acaba nasıl kilo aldırabilirim kesin kilo aldırır dediğiniz şeyler var mı çok üzülüyorum :KK43:
35+4 de ilk oglum 2.530 gr. La dogdu...
37+5 de ikinci oglum 2.560 gr.dogdu...
Doktorumun dedigine gore benim bunyem kilolu cocugu tasiyamazmis...
Rahmimin kapasitesi bu kadarmis daha buyuk olmazmis bebeklerim...
Bebisler dogduktan sonra ayda 2 kilo 1 kilo alarak acigi kapatmistik :)
Bu arada komsumuz 39 kusurde 2.500 civari dogurdu bebegini....
Dogduktan sonra sen guzelce beslersin yavrunu añnesi uzulme :KK200:

35+4 de ilk oglum 2.530 gr. La dogdu...
37+5 de ikinci oglum 2.560 gr.dogdu...
Doktorumun dedigine gore benim bunyem kilolu cocugu tasiyamazmis...
Rahmimin kapasitesi bu kadarmis daha buyuk olmazmis bebeklerim...
Bebisler dogduktan sonra ayda 2 kilo 1 kilo alarak acigi kapatmistik :)
Bu arada komsumuz 39 kusurde 2.500 civari dogurdu bebegini....
Dogduktan sonra sen guzelce beslersin yavrunu añnesi uzulme :KK200:
Teşekkür ederim motive oldum
Ceviz badem fındık bol ye. Bi de meyve ye çok kilo aldırdığıni biliyorum
Deneyeceğim teşekkür ederim

Bı arkadaş daha yazmış benzerini benımde kızım 2900 dogdu 2700 eve cıktık ilk zmnlar sut mutde yok taki ilk üç ay uğraş sonucu suttum geldi bebek azcık toparlandı sonrada ne yediriyon buna demeye basladılar kılosu hala ıyı gidiyor boyuda uzun kı ilk gören herkes küçük bebek dpğa doğa bunumu çıkardın koca karnından demişti.zayıf çocuk daha çabuk toparlanıyor ilk aylar hızlı kilo alıyor.boyuda ilk bi kaç ayda hızla arttı .doğum kilosu ve boyu artık benım için çok şey ıfade etmıyor .takılmayın üzülmeyin tosun gıbı olur oda ekmeği kesersınız ilerde:)yeterki bol bol ana sütü alsın

sizin tipiniz nasıl? yada babasınınki..
benimkide o civarda idi. 3e yakındı. 2800 gibi tamda sizinki gibi o haftaalrda. hatta daha fazladır.
doktorum hiç de endişelendirme bizi. miyon olacak demek ki dedi. bizde anababası olarak öyleyiz birde.
doğduğunda 2670 kg idi.
ama sonra akranlarını hızla yetişti.
endişe etmeyin. sağlıklıysa kiloyu elbet alır.

Samimiyetle soyluyorum hiiic kilo olayina takilma birincisi o ölçümler tutmuyor bunuyasadim 3 kilo dogar dedi 3bucuk dogdu ikinciside 20 gun once dogum yaptim ucuncu cocugun oldu hamilelik boyunca amann iri olacak aman sende seker mi var diye diye omrumu yedi doktorlar cocuk dogdu 3450 ama bir gorsen minicik şaşırdim inanmadim bu minikmi 3450 diye dogum raporunu gorunce inandim demekki minyon bisey olacak saglikli olsun yeter canim pekmez ye oyle duymustum belki farkeder

Günde 1 yada 2 sade soda ve bol meyve. 36yken bnmde 2980di smdi 38 haftalığz 3ü geçmiş ve soda dedi doktr soda ve neyve küsüratnı hatrlamyrm ama 3 ü geçik kilosu . Ama cok takma saglklı olsn da kızımda 39.cu haftada 2500 şiş doğm şişi innce 2450 kalmştı ama çabk topladı saglklı olsnda zayf olan dgmca topluyolar merk etme.

Ben 2.600 doğmuşum o kadar zayıfmışım ki hastaneden eve gelene kadar kundakta ayak bileklerim birbirine değmiş yara yapmış, annem kemiklerin görünüyodu görünce ağladım derdi. Gayet dirençli bi bünyem var, endişelenme ama bulgur ve pekmez kilo aldırıyomuş bebeğe.

sağlık problemi yoksa kiloya takılma her pofuduk bebek sağlıklı olacak diye bi kural yok.

zayıf değil ki tatlım bebeğin üstelik son haftalar bebeğin en çok kilo aldığı dönemdir öyle olmasa bile kilosu gayet yerinde zaten tutmuyor ultrasonda ölçülenle canım çok takma kafana hem 3 hafta var daha ohooo :KK66:

Hepinize çok teşekkür ediyorum kızlar ilk heyecan ilk tecrübe insan doktorun ağzına bakıyor ister istemez endişeleniyorum tavsiyelerinize uyup sakince beklemeye başlayacağım :) :)

Ölçümler farklı olabiliyor ayrıca o şekilde bile doğsa doğumdan sonra toparlar hiç marka etme.bu arada benim bildiğim de kaşar peyniri bebeğe çok kilo yapıyor...hayırlı doğumlar :)

Back
X